Het dagboek van een #boektober deelnemer #1

Geplaatst op 8 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Persoonlijk, Uncategorized / 19 Comments

Dat het deze maand #boektober is, zal jullie vast niet ontgaan zijn. Ook ik doe mee en heb mezelf een groot aantal boeken voorgenomen om te lezen. Nu krijg ik heel vaak de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om zo veel en zo vaak te lezen.. dus ik dacht; waarom maak ik er niet een soort dagboekje van? Elke week zal ik jullie meenemen in mijn leesgedrag. Lees je mee?

1 oktober:
Vandaag lees ik Percy Jackson en de andere helden uit en breek ik mijn hersenen over welk boek ik morgen mee ga nemen naar mijn werk. DE KEUZES. Gelukkig kom ik er uit.. of toch niet? Twijfels, twijfels.
Dan hoor ik een plof en beland dat ene boek dat ik 1,5 maand terug bestelde op de mat. EINDELIJK. Nu mezelf inhouden om dat boek niet meteen te gaan lezen.Oh.. en ik kocht een kaartje voor YALFest. De kaartverkoop gaat belachelijk snel. ZIN IN.
Iedereen is aan het stuiteren, waardoor ik niet echt puf heb om te lezen. Wel leg ik Shadow & bone klaar. Dit is een reread die ik thuis ga lezen. Ja, ik kan me inhouden om niet meteen te beginnen in Six of Crows. Ik heb ballen. Ik sla Shadow and Bone ’s avonds open en doe mee met de leessprint voordat Expeditie Boek- Robinson begint. Rob draait namelijk de koopavond, dus tja… je moet toch wat! Oh en ik las ook een hoofdstuk van de Franse Revolutie, een boek waar ik al een tijdje mee bezig ben; boektober is ideaal om het eindelijk eens uit te lezen. Shadow and Bone sla ik dicht rond een pagina of 125. 

Stand van zaken: 1 boek uitgelezen, bezig in twee anderen.

Foto 04-10-15 17 32 59

2 oktober

6.20: Sinds ik op een school werk in de Betuwe, heb ik flink wat reistijd voor de boeg op de dagen dat ik er lesgeef. Ik geef maar 5 uur in de week, maar op vrijdag is het nogal verspreid. Ideale leestijd, zowel de reis als de tussenuren. Ik sta om 6 uur op en wordt rustig wakker met wat blogjes. Ontbijten doe ik zo in de trein wel. Eigenlijk is er best wel wat veranderd door mijn werk. Ik lees nu meer op mijn ereader (het overkomt me nog wel eens dat ik mijn boeken uit heb voor ik thuis ben) en lees meer boeken door elkaar. Geen probleem. Ik heb overigens de tweede omnibus van Darren Shan mee, de Zom-b chronicles 2, waar boek 3 en 4 in zitten. Omdat ik van beide een losse recensie wil, zal ik ze ook markeren als twee boeken. Een beetje valsspelen mag soms best! Als alles meezit, ben ik om 9 uur op mijn werk en dan heb ik nog 55 minuten voor mijn les begint. Ik zeg mijn sectiegenoten gedag en ga de spullen klaarzetten in het lokaal waar ik zo les heb. Dat is gelukkig leeg het uur ervoor. Van te voren schrijf ik altijd op wat ik nodig heb, dus ik heb eigenlijk altijd tijd over om of nog wat te lezen, te kopiëren of een onderwijsblad door te bladeren. Na dit derde uur heb ik twee tussenuren om de volgende lessen voor te bereiden en jawel.. te lezen. Straks opschrijven hoe deze dag in het echt gegaan is.

9.30: Ok. Ik miste een trein door vertraging en was dus wat later op school. Maar ik heb echt bizar veel kunnen lezen in de trein. Het ging zo vlot! Misschien komt dat ook wel omdat Shan’s boeken lekker spannend zijn (en meer jeugd). Ik las deel 3 uit in de trein en las deel 4 uit (ik hoefde nog maar 50 pagina’s) tijdens mijn tussenuur (met warme choco!). Dus de omnibus kan afgestreept worden!

17.30 Op de terugweg las ik een groot deel van Rift op mijn ereader gelezen en met Tim gebeld. Eenmaal thuis wilde ik eigenlijk nog wat meer lezen (Franse Revolutie of Shadow and Bone), maar Rob was al thuis en ik was stiekem best wel een beetje op. Straks maar serie kijken.

3 oktober

8:20: ik had echt een rot nacht met zware hoofdpijn. Als in; ik raak in paniek want ik word gek van de pijn-hoofdpijn. Ik ging gisteravond om 8 uur naar bed en ben rond 7 uur opgestaan vanmorgen, om lekker warm te douchen. Vandaag gaan de naar de Efteling, maar ik lees eerst verder in Shadow and Bone, want het is sprinttijd.

Later op de dag: De Efteling was tof, al was het wel erg druk. Ik ben in maar 3 attracties geweest omdat ik mijn hoofd rust wilde gunnen. Voordeel is wel dat ik rift uit heb kunnen lezen. ’s avonds keken we een paar afleveringen van How I Met Your Mother.

