Hoe staat het na een half jaar met mijn 2017 leesdoelen?

Geplaatst op 1 juli 2017 door Emmy in Boeken / 6 Comments

We zitten op de helft van 2017 en dat leek me een mooi moment om terug te blikken op het eerste halfjaar op het gebied van lezen. Zoals jullie hier hebben kunnen lezen had ik een aantal leesdoelen opgesteld voor dit jaar. Hier blik ik al een beetje terug en vertel ik hoe ver ik ben.

Goodreads

Mijn goodreadsdoel van 2017 is om minstens 200 boeken te lezen. Op het moment van schrijven (maandag 26 juni), heb ik 148 boeken gelezen dit jaar. Het moet makkelijk lukken om over de 150 te komen voor zaterdag, want ik heb die twee boeken bijna uit. En dus ben ik al ruim ruim ruim over de helft van mijn doel van 200.  Sterker nog, als ik zo doorga, dan ga ik dit jaar de 300 aantikken! Dat zou spannend zijn.

Dit zijn de boeken die ik tot nu toe uit heb. Zo fijn dat herlezen nu een functie is op goodreads.. dat scheelt enorm, want ik heb dit jaar al 16 boeken herlezen. En dan tel ik de W.i.t.c.h. niet eens mee.

 

Grannies gaan lezen

Samen met Melisa, Thyrze en Esmee vorm ik de Grannies. Die naam is ontstaan op de Best of YA sleepover, toen wij liever in best wilde lezen dan feesten in een ander huisje. Wij hebben elkaar jaren terug al leren kennen en zijn buiten het bloggen ook nog eens heel goede vriendinnen van elkaar. Zij zijn mijn besties. En onze vriendschap is like; bij elkaar op de bank liggen en niet hoeven te praten maar gewoon een boek lezen en cupcakes naar binnen schuiven.

Anywayssss samen hebben we ook een soort lijstje opgesteld met extra leesdoelen. Ik wil graag kijken hoe ver ik ondertussen met die lijst ben!

De Grannie’s gaan het volgende lezen:

– Een boek met een blauwe cover – the witch’s tears.

– Een gekregen boek – ???

– Een klassieker voor kinderen – ???

– Een serie uitlezen – dawn study

– Een boek met meer dan 400 pagina’s  – a conjuring of light

– Een vertaald boek – (heeeeel veel) Inkt

– Een boek van een Nederlandse auteur – Helemaal het einde

– Een aanrader van een vriend/in – Eliza and her monsters

– Een recensie exemplaar/ARC (kei veel man) – Zoeker

– Een boek uit een boekenbox  duizend hoog

– Een boek met minder dan 250 pagina’s – pindakaas en sushi

– Grannies pick – ???

– Een gewonnen boek – Rags and bones

– Gebaseerd op een sprookje –  the shadow queen

– Een gehypet boek – carve the mark

Nog drie boeken en ik heb dit gehaald. Onder een gekregen boek versta ik een boek dat ik bijvoorbeeld voor mijn verjaardag heb gekregen. Onder een klassieker bijvoorbeeld Pippi Langkous en tja.. De grannies moeten voor mij nog een boek uitzoeken. Maar ik ben in ieder geval al erg ver!

Mijn TBR weglezen

Een van mijn andere doelen was het zo veel mogelijk weglezen van mijn TBR. DIt gaat niet zo vlot als ik had gehoopt. Ik kocht namelijk behoorlijk wat boeken en kreeg er ook behoorlijk wat. Ik blijf rond de 125 ongelezen boeken schommelen (aldus mijn excelbestand) en ik heb het doel om toch de 100 te gaan halen tegen het eind van het jaar.

Goodreads TBR

Ik heb het afgelopen half jaar twee momenten gehad waarin ik kritisch heb gekeken naar mijn goodreads TBR. Ik heb toen veel boeken verwijderd, zoals latere delen in een serie waarin ik nog niet eens begonnen ben, maar ook boeken die ik bijvoorbeeld sinds 2012 op mijn lijst had staan maar waarvan ik diep van binnen weet dat ik ze toch nooit zal kopen, lenen en lezen. Ik bewaarde deze boeken vroeger altijd omdat ik dacht dat ik er misschien ooit aan toe zou komen of ze gewoon niet wilde vergeten. Ondertussen besef ik me dat dit onhaalbaar is; er komen zo veel toffe boeken bij en ik heb nog zo veel ongelezen boeken. Als ik na 5 jaar een boek nog steeds niet heb aangeschaft of geleend, dan is dat een signaal. Zo is mijn goodreads TBR ondertussen gedaald naar 312 stuks. De bovenste 43 boeken zijn boeken die ik heb en binnenkort ga lezen.

