Ik keek het eerste seizoen van iZombie

Geplaatst op 14 februari 2017 door Emmy in Recensie, TV serie / 4 Comments

Sinds ik een netflixaccount heb kan ik eindelijk al die series die ik ook nog wilde zien kijken. Zo op mijn televisie! Een van die series was iZombie: een soort crimeserie met in de hoofdrol een – jawel – zombie. Het klonk mij hilarisch in de oren… Maar was het dat ook?

iZombie
Looptijd: 2015- heden
The CW | Afleveringen van 42 minuten
Genre: Misdaad, drama, horror
Met o.a. : Rose McIver, Malcolm Goodwin en Rahul Kohli |
Mijn serie

iZombie is een Amerikaanse serie van de zender The CW. De serie ging in première in 2014.

Een geneeskundestudent, die nu een zombie is, gaat werken bij een lijkschouwer om zichzelf toegang te verschaffen tot de hersens die zij moet opeten om haar menselijkheid te behouden. Maar met elk brein dat zij consumeert, eigent zij zich de herinneringen van de overleden persoon toe.

Liv (Olivia) is tijdens een bootfeestje gebeten door een zombie en daarom stond ze op uit de dood. In een lijkzak. Ieuw. En nu gebeurt er wat vreemds met haar; ze heeft superveel zin in hersenen, maar niemand mag dat natuurlijk weten. Daarom besluit ze bij een lijkschouwer te gaan werken.. Al snel wordt ze betrapt, maar wat blijkt? Als zij hersenen eet, dan herinnerd ze zich opeens allerlei dingen van de overledene. Kei handig om moordzaken op te lossen. Liv helpt de politie en al snel komt ze er achter dat ze misschien niet de enige zombie is.

 

De serie begint grappig, maar wel een beetje vlak. Ik ben niet zo’n crime kijker en dit voelde aan als een gewone crime serie met losse afleveringen, waarbij de hoofdpersoon toevallig een zombie is. Gelukkig wordt het na een aantal afleveringen (het eerste seizoen heeft er 13) duidelijk dat er wel degelijke een rode draad in het verhaal zit. Voor ik het wist was ik hooked en keek ik het hele seizoen af. Netflix, wat doe je met me?

iZombie is losjes gebaseerd op de gelijknamige comic iZombie van DC Comics en dat zie je zo nu en dan terug. Bijvoorbeeld in de intro. En ergens komt het absurdisme van comics er soms ook in terug en dat kan ik wel waarderen!

De hele serie heeft iets cartoonish, iets absurds… En ik vind het heel gaaf hoe ze dit gecombineerd hebben met het oplossen van moorden. Ik ken geen andere serie die er ook maar op lijkt. Het is horror, maar toch ook grappig, het is misdaad, maar ook drama. Het bevat van alles en dat smaakt naar meer!

Leuk als je houdt van… Nerdy met een bovennatuurlijk tintje, of horrorzombies als in The Walking Dead net een stapje te ver vind!

Grappig, nerdy en soms een beetje flauw. Maar he, het is een serie waarin een zombie moordzaken oplost; dat is toch mooi?

Al met al een aangename serie waarvan ik graag het tweede seizoen zal bekijken. Ik ben benieuwd of de rode draad aanwezig blijft en of de serie voldoende vernieuwend blijft.

Te koop op DVD of te zien op Netflix (seizoen 2 komt waarschijnlijk later dit jaar online!)

Tags: , ,

Divider

4 responses to “Ik keek het eerste seizoen van iZombie

  1. Do

    Toen ik deze serie voorbij zag komen op Netflix dacht ik mweh, maar hoe jij het zo beschrijft klinkt het eigenlijk best leuk. Ik denk dat ik de eerste aflevering maar eens een keer ga kijken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.