Hoe dromen ons kunnen helpen.

Geplaatst op 28 augustus 2012 door Emmy in Persoonlijk, Spiritueel / 0 Comments

Ik vroeg pasgeleden op twitter wat voor een onderwerp men graag terug zou zien op zonenmaan en ik kreeg een heel mooi antwoorden: hoe dromen je kunnen helpen.
Nu kunnen zowel dromen die je tijdens je slaap hebt alsmede dromen die je hebt voor de toekomst je helpen.
Ik slaap en ik…
Dat we dromen weet iedereen. Dat je je dromen niet altijd onthoudt, weet iedereen ook wel. Maar dat betekend natuurlijk niet dat zo’n droom geen invloed heeft op je leven. Het is een spel van je onderbewuste en alles wat jij meemaakt verwerk je tijdens je slaap. Hierdoor kunnen dromen en plannen voor de toekomst vorm krijgen. Bedenk je dingen, zonder dat je er echt invloed op hebt. Heb jij ook wel eens dat je wakker wordt en denkt: JA! Dat is het antwoord. Dit ga ik doen?
            Wij mensen kunnen ontzettend veel inspiratie uit onze dromen halen en kunnen je helpen je leven opnieuw vorm te geven of juist om jezelf zekerder te maken over je eigen pad.
            Natuurlijk zijn er ook keerzijdes. Je angsten en onzekerheid kunnen als je droomt ook toeslaan en je volledig overspoelen met twijfels. Nachtmerries vertonen je angsten en onzekerheden en daarmee laat het onderbewuste weten wat er precies aan de hand is, waarom je onzeker of bang bent. Dit is echter vaak lastig te achterhalen, omdat je niet altijd je hele droom nog weet. Maar, mocht je het toch vinden, helpt ook zo’n nare droom je met het aanpakken van je leven.
De andere kant van dromen.
We kennen natuurlijk ook de dagdroom. Je gedachten dwalen af en voor je het weet fantaseer je een heel verhaal bij elkaar. Of dat nou over dat lekkere ding gaat of over je eigen superkrachten, in dagdromen kan alles. Jij hebt zelf de touwtjes in handen en zeker als jij wensen hebt over de invulling van je leven kan een dagdroom je een behoorlijke boost geven. Natuurlijk is de werkelijkheid nooit zo schoon als een dagdroom kan zijn, maar als jij een positieve gedachte over jou leven de wereld in stuurt, zal het altijd positief bijdragen aan jezelf. De dagdroom is een perfecte manier om je wensen in het leven vorm te geven.
Dromen doen.
Zoals ik al schreef kan de dagdroom je wensen vormgeven, maar nog leuker en misschien ook wel belangrijker is het daadwerkelijk uitvoeren van die dromen. Nu heb ik het niet over superkrachten of het redden van de wereld, maar over kleinere dingen, zoals het beginnen van je eigen zaakje, het schrijven van een verhaal, het maken van die ene tekening en noem maar op. Het uitvoeren van die dromen geeft je een zelfvoldaan gevoel en zorgt ervoor dat jij als mens kan groeien. Het zou toch ontzettend rot zijn als jij met al die dromen blijft zitten en nooit een poging hebt gedaan tot uitvoeren daarvan? Heb je dan wel echt geleefd?
            Ik denk het niet. Ik denk dat wij als mens moeten proberen onze dromen na te jagen en proberen het beste van ons leven te maken. Zodat je aan het eind kan zeggen: mijn leven was mooi. Ik ben gelukkig en ik heb gedaan wat ik wilde doen.
Dromen helpen ons. Maken ons. Zijn ons.

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.