Januari wrap-up

Geplaatst op 31 januari 2022 door Emmy in Boeken, TBR / 0 Comments

Januari was een vreemde maand. Normaal duurt hij voor mijn gevoel eindeloos, omdat we meestal snel weer beginnen op school en daarna een drukke periode hebben zonder pauze. Dit jaar… was anders. We begonnen vrij laat en de week dat ik op school was, was vrij rustig. En toen kreeg ik corona en zat ik bijna twee weken thuis. Dit was geen pretje: de eerste week was ik echt behoorlijk ziek en de tweede week kampte ik met zware vermoeidheid en overprikkeling. Ik herkende mezelf amper terug en had weinig puf voor wat dan ook. Ja, schilderen. Ik probeerde elke dag een schildering te maken om mijn hoofd leeg te maken.

Wel heb ik een aardige leesmaand te pakken gehad. Ik maakte een vliegende start van mijn leesjaar, al zakte het de laatste week enorm in. Plots wist ik niet meer wat ik wilde lezen.

Gelezen in januari

Ik heb aardig wat boeken gelezen in januari. Het lukte me ook mijn complete TBR stapel van de maand te lezen, dus daar ben ik wel trots op. De recensies komen er nog allemaal aan… Ik kon namelijk behoorlijk vooruit schrijven (wat uiteindelijk heel gunstig was tijdens mijn ziekte).

Precious Catastrophe – Deirdre Sullivan
Het is hier helemaal (niet) perfect! – Carlie van Tongeren (bibliotheek)
Ontsnapt uit het slot – Lydia Rood (recensie-exemplaar)
Brons – Linda Dielemans (bibliotheek)
The nature of witches – Rachel Griffin
Wie zette mijn naaktfoto’s online? – Jantien Jongbloed (bibliotheek)
Vleugels van de dood – Charlotte Beau (recensie-exemplaar)
The Toll – Neal Shusterman
Turks fruit – Jan Wolkers (bibliotheek & whyyyyy?)
Basic witches – Jaya Saxena
Unwritable – Lotte van de Noort (bibliotheek, telt dit als reread?)
Op gevoel – Lisette Jonkman
Het alles – Dave Eggers (bibliotheek)

En ik ben nog bezig met Miss Mayhem (Rachel Hawkins) en Unravel the dusk (Elizabeth Lim).

Ik heb dus echt heel veel gelezen, waaronder super veel boeken van de bibliotheek (voordeel van mijn werk). Niet mega goed voor mijn TBR, maar toch. Het gaat lekker en ik hoop dat ik dit gevoel vast kan houden. Ik wil sowieso elke maand een boek van de bibliotheek lezen en lekker veel van mijn eigen boeken weglezen.

Nieuwe boeken in januari

In januari voegde ik een bescheiden hoeveelheid boeken toe aan mijn collectie. Allereerst kon ik het boek ophalen dat ik via school kreeg in mijn kerstpakket: Duistere dagenraad van Jay Kristoff! Ik ben zo blij met dit derde deel en ik ben blij dat ik op deze manier dit best dure boek kon toevoegen aan mijn collectie.

Daarnaast plaatste ik ook een bestelling bij Boeklin, waar ik Amari en de nachtwachters, De stad en Spookpokken kocht. Hoewel ik de eerste Nevermoor boeken in het Engels heb, was dit een deal die ik niet kon laten liggen. De stad is trouwens een dikke fantasy die ik al heel vaak in mijn handen heb gehad in de bieb. Ik heb geen idee of ik het boek ooit zal lezen, maar het blijft me intrigeren. Dus wie weet…

TBR voor februari

Voor februari heb ik weinig boeken op mijn TBR stapel gelegd. Het zijn voornamelijk recensie-exemplaren die ik nog heb liggen. Eigenlijk weet ik helemaal niet of ik zin heb in deze boeken. Ik wilde graag wel een stapel maken, maar op het moment van schrijven zit ik echt in een ‘geen idee wat ik wil lezen’ bui. Dus wie weet lees ik uiteindelijk totaal andere boeken. Gelukkig moet ik niks en mag ik alles.

Hoe was jouw leesmaand?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.