Jills Talisman – Dieter Ryckewaert

Geplaatst op 15 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Jills Talisman – Dieter RyckewaertJills Talisman | september 2014
Aantal pagina's: 238
ISBN: 9789490767761
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Jill woont samen met haar ouders in Greenwood. Ze droomt van een vrij leven, ver weg van de Zienersfamilie en hun tirannieke bewind. In de dokterspraktijk van haar vader werkt ze aan haar toekomst en vindt ze enig geluk.

Wanneer haar geboorteland Latana op een dag door Cerynese soldaten, die zichzelf ‘Hellestrijders’ noemen, wordt aangevallen, spat haar fragiele bubbel van geluk uiteen. Jill wordt samen met haar broer opgeroepen om hun vaderland te verdedigen, maar de strijd is tevergeefs. Latana valt en de hel breekt los.

Zodra de Hellestrijders al moordend door de straten van Greenwood trekken, wordt Jill door haar vader in veiligheid gebracht. Aan boord van de Sabriëlle kan ze naar het woud vluchten, maar haar ouders en broer blijven achter. Gekweld door tergende pijn en hopeloosheid ziet Jill geen uitweg meer. Ze beslist om een eind aan haar leven te maken.

Sam, een strijder uit het Vrijheidspact, wordt haar redding. Op het dek van de Sabriëlle beseffen beiden dat alleen samenwerken en vertrouwen in elkaar voor een uitweg kan zorgen. Achterna gezeten door de Hellestrijders beginnen ze een strijd tegen de klok, met slechts één doel: de hel van Latana ontvluchten…

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Dieter Ryckewart of ik soms interesse had om zijn boek, Jills Talisman, te lezen. Ik vond het veelbelovend klinken en had mijzelf sowieso al voorgenomen meer van uitgeverij Zilverspoor te willen lezen. Niet veel later viel het boek op mijn mat en kon ik beginnen met lezen.

Aan het begin had ik aardig wat moeite om echt in het verhaal te komen. Niet dat het slechts geschreven was – integendeel! – maar omdat ik nog niet echt feeling had voor het verhaal. Ik moest het nog even aftasten. Even wennen. Ik had namelijk iets totaal anders verwacht! Ik weet niet precies wat, maar iets met meer fantasy of meer historie. Toch wist het boek mij toch te overtuigen.

De wereldbouw is namelijk erg goed gedaan. Terwijl Jill op de vlucht is met Sam ontvouwd de wereld zich voor je uit en krijg je een steeds beter beeld hoe de wereld in het boek er uit ziet. Hierbij was er voldoende ruimte om je eigen fantasie de gaten in te laten vullen en daar hou ik wel van!

De personages vond ik interessant en netjes uitgewerkt, al vond ik sommige dingen die ze meemaakten wel erg abrupt. Ik had bij een aantal stukken een beetje het idee dat het zo maar uit de lucht kwam vallen. Nu past dit ook wel bij het verhaal, maar het was wel een beetje van: oh. ok. Neem het voorbeeld van de spin: voordat het gebeurt heb je als lezer geen enkel idee dat zoiets aanwezig kan zijn. Aan de ene kant brengt dit verrassing, aan de andere kant geeft dit een beetje een ‘ik moest wat verzinnen’ gevoel. Al zal dat vast niet de bedoeling zijn geweest!

Jills Talisman is een verrassend verhaal over een meisje dat noodgedwongen haar huis moet verlaten. Mede door medereiziger Sam leert ze zichzelf kennen en ontwikkeld ze zich van onzeker meisje naar een sterke jonge vrouw die weet waar haar talenten liggen. Een verhaal vol spanning waar je – ondanks dat je er even in moet komen – zo doorheen vliegt.

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Jills Talisman – Dieter Ryckewaert

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.