Jullie konden me van alles vragen: nu geef ik antwoord

Geplaatst op 1 januari 2016 door Emmy in Persoonlijk / 10 Comments

Een tijdje terug maakte jullie kans op een ketting van Clockwork Angel door mij vragen te stellen. En wat kreeg ik er een HOOP. Ik besloot ze allemaal te beantwoorden, zodat jullie me nog een beetje beter leren kennen. Dit leek me namelijk de ideale start van het nieuwe jaar! Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze dan in de reactie, dan ga ik mijn best doen!

Stel je voor dat de wereld is opgedeeld in allerlei soorten wezens (mensen, dieren, weerwolven, engelen, demonen, draken, kabouters, vampieren, etc.) en dat elk wezen een superkracht (vliegen, gedachten lezen, telepateren, etc.) had. Wat voor wezen zou jij willen zijn en welke superkracht zou je willen bezitten. En waarom?

Ik ben een engel en ik kan gedachten lezen. Engelen zijn perfectie en gedachten lezen lijkt me verrekte handig om mensen te helpen.

Stel je voor dat je wordt gedumpt op een onbewoond eiland. Je mag 1 boek meenemen. Welk boek zou dat zijn?

Harry Potter en de steen der wijzen.

Dit is een vraag welk boek heeft jou leesverslaafd gemaakt? Bij mij is het de hunger games trilogie.

Harry Potter. Always.

Hoe ben je op het idee gekomen om de BAK te organiseren. En waar haal je de inspiratie vandaan voor de acties

Geen idee, vast tijdens het zwemmen. Of onder de douche. Of tijdens het wandelen. Dan krijg ik de beste ideeën. Of onderweg. Het is immers als meer dan 3 jaar geleden!

Wie mag deze winter jou voeten verwarmen ? De sokken van Slyhterin of de Sokken van The Mortal Instruments?

Slytherin sokken. True story.

In welke wereld zou jij het liefst leven? En wat zou jouw rol daarin zijn?

Harry Potter. Doe mij maar toverkracht. Maar ik zou Sam en Dean van supernatural ook wel willen helpen. Al loopt het nooit zo goed af met hun geliefden.

Als je met één karakter van een boek zou kunnen ruilen, met wie zou je dan willen ruilen?

Een random leerling van Zweinstein. Ik hoef niet perse in de spotlights, zolang ik maar kan leren toveren.

Stel: je doet mee aan de Hongerspelen waar je moet strijden tegen een wezen uit Supernatural, een Pokémon mag gebruiken als compagnon, je kan één spreuk spreken met je toverstok en je mag een Shadowhunters-rune op je huid zetten voor een bepaalde kracht en een fictief karakter mag als jouw Peeta mee de arena in. Welk wezen uit Supernatural mag in de arena, welke Pokémon mag jou helpen tijdens je strijd, welke spreuk ga je gebruiken, welke rune zet je op je huid, welke fictional crush gaat met je mee en uit welk district kom je? Succes.

Joost. Serieus. Ik strijd dan tegen een heel suf monster ofzo… want ik wil niet dood. Ik denk dat ik een vampier nog wel aan zou kunnen, of een feest. Ik neem een gengar mee, want hij is baas. Ik stel de spreuk accio in, want die lijkt me verrekte handig als ik mijn andere wapen verlies. Ik zet de heling rune op mijn arm, mocht ik gewond raken. En ik neem Castiel mee, want die sexy bitch mag mij wel helpen. Oh.. hij kan ook helen, natuurlijk. Dan neem ik de kracht rune mee. Ik kom uit discrict.. eh.. 7? Vind ik een mooi getal.

Als er een ijstijd zou komen en je zou jezelf in leven kunnen houden door je boeken te verbranden (ai), welke boeken zou je dan als eerste verbranden en welke boeken zou je nóóit opofferen?

Wat een pijnlijke en sadistische vraag. Ik denk dat ik bijna alle boeken zou kunnen opofferen (zelfs de gesigneerde), behalve 1. Namelijk het boek waarmee ik ten huwelijk ben gevraagd. Oh en mijn lobsters editie zou ook wel pijnlijk zijn. Lucy en Tom hebben namelijk een hele leuke tekst in mijn boek gezet, omdat ik de omslag heb ontworpen.

