Het dagboek van een #boektober deelnemer #2

Geplaatst op 15 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk, Uncategorized / 9 Comments

Wauw, wat kwamen er veel leuke reacties op mijn wrap up van de eerste week! Het was daarom extra leuk om ook deze tweede week bij te houden wat ik heb gelezen. Ik denk er zelfs over om deze dagboekjes door te zetten na #boektober, in plaats van de gelezen in blogposten aan het eind van de maand. Want zo kan ik iedereen veel beter laten zien wat ik wanneer lees. Wat vinden jullie?

8 oktober:

Vandaag ben ik vrij. JEUH. Dus ik doe lekker rustig aan en doe wat dingetjes die ik al de hele week wilde doen, maar niet aan toe kwam. Zo fietste ik naar de action en speelde ik heel veel met Ember. ’s Middags ben ik vooral aan het bloggen, want die stapel boeken die ik afgelopen week las, daar moeten natuurlijk ook recensies over getypt worden. Het uurtje voor Expeditie Robinson lees ik wat in Siege and Storm. Ik heb vandaag minder gelezen dan wat ik van plan was… maar die dagen heb je natuurlijk ook. Morgen weer werken en dan heb ik weer een flinke treinreis en een paar tussenuren over. Opvallend he, dat ik op vrije dagen vaak minder lees?

9 oktober:

5:43: Het is vroeg. Heel vroeg. Gisteren besloot ik – om geld te besparen – voor de ochtendspits te gaan reizen. Dit ga ik misschien wel vaker doen, omdat het toch zo’n 13 euro scheelt. Ik krijg wel reiskosten vergoeding natuurlijk, maar 13 euro is toch weer een keer boodschappen doen.  Dat betekent; nog eerder op mijn werk. Ik ga daar mijn lessen voorbereiden en werken aan een workshop, dus ik kom de dag wel door. Maar het is wel weer even vroeg hoor… Ik ga strakjes de IJzeren prins herlezen. Ik las hem al eerder in het Engels, maar ik vind de boeken zo tof dat ik hem graag opnieuw lees. Voor de zekerheid heb ik natuurlijk ook mijn ereader bij me. Ik geef vandaag drie lessen en ik heb ook een coachgesprek gedurende een tussenuur.

11.15: ik heb pauze. Ik ga de IJzeren prins uitlezen.

17.51: Thuis, moe maar voldaan. Ik heb de IJzeren prins uitgelezen en had vervolgens een heel fijn gesprek met mijn coach (alle beginnende docenten krijgen een coach die helpt bij hobbels) en vervolgens nog twee lesuren. Het laatste uur hadden ze er niet zo veel zin meer in… Ze hadden overduidelijk behoefte aan weekend en de tekenopdracht ligt het niet zo. Helaas kunnen ze ook geen antwoord geven op de vraag ‘wat zou je dan willen maken?’, zodat ik met collega’s zou kunnen overleggen over eventueel andere opdrachten. In de trein heb ik wicca 13, Aflossing, gelezen. Nu lekker op de bank mijn post openmaken en de katten knuffelen.

10 oktober

10: 51 Ik lees ’s morgens een kwartiertje in Siege and Storm en ga daarna naar de kringloop om een aantal boeken te doneren. Deze boeken heb ik al heel vaak aan mensen aangeboden, maar niemand wilde ze.. dus ik heb ze vaarwel gezegd. Ik moet immers wel een beetje plek in mijn kast houden voor alle andere boeken die ik nog wil. Vanmiddag gaan we naar een vriend in Nijmegen (yes, lezen in de trein!), dus ik ga Siege and Storm maar even uit proberen te lezen.

18:50: Zowel Siege and Storm als Silber 2 is uit. Siege and Storm was een reread voor de Grishareadalong en vond ik weer fantastisch. Silber 2….Vond het op zich wel leuk, maar pas tegen het einde vond ik het echt een beetje aantrekkelijk worden.. ofzo. Ik heb nu Thuis klaarliggen, maar ik weet niet of ik daar vanavond nog in begin. Ik denk dat het een boek voor morgen wordt.

