Kom jij op 3 juli naar YALTIVAL?

Geplaatst op 19 juni 2022 door Emmy in Evenement / 4 Comments

Na een paar jaar afwezigheid is YAltival terug! Een fantastisch young adult boeken festival in Eindhoven door een samenwerking tussen boekhandel Van Piere en Dynamo. Vele boekenliefhebbers werken keihard samen om er een fantastische dag van te maken.

Ik heb er erg veel zin in, want ik weet zeker dat het een fantastische dag gaat worden. Het zal ook wel een beladen en emotionele dag worden, want we hebben twee maanden geleden afscheid moeten nemen van iemand die hier bij had moeten zijn. Een Yaltifest zonder Joost gaat heel vreemd worden, maar we zullen juist voor hem er een hele mooie en memorabele dag van maken.

Oké, ben je er klaar voor om te horen wat er al allemaal bekend is gemaakt?

Laten we beginnen met de internationale auteurs!

Op 3 juli zullen aanwezig zijn: Bridgid Kemmerer (Een vloek zo eenzaam, Brieven aan de Duisternis en Defy the Night), George Lester (Boy Queen) die ook wel bekend staat als That Girl en geinterviewd zal worden door mede-dragqueen en de vertaler van zijn boek: Tom ten Hove. En ook Enrico Galiano (Sterker dan elk afscheid en De bijzondere woorden van Gioia) zal komen. Tot slot komt ook Sarah Moore Fitzgerald. Zij schreef onder andere De appeltaart van hoop, wat Joost lievelingsboek was. Zij zal worden geinterviewd door Buddy Tegenbosch en ik wil heel graag bij dat interview aanwezig zijn. Ps. neem zakdoekjes mee!

Workshops

Gedurende de dag zijn er een aantal fantastische workshops. Er zijn twee rondes en je dient je in te schrijven. Via de e-mail krijg je een link toegestuurd om dit te doen.

Deze workshops kan je onder andere verwachten:

 • Masterclass ‘Body positivity’ door Joann van den Herik
 • Podcast ‘I write better than I talk’ – een live podcast met Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel, Laura Diane en Pamela Sharon.
 • Fantasy worldbuilding door S. Christine
 • Filosofie door Joan de Ruyter
 • Hoe maak je een webtoon? door Marisse Delbressine
 • Historische romans door Lotte van den Noort
 • Illustratie door Till & Dill (online via een livestream)
 • Imposter syndrome door Laura Diane
 • In gesprek met Noah de Campos Neto, Lotte van den Noort en Valentijn Ringelberg.
 • Kruip in de huid van… door Esther Walraven

Doorlopende activiteiten

Daarnaast zijn er nog een aantal doorlopende activiteiten. Zo van je bij Ria Kessels je hand laten lezen en bij Lunadea iets leren over kaarsenmagie en knopenmagie. Voor deze activiteiten hoef je je niet in te schrijven.

Shop until you drop

Er zijn natuurlijk ook weer wat bookish shops aanwezig op Yaltival. Er is nog niet bekend gemaakt welke dat zijn maar ik kan natuurlijk verklappen dat ik met Letters & Lights aanwezig ben. Ik neem alles mee, maar wil je zeker zijn van een product: bestel het dan even van te voren.

Ook zorg ik voor wat toffe nieuwe items én neem ik mooie kristallen mee. En natuurlijk signeer ik met liefde een exemplaar van Supernerd of Forever Nerd.

Hoe wat waar

Een kaartje kost €27,50 en daarvoor krijg je de hele dag toegang tot het evement en een goodiebag. Vanaf 9.30 uur kan je die dag bij Van Piere langsgaan om je goodiebag op te halen. Vanaf 11.30 kan je bij Dynamo naar binnen en om 12.00 uur begint het programma. Kom jij ook? Koop dan HIER je kaartje!

Tags:

Divider

4 responses to “Kom jij op 3 juli naar YALTIVAL?

 1. Ik heb nog geen kaartje, maar ben eerlijk gezegd nog aan het twijfelen. Ik kom dan alleen voor de interviews met de auteurs en vind Eindhoven dan een beetje ver weg. Ik twijfel nog effe verder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.