Hoera, Lily is al 3 maanden oud!

Geplaatst op 25 mei 2020 door Emmy in Lily / 3 Comments

‘Ik word geen moeder die elke week/maand zal vieren hoe oud d’r kindje is’. HAHA, dus wel. Lily is ondertussen drie maanden bij ons en het is fantastisch.

Die drie maanden zijn voorbij gevlogen! Morgen ga ik naar mijn werk om te kijken hoe ik aan de slag kan gaan. De scholen gaan volgende week immers weer open, maar in een heel aparte vorm. Ik werk komende week nog veel thuis, maar Lily zal wel naar de opvang gaan. Dit vind ik heel spannend natuurlijk!

Vandaag is Lily dus drie maanden oud. Ze werd na een supersnelle bevalling geboren en sindsdien mogen we genieten van het ouderschap. Lily is een ontzettend blije, actieve en tevreden baby. Ze laat ons ’s nachts lekker slapen, speelt heel goed en geniet van onze aandacht. We leren elkaar steeds beter kennen en elke dag leert ze weer wat nieuws!

Lily houdt van:

  • Bun bun, haar knuffelkonijn. Al slaapt ze ook graag met haar zeemeermin.
  • Baby shark
  • Spelen op haar piano
  • duimen (speentjes, die hoeft ze niet).
  • Knuffelen en kroelen met papa en mama
  • Verhaaltjes lezen en zingen.
  • Haar opa’s en oma’s.

Drie maanden alweer. Het voelt zowel gisteren als eeuwen geleden dat ze in ons leven is gekomen. Het moederschap bevalt me enorm goed: het voelt zo natuurlijk! Hoewel mijn conditie nog steeds ruk is (gelukkig kunnen we voorzichtig weer gaan zwemmen), en ik af en toe nog last van mijn rug of bekken heb, ben ik weer helemaal op de been. Ik kijk er ergens ook wel weer naar uit om te gaan werken en onder de mensen te zijn. Aan de andere kant vind ik het intens jammer dat ik zo weinig kraambezoek heb gehad. Mijn opa zag Lily pas toen ze 11 weken was en dat vond ik best heftig, omdat ze al zo gegroeid is. Mevrouw zit namelijk al in maatje 62!

Hoeveel ze weeg en hoe lang ze is, hoor ik vandaag op het consultatie bureau. Daar krijgt ze ook haar eerste prikjes! (Ik heb de kinkhoest vaccinatie zelf gehaald, zodat Lily met 8 weken geen prikje hoefde).

Binnenkort zal ik schrijven over Lily’s eerste weekjes naar de opvang en hoe het me bevalt om weer aan het werk te zijn. Ik vind het namelijk leuk om dit soort updates te schrijven, vooral omdat ik er nog niet aan toe ben om dagboekjes te schrijven.

Ik kan met geen woorden omschrijven hoeveel ik van haar hou en hoe gelukkig ik ben met het feit dat ik moeder heb mogen worden. Lily, mama houdt van jou.

Tags:

Divider

3 responses to “Hoera, Lily is al 3 maanden oud!

  1. De tijd zal snel blijven gaan. Voor je het weet is ze een jaar! Geniet nog maar van je dochter tot je weer gaat werken, waarschijnlijk ga je haar super missen (ik mis mijne super als ik haar bij haar papa laat, maar anders kom ik aan niks toe). Voor je het weet gaat ze op kamers!

    Ik heb pas mijn dochter’s 1e verjaardag ‘gevierd’ met een taart en Skype (waarschijnlijk erger voor mij dan voor mijn meisje) en sta er iedere dag versteld van dat ze in mijn leven is al is ze dat nu al meer dan 13 maanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.