11 oktober

Het is zondagmorgen, nog geen 9 uur, en ik heb al heerlijk wat blogjes gelezen. Ik heb een beetje hoofdpijn en mijn neus jeukt (alsof er steeds iemand overheen kietelt. Nutteloze info. Sorry). Ik weet niet zo goed waar ik nu zin in heb. Ga ik alvast een stukje lezen.. of ga ik werken aan wat recensies? Of ga ik andere kleine dingetjes doen die ik nog wilde doen? Ik hoop dat we vandaag ook verder gaan met How I Met Your Mother of Supernatural. Maar dat zie ik later wel. Ik ga nu gewoon even wat opruimen en dan beslis ik wat ik ga doen. Ik heb lekker de hele dag voor me.

…Toch maar besloten eerst te gaan lezen. Een prentenboek van Clavis, Overal en ergens. Erg mooi, maar hij staat nog niet op goodreads.. dus die voeg ik eerst even toe!

15:13: Eigenlijk ben ik nog niet echt aan lezen toegekomen, behalve het prentenboek dan. Ik wilde mijn excelbestand (waarin ik al mijn boeken bijhoud) namelijk aanpassen.. Alles stond namelijk door elkaar en ik wilde leesboeken gescheiden houden van bijvoorbeeld mijn kunstboeken!

Foto 11-10-15 14 54 38

Voordat ik zo begin aan mijn recensies, maak ik snel een foto van de vijf boeken die ik sinds donderdag heb gelezen. Ja, ik heb al 13 boeken gelezen in #boektober. #trots. Nu liggen er nog wel wat boeken op de stapel die ik van te voren had opgesteld (er zijn wat boeken tussengekomen), dus het is nog steeds mijn doel om die ene stapel weg te lezen. Nu ga ik aan de recensies. Dan ik mijn hoofd ook wat leger voordat ik echt in Thuis begin!

18:11: Thuis uit. Wat een tegenvaller. Dat een boek met zo’n tof en stoer concept zo saai en zonder spanning kan zitten zeg. En wat een duf einde. Ik ga vandaag denk ik niet meer lezen, maar het Ruin and Rising wel alvast klaargelegd voor morgen.

12 oktober

Nieuwe week, nieuwe kansen! Gisteravond heb ik seizoen 5 van HIMYM nog afgekeken. Ik was trouwens ook vergeten te vertellen dat ik gisteren mijn excel boekenlijst onder handen heb genomen. Toen ik onlangs heel wat kunstboeken van oma kreeg, besloot ik mijn leesboeken en non-fictie boeken op te splitsen in mijn lijst. Zouden jullie een blogje speciaal gewijd aan mijn lijst willen zien? Ik hoor het wel!

Het is nu 9.41 en ik ga zo boodschappen doen. Vandaag wil ik aan mijn workshop werken en nog wat andere dingetjes die zijn blijven liggen. Ook ben ik al een beetje aan het brainstormen over de Boeken Adventskalender van dit jaar. Als ik vandaag zin heb om te lezen, dan begin in aan Ruin and Rising, of lees ik nog een hoofdstuk in De Franse Revolutie. Maar nu eerst.. aan de slag!

17:52 Lalalalalaa ik las geen letter vandaag. Want blogjes typen en andere dingen doen. Ik maakte wel een boekselfie voor Julie Kagawa. Ik herkende mezelf amper.. damn. Zie ik er altijd zo uit zonder bril?

13 oktober

16:48: Vandaag had ik eigenlijk nergens echt zin in. Op dinsdag heb ik alleen bijles (ga ik zo heen) en het voorbereiden van lessen. Boodschappen hoefde ik niet te doen (+ mijn fiets is geleend) dus tja. Ik keep ’s morgens een aflevering Teen Wolf met het idee ‘misschien kijk ik wel meer’, maar ik bleek niet zo veel concentratie te hebben. Dus besloot ik maar te gaan lezen. Steeds las ik drie hoofdstukken van Ruin and Rising, dan een hoofdstuk van De Franse Revolutie en dan deed ik even iets anders van mijn to do list. Dat werkte beste wel heel lekker; ik hoefde me niet al te lang op hetzelfde te concentreren en kreeg eindelijk wat dingen uit mijn vingers. Als eerste las ik De Franse Revolutie uit. Ik was al 2 maanden bezig in dit boek en moest steeds enorm veel zin maken om het boek uit te lezen. Eindelijk gelukt! Wel een droge pil hoor! Vervolgens ging ik dus verder in het derde Grisha boek, wat ik niet verwachtte uit te kunnen lezen.. Maar het lukte me toch! Nu mag ik met een gerust hart beginnen aan Six of Crows. Na mijn bijles zal ik vast niet meer lezen, maar eerder wat serie kijken ofzo. Morgen weer een dag. In de trein ga ik beginnen met The Girl With the Steel Corset, maar misschien dat ik – voordat ik weg moet – al begin in Six of Crows. We zullen zien. Morgen de laatste dag van dit tweede dagboek. En #boektober gaat lekker!

