Knijp me, alsjeblieft

Geplaatst op 7 december 2015 door Emmy in Persoonlijk / 12 Comments

Knijp me, alsjeblieft. Ik mocht deze week namelijk heel bijzondere dingen ondernemen!

gelezen

Maandag:

Vandaag ben ik vrij en doe ik eigenlijk mijn standaard maandag riedeltje; lessen voorbereiden, bloggen en lezen. Ik lees ontworteld eindelijk uit. Erg bijzonder boek.

Dinsdag:

Ik moet er om half 6 uit en voel me heel erg moe en zwakjes. Ik merk dat ik teveel hooi op mijn vork aan het nemen ben. Maar jij werkt toch niet zo veel? hoor ik je denken. Klopt. Maar ik moet er wel veel voor reizen en het is best heftig om voor het eerst echt zelf voor de klas te staan. Daarnaast werk ik natuurlijk ook heel hard aan mijn blog. Heel leuk allemaal…maar ik kan me de laatste dag dat ik echt niks deed wat ik van mezelf moest, niet meer herinneren.

Ik werk op mijn invalschool en lees onderweg en in mijn tussenuur in opstand. Ik hoop alle boeken voor donderdag te hebben herlezen, maar of dat lukt? Gelukkig heb ik morgen een lange treinrit voor de boek.

’s avonds geef ik nog bijles en daarna ben ik kapot moe en leeg. Ik lees nog een stukje, maar dat lukt niet meer. Doelloze tv dan maar. Ik krijg vandaag ook mijn jurk binnen en De sleutel, het begin. Lijkt me zo’n leuk boek weer! Maar nu baal ik wel een beetje dat ik de eerste 2 boeken niet in mijn kast heb staan. Oh wel.

Woensdag:

Ik word wederom moe wakker. Het is nu bijna half 9 en ik hoef pas om half 11 weg. Dan kan ik op werk nog even wat uitzoeken. Ik heb vandaag tot 16.00 uur les, en daarna moet ik snel naar huis om weer een bijles te geven. Ik ga Nederlandse tekstbegrip bijles geven. Heel leuk, ook al ben ik meestal al heel moe; het brengt toch weer wat extra’s in het laatje.

Later op de dag: de lessen gingen wel ok. Ik had weer een lesbezoek, van mijn afdelingshoofd dit keer. De leerlingen waren een stuk rustiger, maar ik voel me wel ontzettend onzeker. Dat vind ik wel echt heel lastig om mee om te gaan. Niet dat ik me niet zeker voel tijdens het lesgeven, maar meer dat ik bang ben dat andere docenten vinden dat ik het niet goed doe. Ik lees onderweg opstand uit en begin in samensmelting. ’s avonds geef ik bijles; dat was wel erg leuk. Ik weet niet wat ik over vandaag moet denken….

Samensmelting

Donderdag:

Veronica Roth

Vandaag wordt fantastisch; ik ga namelijk Veronica Roth interviewen. Ze was echt super gezellig. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ze was zo leuk! Net voordat ik in Amsterdam was, las ik Samensmelting uit. De complete trilogie dus op tijd herlezen! Dit vond ik fijn; je kijkt dan toch weer op een andere manier naar het verhaal; je ziet andere details en veel meer voorbereid op het einde. Ik vond Samensmelting nu echt een stuk beter, moet ik toegeven. Dit vond Veronica ook leuk om te horen.

Na even gesnuffeld te hebben bij Waterstones en ABC (ik kocht niks!) om te kijken of er wat lag voor mijn lootje, stapte ik in de trein terug naar het zuiden. Ik ging door naar Eindhoven om nog wat te scoren voor bij mijn jurk en kocht daarbij ook een nieuw Harry Potter shirt.

I solemnly swear that i am up to no good

Later kocht ik een kussen waar ik mijn blossom books kussenhoes omheen zou kunnen doen. Ook fijn!

Blossom Books kussen

Ik las in de trein terug Kleermakerszit, een boekje van slechts 100 pagina’s en ik begon met Girl online on tour. Daar ga ik morgen lekker mee verder.

’s Avonds werk ik het interview uit, werk ik mijn mail bij en kijk ik Expeditie Robinson. Oh, en ik maak sinterklaas gedichten.

