In 2022…

Geplaatst op 5 januari 2022 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Al meer dan 10 jaar blog ik onder de naam Zon en Maan. Van schoolopdracht tot blog over spiritualiteit en creativiteit, naar een van de meest bezochte young adult boekenblogs van Nederland. Net als het leven was ook mijn blog ook aan verandering onderhevig. Dat maakt het juist zo mooi! Ik heb bezoekers die me al vanaf het begin volgen, misschien ben je er juist voor het eerst. Hoe dan ook: het is bijzonder dat er mensen zijn die mijn schrijfsels (graag) lezen.

Krijg je het nu spontaan benauwd omdat je denkt dat dit een afscheidspost is: sorry!

Absoluut niet.

Ik ga zeker door met bloggen. Maar wel in een iets andere vorm. Sinds vorig jaar blog ik niet langer elke dag en dat bevalt me goed. Ik heb het drukker op werk, heb Lily, een tal van andere hobby’s. Het is goed zo. Ik ga niet langer streven naar een hogere blogfrequentie. Sterker nog: misschien zal ik nog minder gaan schrijven. Dat kan ik niet beloven.

Maar waarom dan deze semi-sentimentele post?

Omdat ik dichter bij mezelf wil gaan schrijven. Ik schrijf natuurlijk wel eens over andere dingen, zoals hekserij of het moederschap. Dat wil ik meer gaan doen. Meer kennis delen, meer visie delen. Niet alleen op het gebied van boeken, maar ook op het vlak van (lees)onderwijs, mediawijsheid, het ouderschap, meer spiritualiteit. Eigenlijk alle onderwerpen die juist zo belangrijk zijn in mijn leven nu. Mijn leven bestaat immers niet meer alleen uit lezen en boeken.

Wellicht kies ik er ook voor om niet meer alle boeken die ik lees te recenseren. Dat weet ik niet. Ik kan niet in de toekomst kijken.

Wat ik gewoon heel belangrijk vind, is dat het bloggen leuk blijft en geen moeten gaat voelen. Voor mij is het essentieel dat ik schrijf over wat ik wíl schrijven. Over de dingen schrijf die bij mij passen. En ik ben niet meer dezelfde persoon als tien jaar geleden. Ik ben gegroeid. Interesses zijn veranderd. Er zijn andere prioriteiten. En dat is oke.

Hoe dan ook: ik hoop dat jullie de afwisselende content zullen waarderen!

Tags:

Divider

4 responses to “In 2022…

  1. Wat grappig, exact dit heb ik maandag met mijn blog The Book Dragon’s Nook ook bekend gemaakt, daar zal ik nog tm mei over boeken ed schrijven, maar daarna echt verandering, al voer ik dat al iets door. Ben een andere gestart die veel dichterbij ons staat http://www.thegreendream.blog en zal er ook nog een over boeken bloggen, maar ook over hekserij/spiritualiteit, groener leven, mijn shop etc. Net als jij wil gewoon ik idd ook dichterbij mezelf gaan staan en schrijven. Dingen veranderen en dat is goed, dus zo het blog ook, tijd voor een nieuwe fase, just as life itself. Was eerst zo nerveus of ik er wel goed aan deed, maar nadat ik het bekend had gemaakt voelde ik zo’n vrijheid en gaf het me al zoveel meer rust. Hoop dat het dat voor jou ook doet en gaat doen. Ik blijf natuurlijk je blog volgen, juist leuk 🙂

  2. Ik volg je blog al jaren, maar als stille lezer. Een blog groeit meestal mee en verandert mee met de schrijver of schrijvers. Dat is naar mijn mening een van de eigenschappen van een goeie blog, want een blog moet een stukje persoonlijkheid uitstralen. Ik ben benieuwd wat het komende jaar gaat brengen aan blogmateriaal. En succes met je reading challenge dit jaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.