It’s a wrap – juni

Geplaatst op 30 juni 2020 door Emmy in Boeken, TBR / 0 Comments

Juni is alweer voorbij… Ik ben alweer meer dan een maand aan het werk en het is bijna grote vakantie. Ik word ook bijna 30.. jemig. Laten we maar snel stilstaan bij de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Herinneren jullie je mijn vorige TBR nog? Laten we eens kijken of ik die hebt gehaald!

Gelezen

De ballade van Slangen en Zangvogels – S. Collins
De held van Alwyn – C. van Sprundel
Aurora Rising — J. Kristoff & A. Kaufman
De beer en de nachtegaal – K. Arden
The Beholder – A. Bright (luisterboek)
Zilvergaren – N. Novik
People notice the rain – C. Paul
De kleuren van licht – V.E. Schwab
Lunatic – K. Swartenbroux

Ik las ook wat kinderboeken en kookboeken. Ik ben nog bezig met Nevelen van Avalon. Een prima leesmaand vind ik! Ik ben ook nog bezig in De meeste mensen deugen en in The opposite of always.

Mijn favorieten van de maand

Ik denk dat mijn favorieten van de maand De kleuren van licht, de beer en de nachtegaal en Zilvergaren zijn. Dit zijn geen YA’s, maar toch erg goed leesbaar voor geoefende YA-lezers. Ik was geloof ik in de stemming voor de wat zwaardere fantasy met een sprookjesachtige twist.

Nieuw

Waar ik de afgelopen paar maanden niet heel veel boeken toevoegde aan mijn collectie, waren dat er in juni weer wat meer. Ik kocht zelf wat boeken (over) en kreeg een aantal boeken cadeau.


HP 4 en 5 house edition kocht ik omdat ik deze set zo mooi vind en omdat dit mijn mooie Engelse set is. Deel 5 kwam deze maand uit dus dat vond ik een goede reden om deze twee boeken aan mezelf cadeau te doen.
Frankenstein had ik al eens gelezen, maar deze Blossom Books wereldklassieker wilde ik graag nog in mijn kast hebben staan. Toen Blossom Books een b-exemplaar verkocht, greep ik meteen mijn kans.
– De avonturen van de dappere ridster, ontving ik van de uitgever en ga ik zeker aan Lily voorlezen!
Lunatic mocht ik ook ontvangen. Ik hou van de maan en dit leek me een fantastisch boek.
– The binding nam ik over van Annabel, die het boek uit een blind book date haalde, maar zelf al had. Ik heb zo veel goede verhalen over dit boek gehoord, dus ik kijk er naar uit het te lezen.
White stag is ook een boek wat ik overkocht van iemand, van Demi. Van Annabel hoorde ik veel goeds over dit boek dus ik heb hoge verwachtingen!
Het outlander kookboek kocht ik dankzij Demi. Zij organiseerde een Outlander etentje en damn, dat was lekker. Ik kocht het kookboek en een week later maakte ik er al iets uit (en het was heerlijk.)
De complete Twilight serie kreeg ik als verrassing toegestuurd van de uitgever. Zo gul!
Quotum ontving ik van uitgeverij Lemniscaat. Dit boek sprak me meteen aan en het ziet er fantastisch uit.Ik denk dat mijn leerlingen het ook fantastisch zullen vinden.
Love je lijf is een body positivity journal, welke ik heb mogen ontvangen en waar ik erg benieuwd naar ben.
– Tot slot kreeg ik ook De naamloze koningin. Heel benieuwd naar!

TBR

In juli is normaal altijd YALC, waar ik de afgelopen jaren met veel plezier naartoe ben gegaan. Dit jaar zou ik sowieso niet gaan vanwege de komst van Lily, maar dat het niet eens door kan gaan doet me ergens toch iets. Daarom besloot ik YALC maar naar mijzelf toe te halen door deze maand een TBR te maken met boeken die ik ooit op YALC kocht of kreeg, maar nog niet heb gelezen.

Ik weet het, het is een vrij grote stapel! Ik heb echter vanaf 10 juli vakantie en heb daarvoor ook al aardig wat rustige dagen. Ik kijk er echt enorm naar uit om in deze boeken te duiken.

  • The opposite of always (al in begonnen als luisterboek)
  • we hunt the flame
  • inchtinn
  • the marrow thieves
  • darkmere
  • a thousand nights
  • song of the abyss
  • jackpot
  • city of halves
  • the girl king

Ik ben benieuwd hoever ik ga komen!

Wat was jouw favoriet van de afgelopen maand? En wat ga je komende maand lezen?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.