Wanneer doen we een meet in DB? xD

Wanneer wil je? xD

Je hebt een aantal dystopische boeken gelezen. Stel jij mag kiezen wat de toekomst wordt en het moet een van die boeken worden wat wordt dan onze toekomst?

Ik denk Angelfall. Niet echt gezellig, maar engelen. En de hungergames ziet niemand zitten, denk ik zo.

Als je mocht trouwen met een boekkarakter , wie zou dat dan zijn ?
Wat voor fictie bruiloft zou je dan hebben ? Met je fictionele bruidegom !
Welke taart ? Welke jurk ?

Phoe.. een boekkarakters.. Trouwen is natuurlijk meteen zo heftig. Ik weet het niet zo goed, hoor. Ik denk dat ik voor Sturmhond ga, de de Grisha. Ik vind hem zo leuk. Ik denk dat het dan een bruiloft wordt op zijn pirantenschip, met van die steampunk kleding. Ahoy!

Mijn vraag; wat voor boven natuurlijk ras zou jij als je vriendje willen ? En hoe zou jullie huwelijk eruit zien ?

Engelen. Hemels. Duh. Haha

Als je een boek zou schrijven welke genre zou die hebben, welke schrijver is je voorbeeld voor dit boek, mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon, in welke tijd verleden, heden, toekomst en waarom natuurlijk

Young adult Urban fantasy, vrouwelijke hoofdpersoon, verleden of heden. Dat zijn de boeken die ik zelf het liefst lees en waar ik stiekem ook een beetje mee bezig ben.

Als jij de hoofdrol in een verfilmd boek mocht spelen welke zou dat dan zijn ?

Eleanor van Eleanor & Park. De beschrijving, het is net alsof ik het ben. True story.

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-YlrnalxIuMU/VPIPiBEcYpI/AAAAAAAAEu8/OUNMcSVfGHY/s1600/eleanor_and_park_by_candy8496-d6uzxjp.png?resize=884%2C638
Bron

Welk voorwerp uit welk boek is jouw favoriet? Het kan een wapen zijn, maar ook een ander attribuut dat een grote rol speelt in een boek! Die van mij is toch wel de Timeturner van Hermione!

Een toverstok.

Als je een fictional character moest vervangen door jezelf wie zou je dan kiezen?
(Dit moet het hoofdpersonage zijn)

Jemig. Ehm… Ik ben niet zo’n held, dus heel veel boeken vallen af. Dan misschien toch met Harry, want dan ben ik een awesome heks.

Verf je nou echt je haar, of is dit maar een roddel van Joost? 

LEUGENS. Puur natuur.

Mijn vraag is: wat was er als eerste? Het ei of het kip?

Ik was er niet bij, dus tja…

Stel dat je naar Hogwarts zou kunnen verhuizen samen met drie vrienden, je huisdieren en de bezem waarmee je de tuin aanveegt. Welke vrienden zou je meenemen? hoe zou jullie leven daar eruit komen te zien? en nog belangrijker: zou je op die bezem kunnen vliegen?

Ik heb echt de slapste bezem ooit. Ik denk niet dat hij het zwerkbal veld zal halen… Helaas. Natuurlijk zou ik mijn katten meenemen. En tja.. wie zou ik meenemen. Dat vind ik mega moeilijk, want ik heb heel veel lieve blogvriendjes en vriendinnetjes die dolgraag mee zouden willen. Ik zou ze allemaal meenemen, want ik kan echt niet kiezen, sorry. We zouden een fantastische tijd hebben die afdelingen overstijgt. Best. Seven years. Ever.

Kerst is een echt familie evenement, familie speelt ook een grote rol in de boeken van Cassandra Clare, maar met welke familie uit Cassandra Clare haar boeken zal jij de kerst mee willen door brengen?
En welke boekfamilie zou je kiezen als je keuze heb uit alle boeken die je gelezen hebt?
Natuurlijk worden de personages zonder familie (of die waar alle familie dood gaan in het boek), gezellig op bezoek gevraagd want niemand hoeft alleen te zijn met kerst. (wie nodig jij extra uit?)

Phoe… Ik denk dat familie van Tessa, ik vond haar erg leuk. Maar Magnus lijkt me ook erg interessant om bij het kerstdiner te hebben. Als ik uit een andere serie mag kiezen, dan schuif ik aan bij de Wemels; mega gezellig en Molly kan vast goed koken. Maar dan natuurlijk wel de complete familie.