4 oktober

Vandaag zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik besluit de voortuin aan te pakken en vul 2,5 groene kliko met tuinafval. En nog is niet alles gedaan. Tja.. de tuin is al een paar jaar overwoekerd en schreeuwt om aandacht. Daarna boodschappen gedaan en gewerkt aan een presentatie. Toen mocht ik van mezelf lezen; ik las shadow and bone uit (voor de derde keer!) en begon met Warriors – into the wild. Een boek over – jawel – katten wat ik een tijdje terug heb gekregen. Vanavond lekker beginnen met het vijfde seizoen van How I Met Your Mother!

Foto 05-10-15 16 54 43

5 oktober

Ergens eind van de middag: vandaag heb ik uitgeslapen en gewerkt aan een presentatie. Toen besloot ik into the wild uit te lezen. Ik moest wel even in het boek komen, maar tegen het einde vond ik het behoorlijk spannend worden. Vanavond heb ik Dungeons & Dragons, dus zal ik niet meer lezen…  Morgen heb ik een studiemorgen, dus ga ik beginnen in de fixer. Zin in!

6 oktober

7:15: vandaag heb ik een drukke maar leuke dag voor de boeg. Mijn broodjes liggen nu in de oven en over een uurtje loop ik naar de bus. Ik heb deze morgen een studietripje met de vaksectie over talentontwikkeling e.d. Het was dat of een studiemiddag op mijn werk. Wat ik ga doen klonk interessanter, uiteraard. Daarna ga ik naar huis om mijn lessen voor morgen voor te bereiden, alvorens ik naar bijles moet. Ik geef dit jaar bijles Duits/Nederlands aan een meisje. EN DAARNA REN IK NAAR DE TREIN OM ONS NIEUWE POESJE OP TE HALEN. Ze gaat Ember heten en is ZOOO cute. Prepare for kitten overload. En natuurlijk ga ik geen trein in zonder een boek. Mijn broodjes zijn klaar… dus doei!

17.09: Bijna tijd voor bijles. Net de Fixer uitgelezen. Was wel een aardig boek.. Niet helemaal mijn ding en een beetje te veel toeval. Straks in de trein beginnen aan het herlezen van Siege and Storm.

Later: Alsof lezen kan wanneer je een kitten gaat halen. Ik heb maar een paar bladzijden gelezen in de trein.

Foto 07-10-15 18 42 14

7 oktober:

Zo, de eerste week van oktober sluit ik vandaag af. Straks werken en dus treinen.. dus lezen. Maar kitten vraagt aandacht. Yay

In de trein heb ik gedurende mijn heen- en terugreis het boek Vuurpreek gelezen. Ik weet niet zo goed wat ik moet vinden van het boek. Ik had hele hoge verwachtingen en ben een beetje teleurgesteld. Jammer. Daarna ben ik verder gegaan met Siege and Storm. Die wilde ik eigenlijk thuis verder uitlezen, maar daar kwam ik niet aan toe. Toch heb ik deze eerste leesweek erg positief kunnen afsluiten met acht gelezen boeken! Dat is al de helft van die geplande 16.. oeps. Maar dit waren wel de dunnetjes.

Foto 08-10-15 10 02 37

Aantal boeken gelezen: 8 (2 boeken in een omnibus)
Boeken uitgelezen waar ik al eerder in was begonnen: Geen
Boeken waar ik in ben begonnen: De Franse Revolutie (Al voor Oktober) en Siege and Storm.

Tot volgende week!

Tags: , ,

Divider

19 responses to “Het dagboek van een #boektober deelnemer #1

 1. Leuk om te zien hoeveel je tussendoor leest. Dat kon ik vroeger ook maar ik laat me tegenwoordig te snel afleiden door alle andere dingen, haha. Ik ben benieuwd hoeveel boeken je uiteindelijk uit hebt aan het einde van Oktober.

  PS: Wat een lief poesje.

 2. Wat een superleuk idee voor boektober! Je leest echt belachelijk veel, ik ben zo jaloers! Ik heb deze boektober 2 boeken uitgelezen en ben bezig in drie, dus persoonlijk gaat het bij mij ook best wel goed.
  En oh, dat kattenpootje rechtsonder op de foto bij Shadow & Bone is echt ongelofelijk schattig!

  • 2 boeken is ook al hartstikke goed! Ik lees natuurlijk zo ontzettend veel, dat het nu helemaal extreem lijkt. En normaal gesproken dan plaats ik het natuurlijk pas aan het eind van de maand..

 3. Heel leuk om te lezen! Ik wil ook graag meer leesmomentjes inbouwen, maar heb gemerkt dat ik toch het lekkerste lees als ik er echt zin in heb, soms ontbreekt de energie gewoon en dan is het des te fijner om daarna écht even voor een boek te kunnen kiezen.

  • Ik denk dat je het lezen niet moet forceren. Ik heb ook wel eens op vrije dagen, dat ik denk: nu ga ik echt heel veel lezen! Maar vaak komt het er helemaal niet van omdat ik snel afgeleid raak.

 4. Wauw zo geweldig om dit artikel te lezen, haha ik vertelde Katja ook al dat ik er zo naar uit had gekeken om het te lezen. En mijn bewondering voor je blijft groeien en groeien 😀 Wat heb je mega veel gelezen, echt heerlijk. En aaah ik smelt zo van de lieve foto’s met de cute kitten. Wat een schatje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.