De kronieken van Bane (The Bane Chronicles #1-11) – Cassandra Clare

Geplaatst op 3 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De kronieken van Bane (The Bane Chronicles #1-11) – Cassandra ClareDe Kronieken van Bane door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Uitgever: Moon | Augustus 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9789048833887
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Elf korte verhalen over het leven van Magnus Bane, de mysterieuze en flamboyante hoofdpersoon uit Kronieken van de Onderwereld en De Helse Creaties. Lees alles over zijn tumultueuze liefdesaffaires, uitbundige feestgedrag, exotische reisjes en zijn bijzondere verhouding ten opzichte van alle partijen die de Kronieken van de Onderwereld en de Helse Creaties bevolken. Hierna heeft Magnus geen geheimen meer!

Een tijdje terug verscheen er bij uitgeverij moon de Nederlandse vertaling van The Bane Chronicles: De Kronieken van Bane. Het is niet zo moeilijk voor te stellen dat Magnus Bane voor vele lezers een grote favoriet is. En ook nog eens een heel mysterieus personage! Ik ontving de Nederlandse editie als recensie-exemplaar en onlangs heb ik het boek herlezen.

bane

De kronieken van Bane bestaat uit 11 korte verhalen (elk verhaal is ook voorzien van een geïllustreerde strippagina) over onze favoriete Heksenmeester. Hierbij heeft Cassandra Clare samengewerkt met andere schrijfsters en heeft ze een aantal situaties uitgewerkt. Naar sommige situaties wordt er gehint in de andere boeken, dus het zit vol herkenning. Dit komt mede door de personages die we al kennen.

De verhalen zijn allemaal erg afwisselend en geven een duidelijker inzicht in Magnus Bane als personage. Hij heeft immers al veel meegemaakt en is ergens een soort vaste lijn in al Cassandra’s boeken. Ik hou er van als het allemaal samen weet te komen. Toch vind ik kortere verhalen altijd lastig om te beoordelen.

bane4

Hoewel de verhalen leuk zijn, vind ik een langer verhaal lekkerder lezen, omdat ik me dan echt volledig in een verhaal kan storten. Nu wordt het vaker onderbroken. Daarnaast is het ook lastig om alle verhalen even leuk te vinden. Ook vind ik het op een gegeven moment een hele kluif worden om er doorheen te komen. Of dit is vanwege het feit dat ik het boek al eens heb gelezen, of dat sommige verhalen me niet zo boeien of aan de vertaling; ik weet het niet. Wel vond ik de vertaling soms wat stijf.

De leukste verhalen vond ik degene waarin Alec een rol speelde, of Tessa. Herkenbare personages die me door de vorige boeken dierbaar zijn geworden. Van die verhalen kan ik genieten. Maar voor de volgende boeken met korte verhalen heb ik wel wat geleerd; ik lees niet alle verhalen achter elkaar. Want er komen er meer aan en ik hoop dat Moon ze ook gaat vertalen.

bane2

Of het een slimme zet is van Clare om dit soort verhalenbundels te blijven schrijven, daar kunnen we over discussiëren. Aan de ene kant is het tof, want meer shadowhunters (en de wereld heeft nog genoeg te bieden), aan de andere kant is het soms too much. Je kunt je afvragen of het niet teveel wordt uitgemolken.

Sommige verhalen van De Kronieken van Bane vond ik heel erg boeiend, anderen wisten me niet echt aan te spreken.

Is dit boek, De Kronieken van Bane, een onmisbaar boek van de serie? Nee. Maar het is wel leuk voor de fans. Het biedt veel verhalen en vooral veel inzicht in Magnus Bane, wat ik toch wel een van de leukste personages van de serie vind.

Vind jij verhalenbundels / spin-offs een toegevoegde waarde hebben.

bane3

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.