Lang & Gelukkig (The Selection Stories) – Kiera Cass

Geplaatst op 12 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Lang & Gelukkig (The Selection Stories) – Kiera CassLang & Gelukkig door Kiera Cass
Ook door deze auteur: De Selectie
Serie: De Selectie
Uitgever: Van Goor | Februari 2017
Genres: Young Adult, Romantiek
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789000352081
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Lang & gelukkig van Kiera Cass Het ultieme cadeau voor alle Selection-fans!
Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet, plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal. Het is een echt collector's item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk.

Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren.
In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins.
De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Ik vond De Selectie een erg leuke serie en ik genoot al eerder van de twee novelle die werden uitgegeven. Er was echter nog meer content waar wij in het Nederlands nog niet eerder van konden genieten. Konden, want Best of YA heeft alle extraatjes van de serie nu gebundeld in Lang & Gelukkig. Ik ontving een exemplaar van de uitgever in ruil voor een recensie.

Lang & Gelukkig bevat naast de vier verhalen die wij eerder al konden lezen (De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet) ook nog ander content, zoals een stukje over Celeste, prachtige illustraties, een kaart en ga zo maar door. Onmisbaar voor de echte fan en net zo pretty als de rest van de serie.

Mis je veel als je de twee eerdere bundels al hebt? Nee, niet heel veel. Het boek bevat wel meer extra’s dan ik had verwacht. Lang & Gelukkig was een stuk dikker dan ik had verwacht en ik besloot meteen alles te lezen wat ik nog niet eerder las. Een echte must voor de fans, dus!

Vooral de illustraties vond ik erg sfeervol en mooi passen bij de boeken. Ze zijn dromerig, bieden ruimte voor eigen invulling en smeken er stiekem om om ingekleurd te worden.

Lang & Gelukkig neemt ons voor de laatste keer mee de wereld van De Selectie in. Het brengt ons nieuwe inzichten in bekende personages en geeft de extra content waar iedereen zo zat op te wachten. Al met al is het een heel afwisselend boek geworden wat qua aantal pagina’s het zeker waar is om aan te schaffen. Als je de eerdere novelle al hebt gelezen, dan biedt het boek niet heel veel nieuws, dus dat is iets om af te wegen.

Lang & Gelukkig is een must voor de die-hard Selectie-fans.

Eerlijk is eerlijk, Lang & Gelukkig is vooral door z’n illustraties een hele mooie uitgave geworden, maar om nu te zeggen dat het voldoende nieuwe inhoud bevat in vergelijking met de twee eerder verschenen bundels; ik heb mijn twijfels. Toch ben ik blij om wel alles compleet te hebben, want de illustraties en het stukje over Celeste trokken mij enorm.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.