Ik haalde mijn diploma!

Geplaatst op 24 augustus 2015 door Emmy in Persoonlijk / 27 Comments

Twee jaar geleden (2013) studeerde ik af aan de kunstacademie. Ik mocht mezelf illustrator noemen. Maar ik was nog niet klaar met studeren en begon dat jaar meteen aan de Hoge School voor de Kunsten in Tilburg, waar ik de verkorte deeltijd van de docentenopleiding zou gaan volgen.

Het was heftig, het was zwaar… het was ontzettend leerzaam. En nu is het voorbij.

Nadat ik vorige week mijn scripties (ja, twee!) met succes verdedigde en presenteren wist ik het al een beetje, omdat mijn gemiddelde te hoog was om nog op een onvoldoende uit te komen; ik zou gaan slagen. Vandaag had ik mijn eind assessment, een gesprek van een uur waarin je studie nog eens onder de loep wordt genomen. Mijn gesprek was helder, duidelijk en ik had een sterke vakvisie ontwikkeld. Kortom; geslaagd! Met een 7 gemiddeld mag ik mijn tweede HBO diploma in september op gaan halen.

Jullie moesten eens weten wat een opluchting dit is.. Want zeker het laatste jaar voelde als een marathon. Eentje waar je zonder voor te oefenen aan begint en halverwege eigenlijk op al je reserves loopt. Scripties, werken, stage en gewoon door willen gaan met al je hobby’s: het eiste ontzettend veel van me… zeker toen we ook nog eens besloten te verhuizen. Maar het is gewoon GELUKT. Ik zag op een gegeven moment het lichtje aan het eind van de rit en heb een eindsprint genomen die je ronduit succesvol kan noemen, omdat een van mijn scripties echt heel goed is beoordeeld.

En nu is het tijd voor een nieuw avontuur… Ik begin volgende week in ieder geval voor één dag in de week op een middelbare school als docent beeldende vorming. Ik ben nog hard op zoek om de rest van de week in te vullen.. Maar voor nu ben ik dik tevreden. Het leven lacht me toe. En nu… TAART.

Cadeautje voor mezelf omdat ik ben #afgestudeerd. 2e hbo diploma in de pocket #trots. @moonyoungadult

Een foto die is geplaatst door zonenmaan (@zonenmaan) op

En natuurlijk boeken.

Tags:

Divider

27 responses to “Ik haalde mijn diploma!

  1. Taaaaaart! Geniet ervan, je hebt het echt verdient 😀 Scripties, werk, stage en dan ook nog eens zoveel boeken lezen én verhuizen – ik doe het je echt niet na!

  2. Yaaaaay gefeliciteerd!! Zo goed. 😀 En wat een heerlijk gevoel he? Nu bijna beginnen aan je nieuwe baan! Dat komt ook allemaal goed. 🙂 (En iedereen vindt het spannend. Ik heb genoeg collega’s die al jaren in het onderwijs werken en nu nog die eerste week met nachtmerries wakker worden.)

  3. Wat spannend om nu te gaan beginnen op de middelbare school als lerares!
    Echt knap dat je het hebt weten te halen ondanks alle stress etc in het laatste jaar 🙂
    Op welke kunstacademie heb je voor de tweede studie gestudeerd? En hoe ben je er achter gekomen dat je wel lerares wilde zijn in dit vakgebied?

    • Ik heb mijn illustratieopleiding in Den Bosch gedaan en mijn docentenopleiding in Tilburg (FHK). Toen ik met mijn illustratieopleiding bezig was, hield ik me erg bezig met educatieve kinderillustraties en begon het een beetje te kriebelen. Ik ben namelijk best goed in het uitleggen van handelingen en andere zaken. Helaas was er daar geen ruimte voor om er meer mee te doen. Toen een vriend van mij afstudeerde, vertelde hij dat hij de verkorte deeltijd van de docentenopleiding ging doen.. Na niet eens zo lang wikkelen en wegen besloot ik er ook voor te gaan. Ik deed toelating en werd meteen aangenomen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.