Heldinnen – TAG

Geplaatst op 26 maart 2017 door Emmy in TAG / 5 Comments

Een tijdje terug alweer werd ik door Melissa getagd om de Heldinnentag in te vullen. Nu vul ik niet veel tags in, maar omdat ik krachtige vrouwelijke hoofdpersonen wel erg belangrijk vind, besloot ik me wel over deze uitdaging te buigen.

Heldinnen… Young Adult boeken zitten er vol mee… Vooral als we afreizen naar een fantasyachtig tintje of een afgedankte dystopische wereld, dan staan er toffe chicks klaar om de boel te redden. In deze tag gaan we op zoek naar de toppers en de floppers.

#1. Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen?

Het probleem is met heldinnen in fantasywerelden of dystopische werelden is dat ze meestal heel veel moeten lijden. Om daar nou bewust voor te kiezen? Maar om dan lekker in het cliche te blijven kies ik voor Hermelien. Zij is absoluut geen favoriete heldin voor mij, maar zij leeft wel in de magische wereld waar ik naar snak. Het enige probleempje? Ik heb niet zo veel discipline als het op schoolwerk aankomt. Sorry meid, maar je gemiddelde gaat dat wel wat omlaag.

Image result for hermione pissed gif

#2. Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?

Haat is altijd zo’n groot woord, he? Maar ik vond Zoe uit het Huis van de Nacht echt een ontzettende doos. Een schoolvoorbeeld van een Mary Sue (perfect hoofdpersonage).

#3. Welke heldin laat je volledig koud?

Helaas heb ik dit de laatste tijd wel vaker ervaren, dat de hoofdpersoon mij niet weet te raken. Nogal frustrerend wanneer het je eigenlijk niet boeit of een personage van een flat dondert of niet…

Een van de voorbeelden hiervan is Sybella van Dark Triumph. Ze maakt kei heftige dingen mee, maar het boeide me niet. Ligt dat nou aan mij?

#4. Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?

Phoe.

Ik had misschien verwacht dat ik Fallon uit Onverschrokken misschien te heldhaftig zou gaan vinden.. Of een slap aftreksel van Katniss, maar ik vond haar echt heel tof. Ze is sterk, staat achter haar principes en geeft niet op. Ze is tevens heel flexibel; geen storm zal haar breken.

…En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?

Alera uit Alera. Ik had sowieso veel verwachtingen bij het boek. Maar ik vond het uiteindelijk gewoon zwaar ruk. Alera is saai en boeide me totaaaaaaal niet. Doeiiiiiii

#5. Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?

Ik heb altijd veel bewondering gehad voor Iko van The Lunar Chronicles. Zij is een machine, maar voelt zo menselijk. Ik kijk dan ook enorm uit naar de graphic novel over haar. Ik ben zo blij dat blossom books die ook uit gaat geven.

29772863

Deze dus.

#6. Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?

Allemaal?

Ik zou wel bevriend willen zijn met Cath uit Fangirl. Kunnen we samen fangirlen over onze favoriete dingen. Gelukkig heb ik een aantal hele lieve vriendinnen die net zo nerdy zijn, en hoef ik mijn heldinnen helemaal niet uit boeken te vissen.

#7. Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?

Like… 80% van alle heldinnen. Man man man, wat was me dat af en toe een issue. Ik ben blij dat de love triangle ondertussen niet meer zo vaak gebruikt wordt. Bij Twilight en bij The Hunger Games vond ik het allebei moeilijk irritant. Vooral Katniss gedroldraai, omdat het helemaal geen nuttig onderdeel van de plot leek te zijn. Ohhhhh en don’t get me started over de Touching Juliette serie. #irritatiefactortje.

#8. Een ‘bad-girl’ heldin…

Zeker Celaena uit Throne of Glass. Je weet gewoon dat je bij haar niet aan hoeft te komen met bullshit. Ik hou er wel van als een personage ballen heeft.

#9. Een ‘good girl’ Heldin…

Ik kies voor Vhalla uit Air Awakens (lees deze serie!). Zij heeft altijd het goede voor met iedereen en de wereld. En dat bewonder ik wel!

#10. Je heldinnen top 3 (eigenlijk ‘je favoriete heldin’ maar ik kan niet kiezen)…

Phoe. Moeilijk! Ik ga voor Celaena (Throne of Glass), Yelena (Poison Study) en Scarlet (The Lunar Chronicles). Maar wel moeilijk hoor! Zo veel toffe chicks!

Image result for mean girls gif

Ik geef deze tag door aan Melisa en Katja.

Tags:

Divider

5 responses to “Heldinnen – TAG

  1. Het probleem wat jij had met die eerste vraag had ik ook haha. Ruilen van plek met een heldin? Heel tof op zich, maar tegelijkertijd; wil je in die ellende gestort worden waar ze doorheen gaan? Maar toen bedacht ik me.. Als het me Rhysand zou opleveren of Rowan: HELL YESSSSSSSS hahahaha.

    Leuke antwoorden!!

  2. De meeste heldinnen ken ik niet, die komen uit series die ik nog niet heb gelezen. Iko vond ik inderdaad ook erg leuk en er is niks zo erg als love triangles! Waarom komen die ik zo veel series voor?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.