Hoe gaat het met het schrijven?

Geplaatst op 18 december 2020 door Emmy in Schrijven / 4 Comments

2020 was een bijzonder jaar. Niet alleen kwam Lily in ons leven, ook verscheen mijn debuut, Supernerd. Het was altijd al een langgekoesterde droom van mij om een boek uit te geven en het feit dat het is gelukt vervult me nog steeds van trots.

Net als vele andere aspirerende schrijvers, heb ik veel moeite met doorzetten. De eerste x-duizend woorden lukken meestal wel, maar daarna loop ik vast. Supernerd kreeg ik wel af. Ik herinner me die avond nog, dat ik me voornam nog even te schrijven. Uren later schreef ik einde en staarde ik huilend naar een knipperende cursor. Ik had het geflikt! Vele versies volgden, natuurlijk. Want schrijven is ook schrappen en herschrijven. Flink pittig.

Nadat ik klaar was had ik wat ideetjes, maar niks waar ik echt wat mee kon. Dus schreef ik verder aan Supernerd. Na een kleine 18000 woorden liep ik vast en wist ik het niet meer. Was dit de richting die ik op wilde met het verhaal? Nee. Ik besloot opnieuw te beginnen en dat was een goede keuze. Duurt het nu langer dan ik had gehoopt? Ja. Maar toch lukt het me om elke week minstens 5000 woorden te schrijven. Ondertussen nader ik de 60000 woorden en verwacht ik de eerste versie in januari af te ronden. Dan laat ik het even liggen en stuur ik het denk ik naar proeflezers, voordat ik er zelf weer mee aan de slag ga.

Een idee voor een volgend verhaal heb ik al, dus als ik klaar ben met de eerste versie ga ik daar mee beginnen en daar heb ik ook veel zin in.

En in de tussentijd schrijf ik ook nog aan de Harry Potter fanfictie die we met de leesclub schrijven. Het is heerlijk en een fantastische drijfveer om te blijven schrijven!

Daarnaast ben ik op school ook wat leuks met schrijven aan het doen. Ik mag namelijk een soort cursus creatief schrijven aanbieden aan een aantal leerlingen. Als het positief ontvangen wordt, mag ik het misschien gaan uitbreiden. Zo vet!

Ik vind het zo lekker om met verhalen bezig te kunnen zijn. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te leren wat 2021 me op schrijfgebied zal gaan brengen.

Hou jij van schrijven? Drop ook eventuele schrijfvragen hieronder in de reacties!

Tags:

Divider

4 responses to “Hoe gaat het met het schrijven?

  1. Ik ben dol op schrijven, alhoewel ik al heel lang geen fictie meer heb geschreven. Alleen stukjes voor mijn blog. Ben heel benieuwd naar het vervolg op supernerd, ik las pasgeleden deel 1 en vond het leuk!

  2. Ja schrijf al jaren.
    Ook al op verschillende bundels sta ik in.
    Wil hopelijk in het nieuwe jaar op mijn website een webshop openen voor sowieso mijn eigen bundels te verkopen.

  3. Marjolijn

    Wauw, ik was net bezig om het begin van een nieuw verhaal uit te stellen (die knipperende cursor op een leeg vlak is zwaar intimiderend :P) toen ik dit artikel zag. Ik ben heel benieuwd naar je volgende boek, Emmy! Supernerd vond ik heel leuk ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.