IJs en steen (Water en Vuur #2) – Victoria Scott

Geplaatst op 17 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 13 Comments

IJs en steen (Water en Vuur #2) – Victoria ScottIJs en Steen door Victoria Scott
Ook door deze auteur: Water en vuur
Serie: Water en vuur #2
Andere boeken in deze serie: Water en vuur
Uitgever: Leopold | juli 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789025868086
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?
Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?

Onlangs ontving ik van de uitgever een pdf bestand van IJs en Steen, het tweede deel van de water en vuur trilogie. Ik keek ontzettend naar het boek uit en kan niet wachten tot ik hem ergens kan scoren om in de kast te zetten. Want zo’n ereader is fijn, maar pdf’jes lezen is helemaal brak.

IJs en Steen gaat verder waar Water en Vuur gestopt is. Hoewel het alweer een tijdje terug was, zat ik binnen een halve pagina weer helemaal in het verhaal. De wereld die Victoria Scott ons geeft is fantastisch, alleen al om de Pandora’s. Want wie wil er nou geen dier met speciale powers en onvoorwaardelijke liefde?

Een tocht over het water en door een sneeuwlandschap staan centraal in dit boek. Wederom wordt Tella vergezeld door een groep bontgekleurde personages. Zij hebben allen hun eigen persoonlijkheid en groei, die door de lijnen heen ook naar voren komt. Daarnaast lurkt er overal gevaar. Tella zelf is ook uitgegroeid van modetrutje naar een mooi mens; iemand die echt om anderen is gaan geven.

Er gebeurt vanalles in dit boek; je zult je geen pagina vervelen. Victoria weet je echt mee te sleuren het avontuur in. Wel vond ik niet alle zinnen van de Nederlandse vertaling even lekker lopen, maar dat is denk ik een persoonlijke voorkeur. De Pandora’s maken alles goed.

Hoewel ik soms wat moeite had om ieder personage weer te koppelen aan het vorige boek, had ik daar weinig lastig van. Gedurende het boek werd er namelijk af en toe teruggeblikt naar eerdere avonturen. Hoewel ik dus pas later alles weer helemaal 100% kloppend had, was ik blij dat er niet een enorme infodump over me heen is gegooid. Het vloeide allemaal lekker in elkaar over.

Ik vond het een heerlijk boek met een gezonde dosis spanning. Maar toch is er iets dat er mist om dit boek fantastisch te maken. Wat dit precies is? Ik weet het niet. Ik kan mijn vinger er niet helemaal opleggen. Ik heb van het boek genoten en snak naar meer, maar voor zover ik heb gehoord is er nog geen uitgever gevonden voor het derde deel, dus dat zal nog wel een tijdje duren. En dat is irritant want het maakt het einde van IJs en Steen zo onbevredigend. Want het is HEFTIG.

Ik raad iedereen van harte aan Water en Vuur en later ook IJs en Steen te lezen. Het is een heerlijke combinatie van een afval/overlevingsrace, pokémon en dystopia.

ijsensteen

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

13 responses to “IJs en steen (Water en Vuur #2) – Victoria Scott

  1. Imke

    Is het al bekend wanneer er een deel 3 komt? Heb net in 3 dagen deel 1 en 2 uit en kan niet wachten op het volgende, als t er in t Engels komt koop ik t ook meteen?

  2. kiani

    ik heb de 2 boeken gelezen en ik vond ook dat er iets miste in het 2e boek ik ben zeer benieuwd naar het 3e boek want ik vind het maar raar hoe het 2e boek eindigde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.