Nieuwe boeken, recensie-exemplaren en biebboeken

Ik wilde me dit jaar vooral focussen op mijn eigen boeken. Hoewel ik minder recensie-exemplaren aanneem (en er voor mijn gevoel ook wat minder YA en fantasy lijkt uit te komen dit jaar), heb ik nog steeds veel ongelezen boeken.

Bij de bieb leen ik vooral boeken die al een tijdje op mijn goodreads TBR staan en waarvan ik eigenlijk zeker weet dat ik ze niet wil kopen. Ik probeer niet teveel mee te nemen, maar deze week leende ik er dus alweer 2.. Oeps.

Leesdoelen voor het eind van het jaar

Ik heb voor de tweede helft van het jaar wat extra doelen bedacht. Gewoon voor de leuk.

 • Naar 100 ongelezen boeken
 • De laatste drie boeken van de grannies lijst lezen
 • De 300 gelezen boeken halen
 • Meedoen met een readathon en dus een volledige dag lezen (mits mijn werk e.d. Dit toelaat).
 • Mijn goodreads TBR verder omlaag schroeven (door te lezen).
 • Minder boeken kopen (hahahaha)

Kortom; lekker bezig. Mijn eigen TBR kan omlaag, maar verder gaat het best goed. Ik heb relatief weinig recensie-exemplaren liggen en vooral eigen boeken. Maar ik lees nu momenteel vooral gewoon waar ik het meest zin in heb en dat werkt het beste. Ik merk dat ik minder treinreizen heb waarin ik lees, maar ik heb wel een aantal ochtenden in de week waarin ik mogelijkheid zie om te lezen. En dat vind ik zo lekker!

Heb jij nog leesdoelen dit jaar? En hoe gaat het er mee?

Tags:

Divider

6 responses to “Hoe staat het na een half jaar met mijn 2017 leesdoelen?

 1. Andrea

  Allebei goed bezig, Emmy en Joost 🙂 Ik wil mijn TBR omlaag brengen, vooral de boeken die ik al heb. En dus blijven de bibliotheekboeken liggen, want ik neem er toch af en toe een paar mee 😀 Ik wil ook wat boeken wegdoen, maar dat is lastig als je ze nog niet gelezen hebt, hè? 😉 Ik blijf trouwens ook boeken kopen, want tja, dan komt er weer een nieuw deel in een serie uit, zoals de Lunar Chronicles 🙂 terwijl ik nog erg achter loop met eerdere delen lezen.
  En iets geks: als ik vertel of op facebook zet, dat ik een bepaald boek ga lezen, lukt dat niet meer zo goed. Alsof ik onbewust denk dat ik het al gelezen heb of zo. Weird!

 2. Oja die tbr omlaag. Hij lijkt alleen maar omhoog te gaan, haha. De 100, zoals jij die ook wilt, ga ik echt niet halen. Maarja. Als het lezen maar leuk is. 😉

 3. Nikita

  Goed bezig en succes met je TBR! Vind de functie dat je nu re-reads ook kan toevoegen op Goodreads ook wel een goede toevoeging.

 4. Zoveel boeken! Supertof dat je zo mooi op schema ligt. Ik heb mezelf een vrij makkelijk leesdoel gesteld dit jaar – 50 boeken – omdat ik zeker wil weten dat ik dat haal te midden van de schooldrukte en zo, en ook omdat ik dan wat relaxter kan lezen. Ik zit nu op 26 boeken en lees er vandaag twee uit, dus dat gaat ook best lekker: ben benieuwd met hoeveel gelezen boeken ik uiteindelijk eindig. Misschien dat ik de challenge nog wel omhoog gooi naar 100 als het goed gaat. Daarnaast had ik een lijstje voor mezelf gemaakt met omschrijvingen van boeken die ik wil lezen, maar dat vergeet ik echt bij te houden haha, dus dat is niet zo’n groot succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.