Groene Calciet

Geplaatst op 30 augustus 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

 

Oma heeft iets nieuws ontdekt: de kracht van edelstenen en mineralen. Zodoende gaf ze mijn nichtje iets tegen de hoofdpijn en sleurde ze ook mij mee naar het plaatselijke winkeltje, volgepropt met alle kristallen die je je maar kon bedenken.
Helaas was de vrouw die achter de balie zat niet heel enthousiast ofzo. Als ik daar zou werken zou ik iedere klant vriendelijk begroeten en ze helpen iets uit te zoeken of vertellen over het gebruik van de steen die ze uitkiezen. Zoals jullie nu misschien merken ontbrak dat dus een beetje daar, maar goed, eigenlijk dwaal ik een beetje af. Ik kocht daar niks en oma ook niet, maar toch zei mijn gevoel voordat ik bij oma ging logeren dat ik een steen zou krijgen. En ja hoor, toen ik wegging kreeg ik een zakje in mijn hand gedrukt met een lichtgroene steen. Ze zei dat ze hem eens had gekocht maar er niks meer mee deed. Of ik het wilde hebben.  Het kaartje dat erbij zat was moeilijk te lezen ‘groene ciblabla Brazilië’. Uiteraard zie ik nu wel wat er staat. Ik had al zelf het idee dat het calciet of citrien zou zijn, dus ik ben even gaan googlen. Google is your friend. Het was uiteindelijk calciet. Of, zoals op het kaartje: calcite, de engelse benaming.
Ik vind de steen behoorlijk kalm in de hand liggen. Als een soort grote bron van rust. Hij straalt ook iets zoets uit, alsof het honing is. Ik krijg een beetje het gevoel alsof ik hem in mijn hand wil houden om hem een tijdje door mijn handen te laten glijden. Apart gevoel wel, want als ik hem weg leg beginnen mijn polsen en enkels een beetje te tintelen. Werkt deze steen soms op gewrichten? Moet hem wel nog even schoonmaken merk ik, want hij is nog niet helemaal voor mij.
Afin, nu ben ik wel benieuwd of mijn eerste indruk overeenkomt met wat er door andere wordt gezegd, dus ik ga even kijken op andere sites.
Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op de huid, darmen, hart en hartritme, skelet, gewrichten en stimuleert de calciumopname.
Groen calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op artritis, koorts en het immuunsysteem.
Oke, kijk eens aan. Rust, gewrichten, kalmerend. Dat klinkt wel een beetje hetzelfde als mijn eerste indruk. Wat grappig en bijzonder wel. Geeft me wel een extra stimulans om hem schoon te maken en een mooi plekje op mijn kamer te geven. Het is alsof hij schreeuwt: ‘maak me schoon en geeft mij en de andere een mooie plek’
Ja baas, zal ik doen!
Maar ik moet er wel aan denken dat calciet een kalksteen soort is.. Langdurig contact met water doet oplossen. Ik denk dat een nachtje maanlicht en een dagje zonlicht wel goed voor hem zijn. En dan krijgt hij een mooi plekje bij de andere stenen die ik heb.

Bewaren

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.