Hallowed (Unearthly #2) – Cynthia Hand

Geplaatst op 8 maart 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Hallowed (Unearthly #2) – Cynthia HandHallowed Serie: Unearthly #2
Andere boeken in deze serie: Unearthly
| 2 januari 2012
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9781405259927
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

For months Clara Gardner trained to face the fire from her visions, but she wasn't prepared for the choice she had to make that day. And in the aftermath, she discovered that nothing about being part angel is as straightforward as she thought.

Now, torn between her love for Tucker and her complicated feelings about the roles she and Christian seem destined to play in a world that is both dangerous and beautiful, Clara struggles with a shocking revelation: Someone she loves will die in a matter of months. With her future uncertain, the only thing Clara knows for sure is that the fire was just the beginning.

In this compelling sequel to "Unearthly," Cynthia Hand captures the joy of first love, the anguish of loss, and the confusion of becoming who you are

Tranen lopen over mijn wangen. Goede tranen hoor, want wat was Hallowed een goed boek. Zo veel emoties, zo veel spannende wendingen… Ik zat zo in het verhaal dat ik het boek binnen een dag uitlas en geloof me, dat is lang geleden!
Omdat het deel 2 is en er volgens mij best wel wat mensen zijn die deel 1 nog willen lezen, ga ik niet precies verklappen wat er precies gebeurd… Maar ik wil jullie wel vertellen dat het me schokte, emotioneel maakte en vol spanning naar het volgende boek. Oh en naar de tussen novelle, Radiant. Maar die is alleen verkrijgbaar als ebook en ik heb geen ereader en echt makkelijk vinden doe ik hem helaas niet.

Ik heb echt genoten van dit deel en gesmuld van de personages. Op den duur zat ik met tranen in mijn ogen in de trein, terwijl ik snoof en wegdook in de hoop dat mijn medereizigers hun wenkbrauwen niet met een vreemde blik in hun ogen zouden optrekken.

Hallowed is spannend, een emotionele achterbaan en een geweldig tweede deel. En het heeft een duidelijk begin en eind in het verhaal. Je hebt wel eens van die boeken uit een serie die zo maar ergens beginnen en zo maar ergens eindigen, waarna je vervolgens tijdenlang tenenkrommend in bed ligt en denk: shit, nu moet ik dat volgende boek echt hebben!
Vergeet niet dat ik dit derde boek ook heel erg graag wil hebben hoor, maar Hallowed eindigt netjes waardoor je wel verder wil lezen, maar niet met echt grote vragen die gedurende het boek zijn ontstaan blijft zitten. Cynthia weet heel veel netjes te verklaren (en op een spannende manier te vertellen) waardoor het juist zo’n goede serie is.

Iedereen die heeft genoten raad ik echt met klem aan om verder te lezen, want het is echt een ijzersterk vervolg!

Oh en nu volgt even een spoiler, want ik moet het even kwijt en ja… ik zal hem een ander kleurtje geven.. haha:

[SPOILER] Ik had al een beetje verwacht dat Clara geen 1/4 engel zou zijn maar meer en dat papa nog wel een rol zou gaan spelen.. maar de manier waarop het gebracht werd. Damn, zo goed. Ook de emoties en jaloezie van anderen jegens de informatie… Zoooo goed! 

five-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.