Het leven van een blogger: Het bloggers vriendenboekje.

Geplaatst op 18 december 2013 door Emmy in Persoonlijk / 10 Comments

Ik schrijf steeds vriendenbroekje.. Ik weet ook niet waarom.

Op de super leuke blog van Dieuwke en Madelon, verscheen er pas wel een heel leuk idee: blogjes over de bloggers. Nou speelde ik ook al een tijdje met dit idee (maar ik wist nog niet hoe en wat), maar met de geniale start die Book Babbles maakte, kon ik echt niet achterblijven. Hier is dan ook mijn invulling van… Het bloggers vriendenboekje!

Dit ben ik, met een uil. De uil is mijn favoriete dier!

Naam: Emmy van Ruijven
Leeftijd: 23 jaar
Geboortedatum: 8 juli 1990
Broers/zussen: 1 zusje
Lengte: Als ik mijn paspoort moet geloven is dit 173 cm. Ongeveer.
Klas: 3e jaars verkorte deeltijd Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Maar huh, je bent toch in juli afgestudeerd aan de kusntacademie? Klopt! Daardoor mag ik de verkorte deeltijd doen aan deze academie en ben ik meteen een derdejaars!
Favoriete vak: Ik heb maar vier vakken! Vakdidactiek, PPO (pedagogiek, psychologie en onderwijskunde, ik heb net ontwikkelingspsychologie gehad) en twee kunstgeschiedenis vakken. Ik vind ze allemaal leuk, maar ik hou heel erg van geschiedenis…We hadden bij één vak de tijd van de renaissance enzo, en dat vond ik echt geweldig. (Gelukkig heb ik bij deze blog geen lijntjes waar mijn antwoord op moet passen. Ha!). Vroeger vond ik heel veel vakker leuk, maar pas nu zie ik echt de waarde van alle vakken. Mijn favo vak op de middelbare school was – naast tekenen – vooral biologie.
Minst favoriete vak: Ik heb geen minst favoriete op deze opleiding. Maar op de middelbare vond ik de talen heel erg lastig, dus ga ik voor Frans en Duits.
Droomberoep: Een combinatie tussen mijn blog, schrijven, illustreren en tekenjuf zijn. En daarnaast mama.
Hobby’s: Lezen, tekenen (duh), bloggen, schrijven, spelletjes spelen, mijn kat knuffelen, schilderen (is heus niet hetzelfde als tekenen!), kookprogramma’s kijken (haha) en dagdromen.
Ik houd van: Mijn lieve meneer, vrienden&familie, mijn kat Arach, elfjes, Ierland en mijn boekenkast.
Ik heb een hekel aan: Onbegrip, egoisme, stress en wortels… Ach ja, voor ik het weet is er een hele lijst en dat vind ik te negatief voor zo’n mooie decemberdag!
Favoriete schrijver: Serieus.. Moet ik kiezen? Lolbroek. J.K. Rowling, Darren Shan, Cassandra Clare, Neil Gaiman… En zo kan ik gewoon nog keihard doorgaan hoor!
Favoriete serie: Ik kijk eigenlijk vrij weinig tv… Erg he? En hoewel ik heel veel series zou willen zien, neem ik er geen tijd voor. Samen met mijn vriend kijk ik wel serie, maar hierbij gaan we vrij langzaam en alles een voor een. Maar mijn favo’s momenteel zijn: Charmed (still love it), Game of Thrones, Stargate, Being Human (wel de Engelse) en Full Metal Alchemist (de anime)
Favoriete film: Ik heb geen all time favourite.
Favoriete eten: Lasagna en chocolade. Niet gecombineerd uiteraard.
Favoriete drank: Appelsap.
Favoriete blogonderwerp: Oh jee. Ik vind zo veel leuk om te doen. Zoals dit soort blogjes, maar ook recensies schrijven en mijn mening geven.. haha.. Ik zou wel wat meer afwisseling tussen blogjes willen hebben.. Zoals weer meer spiriwiri en illustratieve stukjes.. Zouden jullie dat ook tof vinden? Zo ja, geef maar door wat je wilt lezen!
Favoriete blog: Ik volg echt een hele rits blogs en allemaal hebben ze hun persoonlijke charme. Vooral als bloggers echt hun persoonlijkheid in de strijd gooien, ben ik al snel verkocht! Maar om nou echt een favoriet te noemen, dat lukt me niet.
Wat zou je graag willen bereiken met je blog: Deels een beetje bekendheid (ik ga namelijk niet liegen) in de hoop dat me dit ook wat illustratieve opdrachten zal opleveren. Daarnaast is het een fijne schrijfoefening waar ik ook nog eens mijn persoonlijke ei in kwijt kan. En als mensen na aanleiding van mijn recensies een boek gaan lezen, ben ik gewoon keitrots.
Wat is je grote bloggerstip: Blijf jezelf! En vergeet vooral niet dat het je hobby is! Ennnn van andere bloggers leer je ook een hele boel.

Voor al die andere bloggers en bezoekers die dit lezen: thanks guys! Want zonder jullie was deze blog nergers! Ennnn samenwerkingen zoals de boeken adventskalender vind ik echt geweldig. Dankjullie wel allemaal!

Tags: ,

Divider

10 responses to “Het leven van een blogger: Het bloggers vriendenboekje.

  1. Leuk ingevuld Emmy! 1 klein dingetje… t is Dieuwke en geen Diewke, hihi.
    Maar t is zo’n leuk lijstje. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar die combinatie van lasagna en chocola…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.