Het lied van de zee – A.G. Slatter

Geplaatst op 13 juli 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het lied van de zee – A.G. SlatterHet lied van de zee door A.G. Slatter
Uitgever: Boekerij | Mei 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789022598801
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-half-stars

Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen die zij zich nog kan herinneren terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. Haar oma leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn die zich houdt aan de eeuwenoude traditie die hen al generatieslang ondersteunt:

Eén kind is voor de familie.

Eén kind is voor de kerk.

En één kind is voor de zee.

Er zijn maar weinig boeken die er in slagen om me binnen een paar pagina’s te betoveren. Het lied van de zee was zo’n boek. De sfeer, de Ierse setting, de mythologische wezens: het beviel me allemaal reuze. En dat terwijl ik toch een beetje angstig was dat het boek me niet zou bevallen. 

Ik heb enorm genoten van dit duistere sprookje. Ondanks dat het boek vrij traag is en je veel tussen de regels in moet vullen, vond ik het prachtig. Ondanks dat ik niet perse een klik had met de hoofdpersoon, vond ik het wel heel bijzonder om met haar mee op reis te mogen. Ik zou het zo weer willen lezen!

four-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.