Hoe ik zoveel heb kunnen schrijven in 2022

Geplaatst op 15 januari 2023 door Emmy in Schrijven / 2 Comments

2022 was een fantastisch schrijfjaar. Ik denk dat ik nog nooit zoveel heb geschreven (en bezig ben geweest met verhalen) als het afgelopen jaar. Waar ik voor 2020 nooit echt een verhaal kon afmaken, verschijnt eind maart alweer mijn derde boek. Dit boek, Vloek van vuur en schaduw, schreef ik voornamelijk in 2022. Maar ik schreef ook een novelle (Daar heb ik een drankje voor) en een kort verhaal (De wilde jacht).

Vorige week stuurde ik de laatste, definitieve versie van mijn nieuwe boek in. Al eerder was me gevraagd of ik al wat nieuws in de steigers had staan. Het antwoord is: nee? Met een vraagteken, want het kan zomaar omslaan. Ik denk dat ik echt even die laatste correcties in de kerstvakantie moest verwerken voordat ik überhaupt na kon denken over wat nieuws.

Het schrijven is echter niet vanzelf gekomen. Het heeft veel van me gevraagd, ook mentaal. Ik denk echter dat het me ook geholpen heeft om de donkere stormwolken in mijn hoofd beter onder controle te houden, door mijn eigen worstelingen terug te laten komen bij mijn personages.

Ik ben oprecht trots op hoe deze drie producten zijn geworden en hoe ik ben gegroeid als auteur. Zeker met het korte verhaal en de novelle heb ik mezelf veel creatieve vrijheid gegeven. In de novelle heb ik een eigen wereld ontwikkeld en dat was echt ontzettend leuk om te doen. Opeens kon álles. Hoe leuk is dat?

Toch heb ik altijd wel overkoepelende thema’s in mijn werk. Mythologie, legenden, heksen, queer relaties en veel focus op vriendschap: ik laat het graag terugkomen, vaak in een setting zoals in onze eigen wereld. Zo speelt Vloek van vuur en schaduw zich af op een (fictieve) Schotse kostschool, maar komt er natuurlijk weer de nodige magie langs. Zonder dat ik het doorhad, was dit het heksenboek waar ik al jaren van droomde om te schrijven!

Tja, en 2023 dan…

Ik hoop natuurlijk weer een boek te kunnen schrijven. Maar waarover, dat weet ik nog niet. Langzaam beginnen er weer wat dingetjes op te borrelen, maar ik heb nog niet hét onderwerp gevonden. Meestal moet ik iets opvallends tegenkomen wat me aan het denken zet. Zo was een ingestort gebouw de inspiratie voor Supernerd en liet ik me voor Vloek van vuur en schaduw inspireren door een van de prinsessen die op kostschool ging naar Wales. Ik hou mijn ogen en oren dus weer open.

Stiekem hoop ik niet alleen dat te schrijven, maar ook weer een novelle. Een vervolg op drankje, of iets nieuws.

We gaan het zien!

Wel wil ik mezelf niet teveel druk opleggen, want het leven zelf is al chaotisch genoeg op dit moment.

Schrijf jij graag?

Tags:

Divider

2 responses to “Hoe ik zoveel heb kunnen schrijven in 2022

  1. Echt geweldig dat het schrijven je zo goed af ging in 2022! Op naar een fantastisch schrijfjaar in 2023! Ik ga Supernerd binnenkort weer een keer oppakken. Ik ben er ooit wel in begonnen maar in die periode, las ik boeken gewoon niet uit. De één na de ander belandde op de stapel “half ongelezen boeken”. En niet omdat ik ze niet leuk vond. Integendeel zelfs. Ik wist volgens mij ook niet goed wat ik met mezelf aan moest in die periode, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.