Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh – Margot Wood

Geplaatst op 27 mei 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh – Margot WoodHet niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh door Margot Wood
Uitgever: Boekerij | Maart 2022
Genres: LGBTQ+, Romantiek
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789402318968
Uitgave: eBook
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Hallo daar! Mijn naam is Elliot McHugh. Ik ben achttien jaar oud, kom uit Cincinatti, ben een leeuw, een (meestal) chaotisch-goede extravert, een eerstejaars aan Emerson College Boston – en ik heb geen idee wat ik in godsnaam aan het doen ben.

Sommige mensen weten aan het begin van hun studie precies wat ze met hun leven willen doen. Elliot McHugh is niet een van die mensen. Een studierichting kiezen is wel het laatste waar ze aan denkt. Elliot heeft het veel te druk met alles te ervaren wat het studentenleven te bieden heeft – van de hele nacht dansen op feesten buiten de campus, tot het maken van nieuwe vrienden en het hebben van de beste seks die je kunt hebben op een krakkemikkig bed in een gedeelde studentenkamer.

Maar is ze er klaar voor als de realiteit toeslaat? Als de seks die ze heeft niet zo fantastisch is, en de tentamens met rasse schreden naderen, en het vriendje van haar kamergenoot de grootste eikel ooit blijkt te zijn? Elliot maakt misschien gigantische fouten, maar als ze eerlijk is tegen zichzelf (en tegen jou, lieve lezer), zou ze zomaar eens de persoon kunnen worden die ze wil zijn. En in de tussentijd komt misschien zelfs de Grote Liefde voorbijwaaien…

Toen ik het persbericht van Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh las, wist ik meteen dat dit een boek was waar ik trek in zou hebben. Humor, LGBTQ+ en een studerend meisje vol sass. Precies de juiste hoeveelheid luchtigheid waar ik behoefte aan had. Ik kreeg een digitaal exemplaar toegestuurd en les steeds lekker een stukje voor het slapengaan.

Elliot verschijnt op de universiteit met geen enkel idee wat ze als hoofdvak wil kiezen. Dus kiest ze de vakken die ze leuk lijkt maar waar ze niet perse wat aan heeft. Een groot contrast met haar kamergenootje. Alles is helemaal leuk en Elliot besluit volledig van het studentenleven te gaan genieten. Kortom: seks, feestjes en vooral geen verplichtingen. Maar die irritante mentor van de derde verdieping gooit roet in het eten.

Oké, mijn samenvatting doet dit boek eigenlijk niet echt eer aan, want het boek is hilarisch. Elliot brengt het niet als een soort dagboek, maar ze richt het boek wel echt tot jou. Ze vertelt over haar stuntels, haar domme acties en voorziet alles van even grappige voetnoten. Dit maakte Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh een hele fijne leesbeleving.

Toegegeven, de titel is een beetje ‘Het dagboek van een muts’, maar ik wil even benadrukken dat het geen jeugdboek is. Het is enorm seks-positief en heerlijk queer. Eigenlijk een beetje zoals Sex education en minstens zo verslavend. Er komen veel verschillende queer representaties aan bod en het wordt in mijn beleving op een heel natuurlijke manier overgebracht.

Wat ik zo leuk vind is dat de auteur zelf op dezelfde school heeft gezeten en daarom de sfeer enorm goed heeft weten te vangen. Daarnaast is ze de oprichtster van Epic reads. Daarnaast weet ze het leven op een universiteit enorm goed te vangen. Niet dat ik het zelf heb meegemaakt, maar als ik er een voorstelling van zou moeten maken, dan zou dit verhaal heel dichtbij komen. Elliot paste daar als chaoot enorm bij. De plot is all over the place, net als Elliot zelf. En daarom werkte het. Dit is geen prinses, dit is geen cheerleader, dit is gewoon een meisje dat moet leren omgaan met vrijheid en het leven. En dat maakte het realistisch maar ook hysterisch grappig.

Ik vond Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh een heel fijn boek. Ik heb enorm zitten genieten en vond vooral Elliot’s tone of voice fantastisch. Ze was een personage om meteen in je hart te sluiten. Daarnaast genoot ik gewoon ontzettend van alle dingen die ze meemaakte. Het boek bespreekt seksualiteit op allerlei manieren, ook de minder fijne kanten. Het boek was ondanks de grappen en grollen erg realistisch.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek hier.

het niet-zo-perfecte leven van Elliot Hugh
four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.