Hyperbool en nog wat – Allie Borsh

Geplaatst op 29 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Hyperbool en nog wat – Allie BorshHyperbool en nog wat | 2014
Aantal pagina's: 182
ISBN: 9789401602853
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wanneer Allie Brosh een nieuwe blog post op haar populaire site Hyperbole and a half staat het internet op z’n kop. Ze weet met haar ontroerende en bizarre verhalen altijd de juiste snaar te raken. De op het eerste gezicht eenvoudige illustraties zorgen voor herkenbare verhalen vol humor en met diepgang.

Haar bestseller uit de VS is nu verkrijgbaar in het Nederlands, en belooft hier net zo’n hit te worden als in haar thuisland.

Koop Hyperbool en nog wat op bol.com

Wie kent bovenstaande meme ondertussen nou niet? Heel internet heeft dit plaatje wel eens gezien en een groot deel weet ook dat het een afbeelding is van de populaire blog ‘Hyperbool and a half’ van Allie Brosh. Nu lijkt ook Nederland niet meer onder dit populaire boek uit te kunnen komen: Xander heeft hem uitgegeven voor het Nederlandse taalgebied. Op Manuscripta mocht ik al een voorpublicatie meenemen van Hyperbool en nog wat en lezen.. En toen viel een anderhalve week geleden opeens het boek op de mat. JIPPIE! Ik besloot hem – zodra ik bleek vreselijk verkouden te zijn – vrijwel meteen te lezen en heb me heerlijk mogen vermaken.

Het boek is een soort kruising tussen een grappig verhaal en een graphic novel, want alle verhaaltjes zijn voorzien van plaatjes die in paint getekend lijken te zijn. De oorspronkelijk blogs (waar dit boek uit is ontstaan) is ook zo opgebouwd. Extra leuk dus! Je merkt ook duidelijk dat – ondanks de paint effecten – Allie duidelijk wel enige tekenvaardigheid heeft, want de composities vond ik persoonlijk erg goed.

De verhaaltjes zijn grappig, herkenbaar en bovenal vermakelijk. Hoewel ik vrij snel door het boek ben heen gevlogen (wat een nadeel kan zijn voor kopers) is het wel echt heel leuk (vooral als je je meh voelt) en denk ik dat het veel mensen zal aanspreken door de herkenbaarheid. Ook heb je de neiging om meteen Allie’s blog te gaan bezoeken.

De vertaling vond ik erg goed gedaan. Bij veel vertalingen heb je nog wel eens dat de grap verloren gaat en de tekst zijn authenticiteit verliest, hier vond ik dat niet het geval.

Natuurlijk moet je wel een beetje van flauwe humor houden om van Hyperbool en nog wat te genieten. Voor mij geen probleem. Want ik ben blij. En ik wil MEER.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

One response to “Hyperbool en nog wat – Allie Borsh

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.