Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Geplaatst op 4 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Je hebt één nieuwe volger – Chinouk ThijssenJe hebt één nieuwe volger door Chinouk Thijssen
Ook door deze auteur: Blindelings
Uitgever: Clavis | Oktober 2020
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789044840247
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Chinouk Thijssen verovert het hart van vele jongeren met haar spannende jeugdthrillers. Ze zijn toegankelijk, spannend en weten vanwege het hoge tempo de aandacht er constant bij te houden. Onlangs verscheen er een nieuw boek van haar hand: Je hebt één nieuwe volger, welke ik een aantal maanden geleden heb mogen proeflezen. Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig naar de eindversie, vooral omdat het einde anders bleek te zijn!

Vlogger Sterre mag voor het eerst op persreis! Samen met drie andere influencers vertrekt ze naar Turkije. Superspannend vindt ze het, want vliegen is nou niet bepaald haar hobby. Tijdens hun reis ontdekken ze dat er iets niet helemaal pluis is. Iemand lijkt hen te filmen en het is helemaal niet zoals ze hadden verwacht. Sterre wil eigenlijk naar huis… maar dat kan niet…

Vanaf de allereerste pagina neemt Chinouk Thijssen je mee op reis. Of het nu gaat over vreemde terugkerende getallen of mensen die niet zijn wie ze zeggen te zijn: het is allemaal een groot mysterie. Een vlot mysterie, want er is maar weinig pauze om adem te halen.

Hoewel ik het een heerlijk boek vond en het perfect geschikt is voor jongeren die op zoek zijn naar een niet te dik maar toch heel spannend verhaal, had het voor mij dikker mogen zijn. Ik had graag net wat meer verdieping willen zien, waardoor de motieven van iedereen duidelijker zouden worden. Dat meer personages verdacht konden zijn. Ik wilde meer beleven in Turkije: de zon voelen, het dorpje verkennen, de cultuur proeven… Toch is het ook niet zo dat ik dingen miste. Zoals ik al aangaf: Je hebt één nieuwe volger is perfect voor een grote doelgroep op de middelbare school.

Het einde paste wat mij betreft goed, al kwam het wel vrij snel en onverwachts. Dat onverwachte is een plus, want vanaf pagina 1 weten wie de dader is, vind ik helemaal niet leuk.

Je hebt één nieuwe volger is een fijn boek. Lekker spannend, maar niet te eng. Het kaart heel actuele thema’s aan door gebruik te maken van influencers, maar vervalt daarmee niet in de clichés dat alle vloggers graatmagere modellen zijn. Alle personages hebben iets van een achtergrond, zij het dat ze niet heel uitgebreid worden behandeld. Voor de doelgroep is dit fijn: zij hebben behoefte aan boeken in een hoog tempo.

Heel simpel: Je hebt één nieuwe volger is een aanrader voor alle jeugdthriller fans. Ik weet zeker dat jongeren dit boek met gretigheid zullen verslinden.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.