Ja… vroeger hield ik niet van lezen!

Geplaatst op 4 augustus 2012 door Emmy in Column, Persoonlijk / 4 Comments

Misschien kan je het bijna niet voorstellen als je me goed kent, maar vroeger vond ik lezen helemaal niks! Ik had niks met die boekjes die ik op school in mijn handen kreeg gedrukt.. En het duurde dan ook best lang voordat ik een beetje fatsoenlijk op niveau kon leven. Met het gevolg dat in elk rapport stond dat ik wel moest ‘blijven lezen’! Maar het lukte me niet. Ook toen mama mij Harry Potter probeerde te laten lenen in de bibliotheek, lukte het niet. Dus kreeg ik een van de Harry Potter boeken (deel 3) voor kerst.. en waagde ik mezelf er toch maar aan.
En toen? Toen begon ik pas met lezen. Is verslond de letters.. de woorden.. de pagina’s en van niet-lezer veranderde ik in een letterverslaafde. Al kreeg deel 1 toen ik naar de oogarts moest en het frustreerde me enorm toen ik niet kon lezen door de oogdruppels. Ik heb de eerste vier boeken echt verslonden… Kapot gelezen… Omdat ik moest wachten op boek 5. Ik was een echte fan… Misschien dat Harry Potter daarom zo dierbaar voor mij is.. Omdat het mijn hart naar de wereld van het boek heeft geopend.
Nu heb ik een beetje heel veel boeken… Het is dat het overgrote deel in de opslag staat, anders zou je misschien wel schrikken. Soms kijk ik in mijn excelbestand en slik ik even.. Het is een klein fortuin aan letters en het is een soort van schat voor mij.
Nu zoek ik altijd naar nieuwe juweeltjes om mijn honger naar verhalen te stillen. Zelf zoek ik altijd wel een bepaald genre op, maar zo nu en dan heb ik het geluk dat ik een boek in mijn handen krijg gedrukt van een genre dat ik normaal gesproken niet uitzoek, wat uiteindelijk toch een prachtig boek blijkt te zijn. Daar geniet ik dan van. Ik vind het heerlijk om in een wereld te kunnen springen waarbij de menselijke fantasie de vrije loop kan gaan en waarbij ik een de hele wereld uit het boek voor mijn ogen zie ontstaan.

Tags:

Divider

4 responses to “Ja… vroeger hield ik niet van lezen!

  1. Ik had ook een enorme hekel aan die stomme boekjes die je op de basisschool moest lezen. Het leesniveau dat ze op mij ‘plakten’ paste ook totaal niet bij mijn echte niveau. Ik las veel liever mijn eigen soort boeken (fantasy, historische boeken. Mijn droom is zo’n bibliotheek-kamer met alle muren vol met kasten tot het plafond gevuld met boeken 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.