Hitte – Lis Lucassen

Geplaatst op 31 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Hitte – Lis LucassenHitte | februari 2015
Aantal pagina's: 225
ISBN: 9789492098061
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.Hitte is het New Adult debuut van Lis Lucassen (pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra). Hiermee is zij een van de eerste Nederlandse schrijvers – zo niet dé eerste – die een verhaal schrijft voor liefhebbers van new adult boeken.

Storm Publishers is een vrij nieuwe speler in het Young Adult speelveld, en onlangs verscheen hun nieuwste boek – een New Adult – in paperback uitgave. Nu heb ik echt een haat/liefdesverhouding met New Adult.. Meer dan eens ben ik al zwaar teleurgesteld door de oppervlakkige personages en een plot dat uit elkaar valt als je er tegenaan blaast. Hitte beloofde echter een steamy zomerverhaal te worden met een sauna-sexy cover en tropische oordelen.

Ik heb me vermaakt tijdens het lezen, maar het verhaal moest het meer hebben van de personages dan de setting. Het had eigenlijk op elke willekeurige plek plaats kunnen vinden; er zat geen link met de setting in en de bijpersonages dreven er maar een beetje omheen. Liever had ik gehad dat de personages ook echt een daadwerkelijke band met het hotel, het eiland of het land hadden gehad.. Want het had anders net zo goed in Renesse kunnen afspelen.

De hoofdpersonages, Daan en Lynn zitten prima in elkaar, behalve dan dat ik soms vond dat ze net te veel hadden meegemaakt. Daan komt op drie momenten met echt enorme levensschonkende gebeurtenissen in zijn leven; wat ik net te veel vond… liever had ik dan gezien dat één element ontzettend goed was uitgewerkt, want ik vond het nu een beetje oppervlakkig. En dat maakt het een beetje nep.

Ik moet ook bekennen dat ik alles wat er ging gebeuren al zag aankomen. Tot aan Cherry aan toe. Of dat nou komt omdat ik gewoon heel veel heb gelezen, of dat het gewoon voorspelbaar is.. Ik weet het niet!

En dan nu voor de positieve kant van het verhaal. Ik vind het erg prettig als Nederlandse schrijvers kiezen voor Nederlandse personages. Hoewel het zich nu wel elders afspeelt, had het ook in Nederland gekund. Ik miste alleen net die link met Nederland, maar dat is muggenziften! Lis Lucassen – pseudoniem voor Olga Hoekstra – schrijft prettig en is niet bang er ook wat Engels te verwerken, wat prima leesbaar is en het verhaal geloofwaardiger maakt.

Al met al is Hitte een prima zomers verhaal voor new adult liefhebbers. Het draait niet alleen om de seks, maar voornamelijk om de personages. Voor sommige lezers zal het zelfs ontzettend spannend zijn.

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Hitte – Lis Lucassen

  1. Olga Hoekstra zei ook dat ze niet wilde dat het ergens specifiek zich afspeelde, maar je zelf kan verzinnen waar het zich afspeelt 🙂 Maar ja, vond het ook wel jammer dat er geen duidelijk plaats werd aangewezen als setting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.