Het Medici Mysterie – Kathleen McGowan

Geplaatst op 8 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Medici Mysterie – Kathleen McGowanHet Medici Mysterie Serie: Magdalene Line Trilogy #3
| 1 april 2011
Aantal pagina's: 396
ISBN: 9789022992975
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Opnieuw duikt journaliste Maureen Paschal de geschiedenis in. Het lot van haar geliefde Bérenger Sinclair blijkt gelinkt te zijn met de beroemde Lorenzo de'Medici uit de renaissance. Ze proberen de verborgen geheimen van de familie de'Medici te ontdekken, maar iemand wil hen tegenhouden...

In hun zoektocht ontrafelt Maureen de kunstwerken van de grote Meesters en vrienden van de'Medici's: Donatello, Botticelli en Michelangelo. Ze vindt aanwijzingen naar de legende van Longinus Gaius, de Romeinse soldaat die Jezus met zijn speer stak. Zou deze Romein, gedoemd om eeuwig te leven, iemand kunnen zijn die ze kent? Zou zijn beruchte Speer van het Lot, zelfs door Hitler gezocht, de sleutel kunnen zijn voor Bérengers lot?

Terwijl Maureen en Bérenger haastig op zoek gaan naar antwoorden, worden ze achtervolgd door iemand die de vijfhonderdjarige bloedvete voor altijd wil beëindigen.

Bestel dit boek op bol.com

Ik nam Het Medici Mysterie eigenlijk zonder echt na te denken mee vanuit de bieb, omdat ik de Medici familie erg interessant vind en dit boek me dus wel aansprak.  Ik wist van te voren niet dat dit dus blijkbaar het derde deel was, maar ik heb de gok genomen en je kan de boeken prima apart lezen geloof ik.

Wat me vervolgens opviel is dat ik de Engelse titel veel beter vindt passen! In Nederland heten alle boeken ‘bla bla mysterie’ en ik vind The Poet Prince een stuk beter bij de inhoud van het boek passen.. Het gaat immers bijna alleen maar over Lorenzo de’ Medici en dat vond ik echt super, super interessant. Kunst, een interessante kijk op religie, historische figuren.. De renaissance.. Allemaal heel erg interessant! (Zeker omdat ik een schoolopdracht over deze onderwerpen heb).

Er werd afgewisseld tussen heden en verleden en hoewel beide verhaallijnen interessant waren, vond ik dat die van het verleden mij het meeste aansprak. Maar die van het heden was ook erg leuk hoor, de karakters daarin waren heel erg sterk en lekker verschillend. Ze waren mysterieus en ik wilde ze beter leren kennen. (Wellicht toch de vorige boeken lezen?)

De manier van schrijven van Kathleen was heel beeldend en dat zorgde ervoor dat het verleden in mijn hoofd echt vorm kreeg. De sprongen die ze af en toe nam zorgde ervoor dat het nooit saai werd en hoewel ik dit boek langzamer heb uitgelezen dan normaal, genoot ik van elke pagina. Heel Italië (toen nog geen Italië, haha) kwam voor mij tot leven en weer werd het duidelijk hoe bijzonder ik deze tijd vind. Zo veel intrige, zo veel invloed… Zo veel kunst!

Iedereen die affiniteit heeft met het 15e eeuwse Italië en zin heeft in de dramatiek van een bijzonder machtige familie zoals de’ Medici’s, mensen die houden van religieuze complotten en een flinke dosis spanning, zal Het Medici Mysterie erg aanspreken. Je weet dat het fictie is en het bovennatuurlijke tintje zorgt ervoor dat het een heel bijzonder boek is. Ik weet heel wat mensen die dit boek erg leuk zullen vinden, dus ik zeg: snel lezen!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.