Illustration Now! 3

Geplaatst op 11 april 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Illustration Now Volume 3 Aantal pagina's: 480
ISBN: 9783836514873
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

The worldwide revival of the illustrator's art

The latest volume Illustration Now! presents a dazzling selection of groundbreaking work by 150 of the world's most exciting illustrators. A fascinating mix of established master draftsmen and neophytes, working in a vast range of techniques, Illustration Now! Vol. 3 features illustrators from 30 countries, including  information about their career paths, and lists of selected exhibitions. Also included is an introduction by specialist Steven Heller on current trends in the field. This book is perfect for graphic artists, creative professionals and illustration students, as well as anyone with an appreciation for draftsmanship and visual language.

Illustration Now! Vol. 3

Als illustrator ben je constant bezig met het vinden en maken van nieuw beeld zodat je jezelf kan blijven ontwikkelen. Uren surfen op internet kan altijd helpen, maar soms is een boek waarin al illustraties verzameld zijn ook heel goed om te zien wat de huidige trends op de markt zijn.

Ik had deel 1 al, maar toen ik een paar weken terug deel 3 zag liggen, kon ik het niet laten hem mee te nemen. Eindelijk Illustration Now! 3 in bezit!

Aan de hand van editor Julius Wiedermann is dit derde boek in de reeks samengesteld en bevat het vele pagina’s met bijzondere illustraties van kunstenaars die het nu helemaal zijn in de illustratiewereld. De een vind ik natuurlijk toffer dan de ander, maar dat heb je denk ik altijd bij een verzameling.

Wat mij ontzettend opviel is dat de gemiddelde leeftijd van illustrators in het boek tussen de 30 en de 40 ligt… Blijkbaar heb je dan de meeste kans om echt door te breken. Vind ik eigenlijk niet zo raar, want het is toch flink oefenen en jezelf omhoog werken. Je werk is niet voor iedereen geschikt.
Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat het zo ontzettend divers is. Echt allerlei stijlen en mensen van over de hele wereld. Mensen die met vector werken, of juist alleen met acrylverf… Iedereen heeft een kans. Al is het digitale medium behoorlijk in de meerderheid! Wat me daarbij opviel is dat de gekozen illustrators vaak of het één, of het ander doen. Dus of digitaal of juist autonoom. Daardoor krijgt je een heel divers beeld, maar is het ook wel weer jammer dat er zo weinig mensen beide gebruiken.

Natuurlijk waren er ook een paar die ik echt heel tof vond, en die wil ik dan ook graag met jullie delen!

Cathie Bleck (www.cathiebleck.com) waarvan is de techniek heel bijzonder vind! Ze werkt heel veel met mythologie en symbolen en ik vind de kleuren echt super gaaf!

Julia Sonmi Heglund (www.sonmisonmi.com) pikte ik eruit omdat zij heel grafisch werkt, maar toch een soort van hand gemaakte sfeer heeft. Ze heeft echt heel uitlopende dingen gemaakt en dat vind ik wel erg gaaf.

Daniel Bueno (www.buenozine.com.br) is niet zo zeer een favoriet omdat ik zijn werk nou heel bijzonder vind. Maar meer omdat ik zijn gebruik van textuur heel erg goed gedaan vind. Het is een geheel geworden en niet een warboel van textuurtjes.

De waardering die ik dit boek geef is een dikke 5/5
 En ik hoop ergens boek 2 en 4 nog eens te krijgen… Illustration Now! 3 is momenteel voor een kleine €10,00 te koop bij de Slegte! 

five-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Illustration Now! 3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.