Ik ging alleen naar de sauna en het was heerlijk.

Geplaatst op 19 augustus 2021 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Wij mensen zijn sociale dieren. Vooral nu we langzaam weer meer en meer mogen, is het logisch dat we vooral sámen dingen willen doen. Toch snakte ik naar een dagje helemaal niemand. Als moeder sta je immers altijd in een zorgende stand en is het lastig om alles te laten vallen. Ben je een keer alleen thuis, dan is er in huis altijd wat te doen. Dus nadat vriendinnen het hadden over een solo dagje sauna, regelde ik dat ik ook een dagje kon ontspannen. En man, wat was het lekker!

Normaal ga ik ook altijd met anderen naar de sauna. Vet gezellig, natuurlijk. En het ís ook gezellig om met anderen te gaan. Maar die paar uur waarbij ik echt alleen was: heerlijk! Ik vond het ook veel minder ongemakkelijker dan ik had verwacht. Ik had mezelf, mijn ereader en verder niks. Geen telefoon, geen mensen die tegen me aan kletsten en niemand om rekening mee te houden.

Ik was nog nooit in deze sauna geweest, maar ik vond hem prachtig. Door corona zijn er maar x aantal mensen welkom en dat merkte je: het was heerlijk rustig. Ik had een aantal sauna’s voor mezelf. Op een of andere manier wist ik mezelf zo door het resort te bewegen dat ik veel alleen was. Hierdoor voelde ik me compleet op mijn gemak. Ik voelde me als een earth goddess, verbonden met water, vuur en aarde en het was heerlijk. De zoutkristalgrot was mijn favoriet: daar voelde ik me zo heerlijk geborgen. Ook het kruidenbad was genieten. En tja, een bubbelbad voor jezelf is ook geen straf!

Ik las mijn boek uit, krabbelde ideetjes in mijn notitieboekje, hopte van bad naar bad en sauna naar sauna. Ik mediteerde en visualiseerde en liet alle stress, pijn en vermoeidheid even van me afglijden. Met hernieuwde energie kwam ik thuis. Het was heerlijk: echt een dag voor mezelf.

Deze dag heeft me geleerd dat het oké is om af en toe een moment voor jezelf te pakken. Écht voor jezelf. Ik wil dit ook heel graag overdoen met vriendinnen, maar zo nu en dan alleen: helemaal top. Niemand die over je oordeelt, niemand die naar je omkijkt. Alleen maar genieten.

Op een of andere manier heb ik – en met mij velen – mezelf aangepraat dat het ongemakkelijk is om iets alleen te doen. Alleen uit eten, naar de bios, op vakantie, naar een wellness. Terwijl het denk ik juist heel goed is om af en toe iets alleen te doen. Even tot jezelf komen, zonder dat je rekening met iemand hoeft te houden. Natuurlijk is het gevaar dat je vastloopt in malende gedachten – en daar was ik ook bang voor – maar eigenlijk was dat er niet. Ik kon het juist heel makkelijk loslaten.

Lang verhaal kort: dit was echt even iets wat ik nodig had en het is absoluut voor herhaling vatbaar. Ik kwam helemaal zen thuis en heb mijn batterij weer op kunnen laden. En nu neem ik lekker vakantie om verder op te laden! Ik ga samen met ons gezin mooie herinneringen maken, lekker lezen en hopelijk mooie avonturen beleven.

Bedankt voor het lezen <3

Tags: ,

Divider

2 responses to “Ik ging alleen naar de sauna en het was heerlijk.

  1. Wat een leuk idee om even lekker tot jezelf te komen in de sauna! Als mamma weet ik heel goed waar je over praat, ik heb het alleen nog niet aangedurfd 😔 Het langste dat ik van huis ben en mijn peuter achter laat bij papa is de 4-5u dat ik kwijt ben met ziekenhuis bezoeken momenteel (zwanger van een tweede en zwangerschaps suiker) en ik denk constant dat het huis afgebrand is als ik terug kom. Die twee! Ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om even een paar uur niet te hoeven zorgen, maar in mijn achterhoofd vraag ik me altijd af in wat voor een situatie ik thuis ga komen, omdat mijn man gewoon een grotere puinhoop kan maken dan de peuter 🙈 en zodra ik de voordeur open is het mijn verantwoordelijkheid weer dat er eten op tafel komt, de boel opgeruimd is en de peuter op tijd naar bed gaat (en vaak tijdens mijn afwezigheid moet ik nog een reminder sturen dat hij de peuter eten moet even). Dus nee, deze mamma heeft nog geen vrije rust dag gehad in bijna 2.5 jaar, maar wie weet misschien neemt ze de stap binnenkort wel, beginnend met een filmpje in de bios of uit eten met mezelf (maar ik ga zo wel een kop tea drinken met de peuter boven het winkel centrum! Want de peuter gedraagt zich voorbeeldig als we uit zijn).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.