Foto 14-10-15 18 17 44

14 oktober

Godenliefheid wat is het koud! Het is nu 18.23 uur en ik heb net maar een deken gepakt omdat ik niet kan stoppen met trillen. Misschien komt het ook wel door mijn natte voeten. Mijn schoenen zijn lek. Ik heb vandaag The Girl With the Steel Corset gelezen en een deel van Orana: verzetsdaden, welke ik op mijn ereader lees. Prima leesdagje dus. En daarmee sluit ik alweer een week af waar ik zwaar tevreden mee kan zijn! Ondanks het weer was vandaag ok. Prima werkdag. Leuke post van LS Amsterdam. Maar nu de verwarming hoger en opwarmen.

Aantal boeken gelezen deze week: 8… en dus de helft van 2 andere boeken.. dus 9.
Boeken waar ik nog in bezig ben: Orana
Boeken waar ik al eerder in was begonnen en nu uit zijn: De Franse Revolutie
Aantal (uit)gelezen boeken in #boektober: 8 + 9 = 17.. Dus ik heb mijn doel van 16 boeken al gehaald. Op naar de 32?

Zal ik na #boektober doorgaan met deze wekelijkse dagboekjes?

Tags:

Divider

9 responses to “Het dagboek van een #boektober deelnemer #2

 1. Jet

  Supercool!! Hoe snel lees jij?? Echt jaloers dat ik dat niet kan, al lees ik snel genoeg om veel boeken in korte tijd te lezen, en dat heb ik nodig, want ik wil ZOVEEL

 2. Gaia Steinbuch

  Leuk weer zo’n dagboek! Ja, ik zou het erg leuk vinden als je hiermee doorgaat na #Boektober, ik vind het erg leuk om te lezen. Ook leuk dat je gewerkt hebt aan je Excel sheet, ik vind het zelf ook leuk om aan mijn boekcollectie database te werken (in Book Collector, maar ik heb ook een Excel sheet voor boeken dit jaar gelezen). Daar zou ik ook best een post van willen zien. Gaaf dat je zo snel leest :D. Ik heb 8 boeken tot nu toe in oktober gelezen, maar daarbij moet wel gezegd dat er een aantal korte verhalen en novella’s bij zaten, en 1 dikke pil van 1000+ bladzijden. Veel plezier met lezen de rest van de maand!

 3. Jaa ik wil heel graag jouw lijst zien, van al je boeken.. Lijkt me super tof!
  En wow, wat een leessnelheid… Als ik een hele dag kees ( 09.00 – 21.00) heb ik een boek van driehonderd pagina’s gelezen, van de eerste letter tot de laatste. En laat ik die tijd nu echt niet meer hebben helaas. 🙁

 4. Pfff volgens mij zeg ik het elke keer, maar ik ben zo jaloers op het aantal boeken wat jij kan lezen! Ik lees er met moeite 5 per maand, dus mijn goal voor boektober staat op 6. De teller staat alleen nu pas op 2,5 dus ik denk dat ik hierna maar even wat dunnere novelles ga lezen wil ik het nog halen :’)

 5. Lijkt me wel een leuk idee zo’n wekelijkse terugblik in de vorm van een dagboek. Jouw boektober loopt duidelijk als een trein. Ik doe er zelf niet aan mee, maar heb deze week bij wijze van test een offline dagje op de planning gezet en toen bleek ik plots meer aan lezen toe te komen. Het bloggen en research voor sommige blogposts slaagt immers duidelijk een deel voormalige leestijd in beslag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.