Het beste vriendenboek – Elise de Rijck

Geplaatst op 16 februari 2016 door Emmy in Boeken, DIY, Recensie / 16 Comments

Het beste vriendenboek – Elise de RijckHet Beste Vriendenboek door Elise de Rijck
Uitgever: Lannoo | Januari 2016
Genres: Non-fictie, Doeboek
Aantal pagina's: 144
ISBN: 9789401433570
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

ij bent dus iemand die de achterflap van een boek leest, leuk! Want je wilt geen kat in een zak kopen? Gelijk heb je!
Maar er valt niet heel veel te zeggen over dit boek. Het is een vriendenboek voor volwassenen, zeg maar 'grotere mensen'. Want wanneer ben je eigenlijk echt volwassen?
Je geeft het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug. Herhaal dit tot het boek vol is. Klaar!

Kat in een zak? Zeker niet, als je later oud(er) en grijs bent, heb je iets leuks om naar terug te grijpen. Een 'memento' noemen ze dat.
Ook leuk: geef een volledig ingevuld boek aan iemand cadeau of leg het in het toilet zodat je gasten iets te doen hebben tijdens het *je weet wel*.

KOM ALLES TE WETEN OVER JE VRIENDEN. EN HOE DENKEN ZIJ ECHT OVER JOU?
Met vragen als: dit staat op mijn bucketlist, mijn grootste blunder ooit, dit heb ik het laatst gegoogeld, zo zie ik jou over 10 jaar, dit is de kleur van mijn tandenborstel,... Leuke opdrachten die je samen met je vrienden kan doen, krijg je er gratis bij. Bonus!

Spontaan voelde ik me weer 10 toen Het beste vriendenboek (voor grotere mensen) op de deurmat viel. Enthousiast begon ik te bladeren in het boekje en ik kon niet wachten om mijn stempels, stickers en gelpennen tevoorschijn te toveren. Dit boek vraagt er namelijk om ingevuld te worden.

Foto 15-02-16 13 35 28

De iets wat chaotische, maar afwisselende pagina’s nodigen uit om ingevuld en ingekleurd te worden. Er worden terugblikken naar vroeger gedaan, maar ook doelen voor de toekomst genoemd. Al met al heel afwisselend. Er worden per persoon meerdere pagina’s gebruikt, wat mede komt door de afwisseling tussen tekst en beeld. Daarnaast is er nog voldoende ruimte om zelf het een en andere neer te krabbelen.

Foto 15-02-16 13 35 19

Nadelen zijn dat de ruimte voor sommige antwoorden misschien wat beperkt is en dat een van de invullijstjes al door de schrijfster is ingevuld. Ik denk niet dat iedereen dat kan waarderen.

Het compacte formaat maakt het gemakkelijk het boekje mee te nemen. Het wordt wel snel vies en de bladzijden bollen snel op, maar zelf vind ik dat wel charme hebben. Het straalt uit dat het boek wordt doorgegeven en wat mij betreft mag hij compleet versierd worden.

Foto 15-02-16 13 34 46

Je bent er als invuller wel even mee bezig. Je kunt natuurlijk zelf kiezen of mensen hem mee mogen nemen, of dat ze hem in etappes invullen. Zelf heb ik besloten om hem mee te slepen naar alle events de komende tijd, zodat al mijn bloggervriendjes hem kunnen invullen. Want zij verdienen allemaal een plekje in mijn vriendenboek.

Foto 15-02-16 13 52 20

Ook voor de eigenaar is een plek, zoals het hoort in een echt vriendenboek. Ik heb hem zelf versierd met stickers en stempels, zodat hij lekker vol en nog chaotischer is geworden.

Foto 15-02-16 13 52 28

Het beste vriendenboek is een inspirerend en vooral heel erg leuk boekje om in te (laten) vullen. De prijs kwaliteit verhouding vind ik erg goed en de afwisseling tussen de pagina’s maakt het een tof geheel om nog jaren door te bladeren. Ik ben fan!

Foto 15-02-16 13 34 37

four-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

16 responses to “Het beste vriendenboek – Elise de Rijck

  1. Wat een leuk idee! Toen ik vorig jaar wegging bij mijn vorige werkgever hebben mijn collega’s allemaal een vriendenboekje (maar dan voor kinderen) voor me ingevuld (die ik dan cadeau kreeg). Ook heel erg leuk om te lezen! Erg kwamen best nog wat creatieve antwoorden naar voren op de meest simpele vragen, haha 🙂

  2. Terwijl ik nadenk over wat ik een vriendin voor haar verjaardag moet geven ben ik even blogjes aan het inhalen en kom vervolgens jouw recensie tegen. Ik heb mijn cadeautje gevonden 😀

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.