Heartstream – Tom Pollock

Geplaatst op 16 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Heartstream – Tom PollockHeartstream door Tom Pollock
Uitgever: Gottmer | September 2020
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789025773687
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Heartstream: de app die je alles laat voelen.

Amy is een ster. Ze heeft Heartstream gebruikt om haar gevoelens tijdens haar moeders ziekte te delen. Het is de meest echte, meest rauwe reality tv die er maar is. En het is er altijd, overal.

Als ze thuiskomt van haar moeders crematie, blijkt dat een onbekende vrouw heeft ingebroken in haar huis. Amy weet niet wie de vrouw is (een gestoorde fan misschien?), maar ze kan niet om haar heen: de vrouw draagt een bomvest en heeft het huis van onder tot boven behangen met explosieven - en ze heeft heel lang gewacht om met Amy te kunne praten.

Amy staat op het punt te ervaren hoe gevaarlijk een allesverslindende obsessie kan zijn.

Ik had nog niks gelezen van Tom Pollock, maar aangezien hij met Wit konijn, rode wolf een prijs won, was ik toch nieuwsgierig. Heartstream sprak me aan omdat het over een soort social media gaat en dat is natuurlijk erg van deze tijd.

Amy’s heartstreamaccount is superpopulair. Iedereen wil haar gevoelens voelen, omdat zij het hele ziektebed van haar moeder heeft gestreamd. Als ze thuiskomt van haar moeders crematie blijkt er een indringer in haar huis te zijn. Deze vrouw heeft het hele huis voorzien van explosieven en wil dolgraag met Amy praten.

Het idee van Heartstream zelf vond ik heftig: waarom zou je willen voelen wat een ander voelt? Maar aan de andere kant snap ik het ook, zeker wanneer je je ontzettend onbegrepen voelt.

In Heartstream volgen we twee personages: Amy en Cat. Wat hun relatie is weet je aan het begin niet. Ik vond het begin spannend, maar ook enorm verwarrend: wat is de rol van Cat? En hoe linkt dat met het verhaal van Amy? Het voelde zo’n random verhaallijn!

Gaandeweg werd er steeds meer duidelijk en werd het verhaal ook heftiger. De haat die Cat op een gegeven moment over zich heen krijgt vond ik dusdanig heftig dat ik het boek even aan de kant moest leggen. Het liet namelijk perfect zien hoe lelijk mensen op social media durven doen. Ik voelde Cat’s pijn. Haar angst. Haar verdriet.

Cat’s verhaal vond ik vele malen interessanter dan dat van Amy. Toen ik doorkreeg waar het verhaal heen ging, vond ik alles goed in elkaar passen. Het paste goed.

Het einde, daar was ik dan weer minder over te spreken. Ik vond het raar hoe het afliep en het einde vond ik afbreuk doen aan het complete verhaal.

Als je op zoek bent naar een spannend thriller waarbij social media een grote rol speelt dan is Heartstream een aanrader. Het is vanaf het begin spannend en weet je mee te nemen in een verhaal waarin je de waarheid wil achterhalen.

three-half-stars

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Heartstream – Tom Pollock

  1. Hij staat wel een beetje bekend om die eindes. Als je van dit einde al geen fan was, moet je het andere boek misschien maar niet oppakken. Ik vond dit einde zelf wel interessant. Heel open, dat wel, maar ik heb daar zelf wat minder problemen mee geloof ik.
    Triest detail: Van alles wat er in dit boek gebeurt, heeft Pollock krantenartikelen dat het echt gebeurd is…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.