Great goddesses – Nikita Gill

Geplaatst op 17 januari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Great goddesses – Nikita GillGreat Goddesses door Nikita Gill
Ook door deze auteur:
| September 2019
Genres: Poezie
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9781529104646
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Empowering life lessons from myths and monsters.

Wonder at Medusa's potent venom, Circe's fierce sorcery and Athena rising up over Olympus, as Nikita Gill majestically explores the untold stories of the life bringers, warriors, creators, survivors and destroyers that shook the world - the great Greek Goddesses.

Vividly re-imagined and beautifully illustrated, step into an ancient world transformed by modern feminist magic.

'I watch Girl become Goddess
and the metamorphosis is more
magnificent than anything
I have ever known.'

Als er iemand is die me weet te betoveren met haar woorden, is het Nikita Gill. Zij verbind mythologie en spiritualiteit op een manier die me heel erg aanspreekt. Ik was dan ook erg blij dat ik Great Goddesses van Sinterklaas kreeg.

In Great goddesses schrijft Nikita Gill’s gedichten, verhalen en vertellingen over allerlei godinnen, met name de Griekse. Deze linkt ze aan thema’s die vrouwen vandaag de dag nog steeds tegenkomen.

Ik wil niet teveel verklappen over dit boek, omdat dit soorten boeken in mijn ogen alleen beoordeeld kunnen worden door de lezer. Ikzelf vind het prachtig, omdat het een stukje spiritualiteit en mythologie met zich meebrengt waar ik me erg in kan vinden. Dit moet je ding zijn: niet iedereen houdt ervan.

Waarom schrijf je er dan toch over, als je er eigenlijk niets over kwijt wil?

Omdat ik hoop dat je het wil proberen. Want in mijn ogen mogen veel meer mensen over haar werk horen. Het is zo mooi, zo passend voor deze tijd. Ik heb meerdere stukjes doorgestuurd naar vriendinnen. Soms alleen maar een illustratie – die Nikita Gill ook heeft gemaakt. Want soms zeggen afbeeldingen meer dan woorden.

De teksten staan voor mij voor verbondenheid en ik vind het prachtig. Op een of andere manier heeft het boek mij meteen weten te raken en het hield me het complete boek vast.

Nikita Gill inspireerde me weer enorm en wist me te raken. Ik vond Great Goddesses een prachtig boek en heb er enorm van genoten het te lezen.

four-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.