Ik ga weer studeren!

Geplaatst op 12 september 2021 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Of eigenlijk ben ik al begonnen…

Sommigen hebben het al gehoord of gelezen, maar ik zit sinds deze week dus weer in de schoolbanken. Niet de hele week, hoor. Alleen op woensdagmiddag, voor enkele maanden. Ik ben namelijk begonnen met de opleiding mediacoach.

Ik kreeg heel vaak de vraag: ‘leuk! Wat doet een mediacoach?’

Dat is een hele goede vraag waarop niet heel gemakkelijk antwoord gegeven kan worden. Het is namelijk een beetje afhankelijk welke doelgroep je voor je neus hebt. Je kan denken aan lessen mediawijsheid of digitale geletterheid, projecten over sexting, een workshop online omgang, mensen leren hoe ze echt nieuws van fake nieuws kunnen onderscheiden. Echt heel divers en daarom ook heel erg leuk: media is namelijk overal. Mijn blog is een medium, het boek is een medium, instagram is een medium en ga zo maar door. Ons hele leven is verbonden met media en dat biedt kansen, maar brengt ook uitdagingen in het leven. Als mediacoach ga ik daarmee aan de slag. Hoe ik dit op mijn werk ga toepassen is nog iets om verder te verkennen, maar ik heb daar wel veel zin in.

Ik ben dus begonnen. Nieuw notitieblok, een vrije agenda, aandacht en focus, je kent het wel. Ik vond de eerste bijeenkomst erg inspirerend maar ook erg overweldigend. Al die nieuwe mensen, met allemaal hun eigen achtergrond, motivatie en bijdrage. Een enorme vracht informatie… Ik had spontaan medelijden met iedereen die langdurig online les heeft moeten volgen. Wow, dit was intensief. Gelukkig zijn niet alle lessen digitaal en zullen we ook fysiek samen lessen gaan volgen.

Deze opleiding duurt tot en met november en ik zal het dan ook druk gaan krijgen. Wat dit betekent voor mijn blog, schrijven en lezen weet ik niet. Elke week heb ik flink wat thuisstudietijd nodig en dat moet ik wel zien te combineren met mijn privéleven. Gelukkig heb ik op dit moment nog veel recensies om te schrijven en in te plannen en zal het vast niet helemaal stilvallen op Zon en Maan.

Bedankt voor het lezen!

Tags:

Divider

6 responses to “Ik ga weer studeren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.