Heks & jager (Serpent & Dove #1) – Shelby Mahurin

Geplaatst op 11 februari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heks & jager (Serpent & Dove #1) – Shelby MahurinHeks & Jager door Shelby Mahurin
Serie: Serpent & Dove #1
Uitgever: Harper Collins | Januari 2020
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9789402704440
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…

Reid Diggory, beëdigd als Heksenjager, heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis.

De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Op sommige boeken zit ik met smacht te wachten, vooral als ik weet dat er een vertaling aankomt en het boek een enorme hype lijkt te zijn. Heks & Jager was ook zo’n boek. Ik ben dol op heksen en tja, ik hou wel van een spannende setting waar er op elkaar gejaagd wordt. Dit zorgde er ook wel voor dat mijn verwachtingen hooggespannen waren. Kon Heks & Jager deze ook waarmaken?

Louise le Blanc is twee jaar geleden haar heksenkring ontvlucht en verstopt zich nu in de anonimiteit van de stad Cesarine. Ze heeft magie afgezworen en leeft van wat ze kan stelen. Niemand mag weten dat ze een heks is, want anders zullen ze haar opjagen, gevangen nemen en verbranden. Een van die mogelijke jagers is Reid Diggory. Hij is zijn hele leven opgevoed met maar één principe: alle heksen moeten dood. Het was absoluut niet de bedoeling dat hij Lou zou tegenkomen, laat staan dat ze moeten trouwen. Naast dat ze steeds meer voor elkaar beginnen te voelen en hun geheimen dus moeilijker voor zich te houden zijn, komt er een andere dreiging aan die voor hen allebei levensgevaarlijk is.

Ik had dus behoorlijk hoge verwachtingen voor dit boek. Ik verwachtte een kick-ass dame in de hoofdrol, die ondanks de jager zichzelf niet gek zou laten maken en samen zouden ze de boel wel even aanpakken. Deels gebeurde dit ook wel, maar de focus van dit boek ligt véél meer op de enemies to lovers trope dan ik had verwacht.

Er is niks mis met die trope, natuurlijk, maar ergens vond ik dat de focus er teveel op lag. Ik had meer actie verwacht en ook meer worldbuilding. Meer achtergrond over de heksen en de jagers, afgezien het geloof. Dit neemt echter niet weg dat is de setting wel erg tof vond. Het speelt zich namelijk af in Frankrijk en dat was duidelijk voelbaar. Dat vond ik een dikke plus. Wat ik ook een plus vond is dat er niet raar over seks wordt gedaan. Dit maakte het duidelijker dat Lou en Reid wat voor elkaar begonnen te voelen.

Ik heb duidelijk even de kat uit de boom moeten kijken bij dit boek. Ik snap volkomen waarom lezers verliefd raken op dit boek, maar bij mij duurde het lang voor ik er echt warm voor begon te lopen. Pas toen de rol van de heksen en hun achtergrond meer in het verhaal verweven werden, vond ik het echt boeiend worden. Tja, je hebt een voorliefde voor heksen of je hebt het niet!

Hoewel ik het laatste deel van het boek het sterkst vond, vond ik het einde nogal voorspelbaar en dat vond ik dan weer jammer. Toch is dit geen slecht boek: ik had gewoon duidelijk andere verwachtingen en dat is prima.

Als je dol bent op enemies to lovers, dan mag je Heks & Jager absoluut niet overslaan.

Heks & Jager ging uiteindelijk meer over de relatie tussen de hoofdpersonages. Zelf had ik liever een andere weg gezien, maar het verhaal heeft zeker potentie en ik kijk uit naar het vervolg. Hoewel de worldbuilding wat mij betreft uitgebreider had gemogen, genoot ik wel van de Franse toets. Een boek waar ik een heel dubbel gevoel bij heb, maar wat wel in mijn hoofd bleef rondspoken.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.