If I Should Die (Revenants #3) – Amy Plum

Geplaatst op 20 juni 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

If I Should Die (Revenants #3) – Amy PlumIf I should die door Amy Plum
Ook door deze auteur: Die for me
Serie: Revenants #3
Andere boeken in deze serie: Die for me
Uitgever: ATOM | Mei 2013
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 408
ISBN: 9781907411045
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

An enthralling and unique paranormal romance, Amy Plum's DIE FOR ME series introduces a new version of the undead with revenants, beings who are fated to sacrifice themselves over and over again to save others' lives.

The final thrilling instalment of Amy Plum's DIE FOR ME series.

I will not lose another person I love. I will not let history repeat itself.

Vincent waited lifetimes to find me, but in an instant our future together was shattered. He was betrayed by someone we both called a friend, and I lost him. Now our enemy is determined to rule over France s immortals, and willing to wage a war to get what they want.

It shouldn t be possible, none of it should be, but this is my reality. I know Vincent is somewhere out there, I know he s not completely gone, and I will do anything to save him.

After what we ve already fought to achieve, a life without Vincent is unimaginable. He once swore to avoid dying - to go against his nature and forsake sacrificing himself for others - so that we could be together. How can I not risk everything to bring my love back to me?

Sommige boeken doen me meer aan young adult denken dan anderen. Omdat ze binnen een bepaald genre vallen wat een hype is (geweest). Een aantal jaren terug was paranormal romance het helemaal in young adult land en dit is voor mij ook het moment geweest dat ik er in rolde. Ik zal er altijd een zwak voor hebben en zo nu en dan ben ik blij dat er nog gave boeken zijn die ik nog niet eerder had ontdekt. Die for me was ook zo’n boek. Twee jaar later heb ik eindelijk het slot van de trilogie kunnen oppakken en lezen: If I Should Die.

Kate’s wereld is ingestort: Vincent is dood-dood en het kwaad rukt op. Lukt het haar om samen met de rest de numa tegen te houden? Weet ze haar familie veilig te houden? En lukt het haar om haar geliefde Vincent terug te krijgen?

Vincent en Kate’s relatie wordt door velen gezien als een hele fijne. Ik vond hem een beetje klef en een beetje Twilight-ig: eerste vriendje en meteen boeeeeeeeem forever. Nu is dit natuurlijk een bekend fenomeen en als tiener wil je daarin geloven, dat je kalverliefde de liefde van je leven is. Plottwist: vaak niet. Maar goed. Dat terzijde is Kate niet afhankelijk van Vincent om haar mannetje te staan en dat vind ik dan wel weer heel erg fijn.

If I should die verloopt zoals je het verwacht en is daarmee aardig voorspelbaar en misschien zelfs cliché. Alles ligt er zo ontzettend dik bovenop dat het me weinig wist te verrassen. Echter is dat nu – jaren na de release. Toen was dit boek wellicht wel helemaal vernieuwend. Ik snap dan ook wel goed dat deze trilogie ontzettend populair is geweest. Want zelfs nu nog heeft het originele elementen.

Nu klinkt het misschien of ik het maar een kleffe bende vond zonder leuke stukken. Nee. Ik heb me oprecht vermaakt tijdens het lezen en ik vond de plot en de personages echt leuk. Het was gewoon een heel aangename leeservaring. Niet van het ‘omg beste boek ever ik begin meteen nog een keer’, maar wel zo van: ‘dit was leuk en ik ben blij dat ik het heb kunnen lezen.’

Ik ben vooral blij met de bijfiguren die zo interessant zijn en hun eigen plotlijnen verdienen. Ik was aan het begin erg bang dat If I should die zich voornamelijk op Vincent en Kate zou richten, maar ik werd dus blij verrast. Jules, Ambrosia, Charlotte… stuk voor stuk interessante personages met een duidelijke stem. Daar hou ik van.

Het einde had van mij echter wel meer body mogen hebben. Er wordt nogal lang opgebouwd en dan verwacht ik een klapper van een einde, maar ik vond hem vrij snel voorbij en ik werd niet zo emotioneel geraakt. Dit had ik echter wel gehoopt. Het einde van boek 2 was voor mij verrassender dan deze.

If I Should Die past perfect in het paranormal romance plaatje.

Ben je op zoek naar een fijne paranormal romance young adult met voldoende actie? Dan is de Die for me-trilogie wat voor jou. Ik vond If I Should Die een prettige afsluiter en ik heb deze serie met een prettig gevoel afgerond. Het was een tikkeltje voorspelbaar en soms net te klef voor mij, maar afgezien daar van heb ik me goed vermaakt tijdens het lezen.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.