Het Drievoudig Verbond (De Rozen Oorlogen #2) – Conn Iggulden

Geplaatst op 15 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Het Drievoudig Verbond (De Rozen Oorlogen #2) – Conn IgguldenHet drievoudig verbond Serie: De Rozen Oorlogen #2
Andere boeken in deze serie: Stormvogel
| februari 2015
Aantal pagina's: 512
ISBN: 9789024566853
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

De twee machtigste families van Engeland staan lijnrecht tegenover elkaar
1454: koning Henry VI leeft in ballingschap op kasteel Windsor en hij is al meer dan een jaar geveld door ziekte. Richard, de hertog van York, maakt misbruik van de situatie en probeert zijn invloed in het koninkrijk te vergroten. Met de graven van Salisbury en Warwick vormt hij een formidabele drie-eenheid. Samen strijden ze tegen eenieder die het waagt op te komen voor koning Henry en zijn vrouw, koningin Marguerite van Anjou.
Als de koning echter onverwacht beter wordt en zijn troon opeist, barst er een machtsstrijd los. Deze strijd, tussen de huizen Lancaster en York, leidt onvermijdelijk tot een oorlog die Engeland zal verscheuren...

Conn Iggulden is een van de succesvolste schrijvers van historische fictie. De Rozenoorlogen, de oorlog tussen de huizen York en Lancaster, vormden eveneens de inspiratie voor de serie Game of Thrones. Iggulden woont in Hertfordshire met zijn vrouw en kinderen.

'Meesterlijk geplot en verteld.' The Times

Het drievoudig verbond is het tweede deel van de fenomenale serie De Rozenoorlogen, waarin twee families Engeland in een gruwelijke burgeroorlog doen belanden die dertig jaar zal duren. Een sensationele, niet te missen serie voor de liefhebbers van Game of Thrones en opwindende, historische verhalen.

Toen ik het eerste deel – Stormvogel – las, was ik eigenlijk meteen verkocht; zijn schrijfstijl, de manier waarop hij de geschiedenis echt spannend heeft gemaakt en de intriges rond het hof maakten het een geheel waar ik echt heel erg blij van word.

Nog blijer werd ik van het feit dat ik van LS Amsterdam een exemplaar van het net verschenen tweede deel – Het Drievoudig Verbond – ontving. Ik kon echt niet wachten om te beginnen in dit prachtig vormgegeven boek. Kaarten, stambomen, een hele mooie hardcover en een chic leeslintje. Daar word je toch meteen vrolijk van!?

Net als in het eerste deel zijn hier ook weer een aantal personages die gevolgd worden. Meer in dit deel dan in het vorige merkte ik dat George R.R. Martin zich door deze boeken heeft laten inspireren. Want als je denkt dat Martin een meester der intrige is, dan heb je nog niks gelezen van Iggulden!

Hoewel Iggulden natuurlijk een echt bestaand verleden gebruikt, heeft hij er toch een eigen draai aan gegeven. Achterin legt hij uit welke veranderingen hij heeft toegepast om het verhaal leesbaarder en spannender te maken. En spannend maakte hij het zeker. Zeker als je niet heel erg veel details van dit tijdperk weet, heb je niet echt het idee wie wanneer zal sterven. En hoe! Mij wist het boek me zeker te overtuigen en toen ik nog maar 50 pagina’s hoefde, had ik echt zoiets van: he, is het al bijna uit!?

Dat komt omdat het boek niet zoals de meeste boeken, slechts één climax heeft. Het is echt een epos met verschillende plotten en belangrijke verhaallijnen, die al dan niet al samenkomen in dit boek. Toen ik het uit had, dacht ik meteen; potverdorie, waarom is deel drie er nog niet!?

Ik vind dit boek fantastisch, dat hebben jullie ondertussen wel gemerkt. Ik heb helemaal geen last gehad van ‘wie was dat ook al weer’, omdat ik al gewend was door het eerste deel, maar ook omdat er niet al te veel vertellers waren. En degene die er waren, waren echt heel goed. Soms dacht ik ook echt ‘zal dit personage model hebben gestaan voor die en die uit GoT?’..Heerlijk als een boek dat gevoel geeft.

Het viel me oprecht zwaar dat ik Het Drievoudig Verbond uit had. Ondanks dat de omvang erg groot lijkt, leest het echt heel vlotjes weg. Als je fan bent van geschiedenis, met name het Engelse hof, dan is het boek echt een dikke aanrader!

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Het Drievoudig Verbond (De Rozen Oorlogen #2) – Conn Iggulden

  1. Ik zag het boek staan in de bibliotheek en wilde het lezen, maar aangezien ik deel één nog niet gelezen heb, gaat dat moeilijk. Hadden ze dat toch wel uitgeleend zeker. Ik zit dus nog even vol ongeduld te wachten om dit te lezen, zeker na jouw enthousiaste recensie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.