King of Battle and Blood – Scarlett St. Clair

Geplaatst op 5 december 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

King of Battle and Blood – Scarlett St. ClairKing of battle and blood Serie: Adrian X Isolde #1
Andere boeken in deze serie: Queen of myth and monsters
Uitgever: Bloom Books | November 2021
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781728258416
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Their Union Is His Revenge.

Isolde de Lara considers her wedding day her death day. To end a years-long war, she is to marry vampire king, Adrian Aleksandr Vasiliev, and kill him. ⠀

But her assassination attempt is thwarted and Adrian threatens that if Isolde tries kill him again, he will raise her as the undead. Faced with the possibility of becoming the thing she hates most, Isolde seeks other ways to defy him and survive the brutal vampire court. ⠀

Except it isn’t the court she fears most—it’s Adrain. Despite their undeniable chemistry, she wonders why the king——fierce, savage, merciless—chose her as consort. ⠀

The answer will shatter her world.

Ik kreeg pas geleden de mooie kans om het boek King of Battle and Blood te lezen. Dit zou een sexy vampierverhaal zijn met invloeden van de legende van Tristan & Isolde. Ik was benieuwd: dit soort boeken zijn nu erg populair en ik vroeg me af of deze mij ook zou kunnen betoveren.

Isolde is een prinses en haar vader staat op het punt om zich over te geven aan de heersende vampierkoning Adrian. Die accepteert zijn overgave maar op 1 voorwaarde: als hij met Isolde mag trouwen. 

Isolde is vastbesloten deze verschrikkelijke bloedzuigende tiran te doden en zal er alles aan doen om te achterhalen wat zijn zwakte is. Maar overleven aan zijn hof is pittig als sterveling. Daarnaast voelt ze ontzettend veel aantrekkingskracht naar Adrian toe. De twee groeien naar elkaar en al snel zijn hun vrijpartijen meer dan pure lust. Isolde snapt echter niet waarom hij haar wil hebben en gaat op onderzoek uit.

Fans van Armentrout’s Uit bloed en as zullen King of Battle and Blood ook kunnen waarderen: een bijzondere jonge vrouw wordt al dan niet gedwongen om om te gaan met een ogenschijnlijk onuitstaanbare man, bij wie ze een enorme aantrekkingskracht voelt. Ook in dit boek is dit aan de gang. Maar behalve lust is er meer aan de gang: gaandeweg kom je achter Adrian’s zwakte en waarom hij zich zo aangetrokken tot Isolde voelt.

Adrian vond ik interessant. Hij is arrogant, charismatisch en weet alles naar zijn hand te zetten. De typische bad boy die toch een zwak blijkt te hebben voor de protagonist. De hoofdpersoon, Isolde kan zich ook prima zonder vent redden, heeft een veel realistischer uiterlijk dan de meeste YA heldinnen (ze heeft rondingen én is van kleur) en is bijzonder. Je merkt dat dit het volwassener antwoord op YA is en dat vind ik zo nu en dan echt smullen.

Is het vernieuwend? Niet perse. Is het sexy en aantrekkelijk? Ja. Het boek had een bepaalde aantrekkingskracht en verslaving waardoor ik bleef lezen. Het lekkere vlotte tempo hielp daar ook bij. Daarom was het voor mij makkelijk vergeven dat ik niet zo’n emotionele klik voelde met Isolde.

Als je denkt dat King of Battle and Blood dus alleen maar vampire smut is, dan kom je bedrogen uit. Het boek bevat spannende stukken en een aardige worldbuilding. Vampiers bestaan niet zomaar, maar hebben een ontstaandsgeschiedenis die duidelijk naar voren komt. Er zijn verschillende soorten vampiers en ook politiek speelt een rol in het verhaal. Hierdoor is een dynamisch boek ontstaan met een interessante wereld. En oké, het draait ook wel een beetje om de seks.

King of battle and blood is een duistere fantasy met expliciete seksscènes en daardoor minder geschikt voor de jonge lezer. Ik weet zeker dat veel mensen zullen genieten van deze vampier Tristan en Isolde hertelling. Met zombievampiers, om niet te vergeten.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.