Ioen (Duisternis #1) – Christophe Bec & Iko

Geplaatst op 29 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ioen (Duisternis #1) –  Christophe Bec & IkoIoen Serie: Duisternis #1
| fabruari 2010
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9789088101168
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

"Er komt er slechts één per eeuw, in een wapenuitrusting van ijs, ons lot in de handen geklemd!" Aldus spreekt de profetie. De eerste heeft zichzelf in de grote leegte geworpen om de schepsels te bestrijden. De volgende generatie dacht dat de verdwenen schepsels overwonnen waren... Plots verschijnen ze weer, een spoor van verwoesting achterlatend. Duizenden vulkanen zijn de bron van enorme rivieren kolkende lava, meanderend door het troosteloze landschap. De oneindige nacht, de eeuwige duisternis.

Ik hou er van om zo nu en dan een stripboek open te slaan; graphic novels, manga of gewoon een echte fantasy-strip, ik vind het allemaal heerlijk. Nu heeft de bibliotheek van mijn woonplaats ook een enorme bak met graphic novels staan en daar besloot ik eens in te gaan neuzen. En verhip, het is niet alleen maar de smurfen of Astrix & Obelix, ze hebben ook veel boeken van Daedalus, een uitgever die bij mij hoge ogen gooide met de Druiden en Korrigans. Het artwork van Ioen zag er best goed uit, dus besloot ik het mee te nemen.

Wat je bij veel graphic novels ziet is dat ze omslag echt heel mooi is, maar het binnenkort bij lange na dezelfde kwaliteit niet evenaart. Gelukkig legt illustrator Iko een goede basis; personages zijn herkenbaar, netjes afgewerkt en dynamisch. De omgevingen zijn mooi en vol detail, wat het boek visueel gezien al een plaatje maakt.

Het verhaal zelf voelde echt als een inleiding; af en toe wordt er gesprongen tussen verschillende locaties. Door het kleurgebruik ben je daar als lezer meteen attent van. Het leest vlot en is dynamisch.. en stopt op een verschrikkelijk oneerlijk moment. Ik wil meer!

Toch is het niet een boek geworden wat me voor altijd bij zal blijven en wat ik perse in de kast wil hebben staan. Ik zal met veel plezier de rest van de delen willen lenen van de bibliotheek, maar daar blijft het ook bij. Het verhaal zelf wist me niet echt te pakken, al vloog ik er doorheen en was het vermakelijk zat. Het voelde gewoon alsof ik er nog niet in was… tja.. misschien zal dat gevoel verdwijnen als ik de overige drie delen lees.

Al met al is Ioen een erg toegankelijk fantasy stripboek wat ook voor de young adult lezer prima te doen is. De kwaliteit van de uitgave is precies zoals ik van Daedalus gewend ben en Iko heeft me weten te overtuigen met zijn prettige tekenstijl.

 

four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.