Hex – Thomas Olde Heuvelt

Geplaatst op 14 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Hex – Thomas Olde HeuveltHex | april 2013
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789024560257
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.

Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...

Bestel dit boek op bol.com

Wauw. Dat is het enige wat ik kan uitbrengen als ik Hex dichtsla en het setje naald en draad die ik erbij kreeg en als boekenlegger gebruikte weer terug in het boek steek. Een rilling loopt over mijn rug en ik ben blij dat Arach vredig op schoot ligt. Geen Wylerheks in ons huis. Gelukkig.

Het is een bijzonder spannend verhaal waarbij ik echt af en toe het idee had dat ik naar een horrorfilm aan het kijken was. Alsof Katharina opeens in mijn kamer zou kunnen staan. Ik ben dan ook heel blij dat ik het boek toch gekocht heb op Castlefest, want dit boek heeft zeker indruk gemaakt.

Wat ik erg leuk vind is dat Thomas echte Nederlandse legendes en plaatsen heeft gebruikt. Dit maakt het enger, omdat het dichterbij lijkt te zijn. En dat vind ik heel erg goed, want er zijn maar weinig Nederlandse schrijvers die zo’n knoeperd van een eng verhaal neer kunnen zetten.

Het dorp, met allemaal bijzondere karakters, voelt heel realistisch beschreven aan, evenals al die karakters. Leuke eigentijdse verwijzingen maken het een eigentijds griezelverhaal.

Dit boek is zeker wat voor jou als: je van griezelen en hekserij houdt. En als je het leuk vind om eens een verhaal te lezen wat zich afspeelt in Nederland en daarmee ook de Nederlandse geschiedenis aansnijd.

Laten liggen als: je absoluut niet tegen griezelverhalen kunt!

Zin in kippenvel? Dat is Hex zeker wat voor jou! Thomas heeft er een fan bij, want ik ben nu heel erg benieuwd naar zijn andere boeken… En ik hoop dat hij nog vele van dit soort enge juweeltjes voor ons in het verschiet heeft.   

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “Hex – Thomas Olde Heuvelt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.