“Van welk boek heb je absoluut spijt dat je de moeite hebt gedaan om het te lezen?” Of: “Welk boek heb je zonder het uit te lezen weggelegd?”

Ik heb spijt dat ik IJskoud heb uitgelezen en De grote gasby heb ik niet compleet uitgelezen teruggebracht naar de bieb.

Stel, je krijgt iets aan je ogen en kunt nooit meer lezen.
Door wie zou jij je luisterboeken het liefst laten inspreken?

Laat ik voorop stellen dat ik al best wel slecht kan zien (stond daar nou een paal? Ik voel het). Luisterboeken.. Hmm… Morgan Freeman?

Heb je wel eens dat als je een serie (boeken) uit heb dat je het mist, en over de personages gaat fantaseren?

Ja. Maar daar hoef ik niet eens klaar mee te zijn. Als ik een serie, film of boek heel tof vind, dan geniet ik er echt van om (mezelf) in die wereld te fantaseren.

Als je engel zou zijn, zou je dan een goede of een slechte zijn?

Een goede. Maar niet een zoetsappige ‘ik zing alleen maar liedjes’-engel. Ik zou dan strijden voor gerechtigheid.

Als engelen bestaan, in wat voor vorm dan ook, hoe merk je dat dan concreet?

Persoonlijk geloof ik dat engelen bestaan. Ik geloof in heel veel spirituele zaken en dus ook in engelen. Niet dat het baby’s met vleugels zijn, maar ik zie het als raadgevers, als boodschappers, als gidsen. Ik voel me erg prettig bij het idee dat er altijd iemand bij je kan zijn die je bij staat. Echt merken.. tja. Het is natuurlijk geloven. Zelf geloof ik dat het mogelijk is om te communiceren met geesten, gidsen, engelen en andere ‘wezens’.. En ik denk dat de manier waarop je dit kan ervaren voor iedereen weer anders is.

Als je een kleur zou zijn, welke kleur ben je dan en waarom?

Paars, een warme kleur met een spirituele twist. Ik voel me erg aangetrokken tot paars, omdat het ondanks zijn donkerheid, toch een gevoel van thuis geeft. Ik hou wel van dat warme gevoel. Ik denk dat ik – net als in paars – in vele tinten kan komen, maar dat ik toch net zo warm kan zijn. Toch heb ik ook een koude kant.

Wat heb je liever het boek zelf of de verfilmingen? 

Het zijn twee verschillende media, dus eigenlijk is het stiekem appels met peren vergelijken. Heel veel mensen kunnen ze niet los van elkaar zien, maar dat kan ik wel. Ik heb persoonlijk liever het boek, omdat ik hier langer van geniet en er ook zelf een voorstelling van maak. Toch kan ik ook ontzettend genieten van een verfilming.

Als je zelf een film mocht maken van je favo boek wie zie je er dan in spelen, mag iedereen zijn!

Weet ik niet. Ik ben heel slecht met namen van auteurs. Het interesseerd me nooit zo veel; zolang ze maar een beetje overeenkomen met de plaatjes in mijn hoofd. Overigens is Harry Potter natuurlijk al verfilmd, wat ik erg goed gedaan vind.

Stel: je bent een engel, hoe zouden jouw vleugels er dan uitzien? Zouden ze wit of zwart zijn, groot of klein, met tierelantijntjes of niet?

Wit, groot en glorieus. Ze hoeven geen tierelantijntjes te hebben, maar ze mogen wel glimmen of gloeien. Ik denk dat ze er majestueus en trots uit zouden zien. In mijn header heb ik trouwens ook vleugels.

Wat zou je doen als je een relatie had en je partner ineens van geslacht zou willen veranderen?

Geen probleem. Niet dat het zou gebeuren hoor. Ik zal op persoonlijkheden, niet op een geslacht. Het maakt mij niet uit of mijn partner nou een man of vrouw zou zijn. Als hij er gelukkig van zou worden nu een vrouw te worden, dan zou ik hem alleen maar kunnen steunen. Dat doen partners, toch?

 

Tags:

Divider

10 responses to “Jullie konden me van alles vragen: nu geef ik antwoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.