IJskoud (Frigid #1) – J. Lynn

Geplaatst op 10 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

IJskoud (Frigid #1) – J. LynnIJskoud Serie: Frigid #1
| september 2014
Aantal pagina's: 301
ISBN: 9789401902977
Uitgave: Paperback
Goodreads
one-star

IJskoud van J. Lynn, een supersexy boek!

In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt!

J. Lynn (pseudoniem van Jennifer Armentrout) is een van de grootste New Adult-schrijfsters in de VS. Haar specialiteit? Heerlijke wegdroomhunks! Ook in IJskoud (Engelse titel: Frigid), J. Lynns tweede boek in Nederland na het succesvolle Wacht op mij, is het zwijmelen geblazen. We just can't get enough...

Ik trap meteen de deur in: IJskoud vond ik nou echt geen ene ruk aan. Wat een oppervlakkige bende zeg. En ja, mijn ervaringen met het genre New Adult zakken weer onder het vriespunt. Laat ik het zo zeggen; voor het eerst sinds lange tijd heb ik spijt dat ik mijn tijd heb vergooid aan het uitlezen van een boek. Ik vervloekte mijn principes dat je pas je mening over een boek kan geven als je het helemaal gelezen hebt. Dit was een vrije zaterdagmiddag die ik nooit meer terugkrijg. Gelukkig heb ik het boek geleend van de bieb.

Wat ik zo verschrikkelijk vind aan dit boek? Heb je even? Allereerst de persoonlijkheden van de hoofdpersonages. Een klootzak en zijn beste vriendinnetje, die hij niet ziet staan. Dat meisje is naïef (en natuurlijk bloedmooi). Sorry meid, maar wat zie je in een klootzak die je al die jaren heeft laten staan?

Samen raken ze ingesneeuwd en van het een komt het anders. Seks seks seks, maar echt een relatie? Sorry, nee. Ze hebben allebei issues die niet goed tot uiting komen. De een scheld de boel bij elkaar.. en who the fuck vertaald ‘what the fuck’ met ‘wat de neuk’. DOE NORMAAL. Niemand zegt dat.

Van de schrijfstijl werd ik ook alleen maar koud. Het interesseerde me echt geen bal en meer dan eens vroeg ik me af wat ik nou echt had gelezen. Nee, op 40% van het boek wist ik het al, maar toch heb ik me door de rest heen geworsteld. Ik blijf namelijk altijd hopen op verbetering,

Ook het plot was wat mij betreft een oppervlakkige bende. Welk verhaal? Het draait er uiteindelijk toch alleen maar het samenkomen en dan vooral seks met elkaar hebben. Want ja, daar zijn relaties ook echt op gebouwd. De enige spanning? Het feit dat hij geen condoom gebruikt, maar zij gelukkig aan de pil is. NOU NOU.

Jullie merken het al; ik ben net zo positief over IJskoud als de titel. Wacht op mij vond ik al matig, maar dit vond ik echt gewoon vreselijk. Nee, ik vind boeken met seks echt prima en vaak ook leuk, maar dit was niet sexy. Doe mij maar eens een fantasy met steamy seksscenes.

one-star

Tags: , , , , , , ,

Divider

9 responses to “IJskoud (Frigid #1) – J. Lynn

  1. Hahaha, dit is precies de recensie die ik had verwacht toen ik hem tegenkwam in Bloglovin. Voor mij zijn de boeken van Jennifer L. Armentrout echt een Guilty Pleasure.

  2. joy verbakel

    Ik heb hem echt net terug gebracht naar de bieb. Ik vond er inderdaad ook echt helemaal niks aan. Dat is een van de boeken waarvan ik denk: hoe is dit ooit gepubliceerd?

  3. Na het schrijven van mijn recensie de jouwe opgezocht en haha wat grappig om te lezen 😀 Ik denk zelfs dat dit één van de meest negatieve recensies is die ik ooit van je heb gezien! 😮 Ik denk dat ik Ijskoud ook deels door mijn lage verwachtingen heel leuk vond, maar de schrijfstijl was ook wel helemaal mijn ding – dat scheelt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.