Hiep hiep hoera, Lily is 1 jaar!

Geplaatst op 25 februari 2021 door Emmy in Lily / 6 Comments

Het lijkt nog wel gisteren toen mijn vliezen braken en ik puffend in de taxi naar het ziekenhuis zat. Een paar uur later werd er een glibberend klein mensje op mijn borst gelegd. We hadden er geen idee van wat voor bizar jaar ons te wachten stond, ik kon alleen maar huilen van geluk dat ze er naar al die jaren eindelijk was.

Het is waar wat ze zeggen: dat je al snel het gevoel hebt dat het nooit anders is geweest. Hoewel ik mijn bevalling nog echt wel herinner, was dit het helemaal waard. Lily is namelijk een fantastische baby en nu al een echte dreumes.

Zo ben ik nu een fotoboek aan het samenstellen en meerdere keren riep ik uit ‘kijk nou hoe klein ze was!’. Want echt klein, dat is ze niet meer. Het is echt een kindje met een persoonlijkheid. En wat geniet ik er van om samen met haar te spelen of haar te zien ontdekken. En wat vervult mijn hart met trots als ze op me af komt voor een knuffel. Ze houdt zich graag groot, maar toch is een knuffel van mama of papa het beste medicijn.

Moeder worden tijdens een pandemie is oprecht een uitdaging. Lily deed het fantastisch en maakte zelfs de donkerste dagen een stukje lichter. Ik wilde haar echter aan de hele wereld laten zien en dat kon niet altijd. En dat is jammer. Nu met haar eerste verjaardag kunnen we het wéér niet echt vieren. En ja, ze zal zich er niks van herinneren, maar wij natuurlijk wel. We maken er maar het beste van.

Op naar een fantastisch jaar, waarin er hopelijk meer ruimte ontstaat om samen met Lily de wereld in te trekken!

Wist je dat…

 • Lily nu 7 tandjes heeft en echt overal op knaagt? Zelfs mijn teen.
 • Lily is een heel makkelijke eter. Ideaal
 • Ook een ideale slaper. Ook ideaal
 • Ze kan heel goed alleen spelen. Ik vind het heerlijk om toe te kijken.
 • Lily echt een lachebekje is
 • Het liefst slaapt met haar mermaid
 • Zich kan optrekken en voorzichtig stapjes langs de meubels zet
 • Knopjes indrukken het allerbeste ooit is
 • Muziek maken ook. Dan dansen we samen.
 • Echt woordjes zeggen kan je nog niet, maar je kan wel flink kletsen!
 • Ze kan zwaaien, in haar handjes klappen en ‘hoera!’
 • Ze was zo flink bij haar laatste prikjes!
 • Ze is zo’n 74 centimeter lang nu.
 • Blokken zijn helemaal het einde.

Het liefst zou ik Lily deze zomer meenemen naar Schotland voor onze eerste familievakantie. Helaas ben ik bang dat dit alsnog niet door kan gaan, dus ik denk dat we uitwijken naar een plek in Nederland. Ik kan in ieder geval niet wachten om samen dingen te kunnen ondernemen.

Tags:

Divider

6 responses to “Hiep hiep hoera, Lily is 1 jaar!

 1. Gelukkige verjaardag lieve Lily! Dat lijstje met feiten is zo leuk. Lijkt me fijn mocht je ook zo wat feiten en anekdotes in het fotoboek kunnen verwerken. Leuke herinnering voor later.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.