Kind van de profetie (Zeven Wateren #3) – Juliet Marillier

Geplaatst op 3 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Kind van de profetie (Zeven Wateren #3) – Juliet MarillierKind van de profetie Serie: Zeven Wateren #3
Andere boeken in deze serie: Dochter van het woud
| 2002
Aantal pagina's: 573
ISBN: 9789024538935
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich de betoverende geschiedenis van het lot van de Eilanden, waar de geheimste en heiligste plaatsen van de Kelten zijn gelegen.

Het grote ogenblik is aangebroken. Het Kind van de Profetie is een volleerd krijger geworden. Met hem als aanvoerder, en met een leger bondgenoten zoals er nooit eerder op de been is gebracht, kan de overwinning hun gewoon niet ontgaan. De jonge tovenares Fainne, opgegroeid in een schuilplaats aan de rotsige westkust, is naar Zeven Wateren gezonden met een vreselijke opdracht. Uit alle macht en tot elke prijs moet zij voorkomen dat het Feeënvolk de Eilanden herovert - gehoorzaamt zij niet, dan sterven allen die zij liefheeft.

Net als de vorige twee boeken heeft Juliet Marillier mij met Kind van de profetie, het derde boek wederom te weten betoveren. Ze is een meesteres in het tot leven roepen van de Keltische cultuur ten getijde van de vroege Middeleeuwen. Waar ik eerst een beetje tegen de omvang van de boeken opkeek, ben ik nu alleen maar ontzettend blij dat deze trilogie is uitgebreid met meerdere boeken.

Dit is zo’n trilogie waarbij er geen sprake is van gehaast. Ondertussen heeft de derde generatie een stem gekregen en haar eigen verhaal; maar in haar verhaal zit ook dat van de vorige boeken verweven. Op een meesterlijk realistische manier zonder dat er al te veel poespas bij komt kijken.

Wat ik vooral leuk vind aan dit boek is de manier waarop Fainne verwikkeld raakt in de profetie. In tegenstelling tot de andere boeken krijgt zij echt te maken met manipulatie en de manier waarop een jonge vrouw daar mee om moet gaan. Natuurlijk wilde ik haar ook aan haar haren trekken, maar de keuzes die Marillier heeft gemaakt zijn juist ontzettend realistisch. De onzekerheid en de drang om ergens bij te horen zijn erg sterk omschreven.

Ik kan echt heerlijk genieten van de sprookjesachtige sfeer van het verleden. De Kelten – en Ierland zelf – zijn sowieso iets waar ik veel interesse naar heb, wat de leeservaring alleen maar versterkt. Ik kon me weer heerlijk een aantal uur onderdompelen in een vroegere wereld waarin magie nog erkend werd, zonder dat ik me zorgen maakte over alles wat er door mijn hoofd ging. Dit was echt een boek dat er voor wist te zorgen dat ik rust in mijn koppie kreeg.

Hoewel ik me nog goed herinner dat ik heel erg lang met het eerste deel bezig ben geweest, waren het tweede deel en dit derde juist boeken die lazen als een trein. De manier waarop Marillier met details omgaat is even wennen, maar als je er eenmaal inzit; wauw.

Kind van de profetie is uitstekend geschikt voor iedereen met een grote fascinatie voor het verleden, met name die tijd waarin het geloof in de kracht van de natuur nog heel gewoon is. Het bevat voldoende actie, ontzettend veel details en sfeer, en laat ook hier en daar een romantische noot vallen.

Al met al is Kind van de profetie weer een heerlijk boek waar ik ontzettend van heb genoten. Ik kan deze reeks – en deze schrijfster – echt aan iedereen aanraden!

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Kind van de profetie (Zeven Wateren #3) – Juliet Marillier

  1. Mijn moeder heeft deze serie ook gelezen en ze zei dat ik ze ook maar een keer moest gaan lezen, haha :p Geen idee of het wat voor mij is, maar ik wil het zeker wel een keer proberen :3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.