Vrijdag

Vandaag had ik een gesprek met mijn coach over mijn les. Dit leek me echt verschrikkelijk, maar ik vergeet steeds dat het geen beoordeling is, maar juist een hulpmiddel. Het gesprek was heel erg fijn. Tijdens de lessen waren de leerlingen vrij druk, maar wel productief. Het was natuurlijk de dag voor sinterklaas, dan zijn ze altijd een beetje wiebelig. Ik las Girl online uit en begon in Kwelling. Maar op de terugweg ging het fout; een springer zorgde voor veel vertraging, waardoor ik stik chagrijnig een uur later thuis kwam. Thyrze kwam ongeveer een uurtje later aan; zij zou bij mij logeren om morgen gemakkelijk naar het event te kunnen gaan. We keken Harry Potter en de steen der wijzen; mijn meneer gooide elke keer als ik aan het quoten een pepernoot naar mijn hoofd. Ook had ik een pakketje; namelijk Hush hush, en Cresendo, die vandaag bij Moon zijn verschenen.

Zaterdag

Oefenen

Vandaag was het zo ver; het Best of YA event van 2015 met Veronica Roth. En wauw wat was het gaaf. Zo gaaf, dat ik er een apart blogje van zal maken. Het was heel bijzonder om achter de schermen te werken en op te treden voor een groot publiek. Ik heb van elke seconde genoten! Wie had dit kunnen bedenken, twee jaar terug? Wauw.We kregen natuurlijk ook een goodiebag mee met wat folders, een leuk tasje, een poster (deze liet ik voor een ander signeren), een button en het boek Endgame, welke ik al gelezen heb.

Goodiebag

Sinterklaas cadeaus

Daarna ging ik door naar mijn schoonfamilie. Wij vieren daar altijd zeer uitgebreid. Mijn buit was dan ook enorm!

gekregen

Gekregen

Ik kreeg: Een koekenpan, een appeldoosje, haakjes voor in de wc (die ik overigens binnenkort ga beschilderen), Een powerbank, een bol.com kaart, een figuurzaag met zaagjes, Harry Potter sokken, Middernacht deel 6 en 7, de raspberry kiss douchegel waar ik om stond te springen, The Girl of Fire and Thorns stories, Harry Potter Funko pop en de klapper: de geïllustreerde Harry Potter and the Philosophers Stone. Perfectie. Ik ben er zooooo blij mee allemaal!

Zondag:

Ik voel me niet zo lekker, dus doe ik rustig aan. Ik ga straks naar de verjaardag van Katja en dan hoop ik Kwelling uit te kunnen lezen. Verder blog ik en geniet ik van mijn vrije dag. Al werk is dus wel aan mijn blog en zou ik het dus eigenlijk geen vrije dag meer kunnen noemen.

Nieuwe boeken

Gelezen: Ontworteld, Opstand, Samensmelting, Kleermakerszit, Girl online on tour, kwelling en een stukje van Nachtkind.

Nieuwe boeken: De sleutel, Endgame, Hush hush, Cresendo, Endgame, Claire, Alenxandra, Girl of Fire and Thorns Stories en HP illustrated.

 

Tags:

Divider

12 responses to “Knijp me, alsjeblieft

  1. Die onzekerheid hoe anderen vinden dat je voor de klas staat, herken ik 😉 Het grote verschil is dat jij het zo goed deed dat je de opleiding gehaald hebt haha. Dus … Komt heus wel goed! (En zelfs mijn meest ervaren stagebegeleidster had wel eens een off-day, zeker de dag voor sinterklaas, ik bedoel maar)

    Let je ondertussen wel een beetje op jezelf? Ga je een keer vroeg naar bed of zo? Ook jij hoeft alles niet perfect te doen, zeker niet als je dan teveel van jezelf vraagt!

  2. Aaaah ik ben zo jaloers, ik wilde ook zo graag naar het Best of YA Event. En wat een gave tas!

    Leuke cadeaus heb je trouwens gekregen met sinterklaas, inderdaad een goede buit!

    Denk je wel om jezelf? Soms moet je even wat tijd voor jezelf nemen om weer even op adem te komen 🙂

  3. Leuke cadeautjes! Hush Hush las ik trouwens vorige week uit, ik vond het wel een goed boek. Niet het beste boek ooit maar ik heb er ergens wel van genoten xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.