Ik ben Pusheen de poes – Claire Belton

Geplaatst op 6 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Ik ben Pusheen de poes – Claire BeltonIk ben Pusheen de poes door Claire Belton
Uitgever: BBNC | juni 2015
Genres: Graphic Novel, Humor
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789045317953
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Move over Grumpy Cat, want hier is ... Pusheen! Deze schattige dikke getekende poes is een regelrechte hit op internet. Wereldwijd zijn al miljoenen mensen in katzwijm gevallen voor deze pittige kitten. Ze heeft zelfs haar eigen emoticons op Facebook!

In 'Ik ben Pusheen de poes' doet Pusheen een boekje open voor alle fans die haar beter willen leren kennen. Ze legt uit wie ze is, stelt haar zusje Stormy voor, vertelt wat haar hobby's zijn (eten, slapen, eten en slapen), wat ze zoal doet op een dag (eten, slapen ... afijn) en geeft tips om katten beter te begrijpen. Daarnaast bespreekt Pusheen alle belangrijke feestdagen van het jaar: een poezelig Valentijnsgedicht, kittige instructies voor de voorjaarsschoonmaak, haar outfits voor Halloween, haar goede voornemens voor het nieuwe jaar ...

Pusheen begon als een tekening op een weblog, maar groeide al snel uit tot een wereldwijde internethit. Ik ben Pusheen de poes is een hartverwarmend, lief en grappig boekje - niet alleen voor Pusheenfans, maar voor elke kattenliefhebber!

Moe van het tillen en de lange werk en klusdag, kwam ik voor een van de laatste keren terug in het oude huis. In de brievenbus vond ik een klein boekje: Ik ben Pusheen de poes. De getekende poes op de voorkant herkende ik uit duizenden: Pusheen is een ware internet sensatie. Nu kan ook het Nederlandse taalgebied gaan genieten van de grappige en vooral schattige tekeningen. Leuk voor jong en oud.

Als ik een kat was geweest, dan vertelde Pusheen mijn levensverhaal. Taart, bloggen en veel te veel fantasie. Dat maakt het extra grappig. Dit boekje wist me dan ook helemaal op te vrolijken. Jammer alleen dat ik mijn pizza op het boek liet vallen. Wel een typische Pusheen actie, denk ik zo. Pusheen past in het rijtje van Simon’s cat en Hyperbool, beiden ook bekende begrippen op het internet. Maar Pusheen is veruit de schattigste. Het is dat het een boek is, want anders had ik alle plaatjes uitgeknipt en in mijn nieuwe agenda geplakt.

Wat ik leuk vind aan dit boekje is dat het zo’n groot publiek zal aanspreken. Van vier jarige meisjes tot volwassen kerels die met het internet vergroeid zijn; Pusheen is likable.

Ik vind het een goede zet van BBNC om dit soort boeken uit te geven; niet alleen internetfans zullen dit boekje oppakken. Het is een ontzettend schattig boekje dat je gemakkelijk iemand cadeau kan doen. Ik ga het in ieder geval een mooi plekje geven in mijn nieuwe boekenkast; en verder dromen dat ik ook ooit de wereld mag veroveren met een schattige tekening.

I <3 Pusheen

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Ik ben Pusheen de poes – Claire Belton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.