Katja bezocht X-mas Con

Geplaatst op 24 december 2016 door Emmy in Evenement / 1 Comment

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om naar Dutch X-mas Con te komen. Helaas moest ik het hele weekend werken en deze Comic Con dus aan mij voorbij laten gaan. Ik vroeg Katja of ze in mijn plaats wilde gaan en een verslagje wilde schrijven over haar beleving. Thanks Katja!

Op zondag 18 december mocht ik in de plaats van Emmy naar Dutch X-mas Con. In de Jaarbeurs in Utrecht werd dit jaar voor het eerst Comic Con met een kerstsfeer georganiseerd en dat beloofde meteen om een leuk uitje te worden.

Zodra ik de con binnen ging liep ik door een winterwonderland of nouja Whoville. Wauw, wat was het decor mooi! Alles was in de stijl van The Grinch, de fantasy kerstfilm met het groene monster. Acteurs die de dorpelingen uit de film The Grinch speelden heette iedereen welkom. Yes, dit hielp ontzettend met de kerstsfeer!

Vervolgens was het hollen naar het panel van uitgeverij Zilverbron in de cozy corner in de eerste hal. Ik weet dat Emmy een fan is van de boeken van deze uitgeverij, dus vond ik dat ik zeker daar een kijkje moest gaan nemen. Helaas voor mij was het panel al bijna afgelopen toen ik aankwam, dit omdat er met name in de ochtend ontzettend rustig was op de con zelf, waardoor er ook weinig publiek aanwezig was bij het panel. Maar het leuke was dat na het panel verschillende auteurs naar mij toe kwamen om te kletsten en ik raakte meteen enthousiast van een paar boeken waar de auteurs mij over vertelden, zoals Gebonden in Duister van Kim Ten Tusscher klinkt als een ontzettend tof verhaal.

Ik kon het dan ook niet laten om na de pannel en de verschillende gesprekken naar de stand van Zilverbron te gaan in de tweede hal, om nog meer te weten te komen over de verschillende boeken die de uitgeverij uitgeeft. Niet alles lag in mijn straatje (ik ben namelijk niet zo van de horror en de high fantasy), maar ik werd verrast door Stof en Schitteringen van Kelly van der Laan. Ook dit boek komt op mijn wishlist. O, en lees zeker de recensie van Emmy van Stof en Schitteringen, want zij was razend enthousiast.

Goed dat was wel even genoeg boeken, dus hup verder lopen over de conventie zelf. Zoals ik al eerder noemde was het erg rustig in de ochtend, maar daardoor kon ik alles goed bekijken en doorlopen (ik ben namelijk niet van het slenteren). Dit was mijn tweede Comic Con, dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar ik vond dat het qua activiteiten en opzet toch een klein beetje tegenvallen. Na een ronde gedaan te hebben bij de merchandise stands belde ik Joost, want hij moest rond die tijd ook ergens rondlopen.

Samen met Joost en nog een paar anderen gingen we naar de cosplay wedstrijd en dit vond ik toch wel één van de tofste dingen om naar toe te gaan. Wat een werk die iedereen er in stopt om de kostuums te maken. Een paar had ik al ‘in het wild’ gespot in de tweede hal waar de dealers stonden. Terwijl zij naar de merchandise en andere dingen stonden te kijken, kon ik alleen maar kijken naar die prachtige kostuums.

Het Harnas bij dit meisje die ze zelf heeft gemaakt vond ik dan ook echt zo tof!

Na de cosplay wedstrijd nam ik nog een kijkje wat er nog meer te doen was in de eerste hal. Het is natuurlijk geen kerst zonder schaatsten, dus dat kon je hier dan ook doen of wafels eten terwijl je kijkt naar mensen die schaatsen.

Voor ik het wist was het al een paar uur later en merkte ik dat ik ontzettend genoot van de sfeer die er op comic con heerste, waardoor ik mezelf afvroeg waarom ik niet vaker naar dit soort dingen ga. Ik maakte nog een laatste rondje in de tweede hal en liep als grote booknerd nog even langs de stand van The American Book Center voor ik terug naar huis ging.

Liefs,

Katja

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

One response to “Katja bezocht X-mas Con

Geef een reactie