Ik ging naar Londen en toen…

Geplaatst op 6 maart 2016 door Emmy in Haul, Persoonlijk / 15 Comments

Een aantal weken terug kwam Joanne met een lumineuze plan om een dagje Londen te doen. Want een retourtje zou maar zo’n €30,00 kosten. Ze had natuurlijk niet echt verwacht dat ik zou zeggen: ‘Is goed, doen we.’ En daarom zaten we op de extra dag van het jaar in het vliegtuig naar de Engelse hoofdstad.

Foto 29-02-16 19 26 20

Foto 29-02-16 19 34 30

Het was echt een relaxte maandag: ik had bijna mijne hele to do list al af, las een boekje en wachtte tot Joanne bij de bus zou zijn. We vlogen immers pas ’s avonds. We waren uiteindelijk ruim op tijd op Eindhoven Airport, dus at ik cake bij Starbucks en wachtte we tot we konden boarden. Lang verhaal kort: vliegtuig te laat. Bus te laat. Laat in Londen. Rennen voor de allerlaatste metro en alsnog een half uur moeten lopen. Om 1 uur ’s nachts Engelse tijd. Ik was dan ook helemaal kapot toen we eindelijk in het hostel aankwamen en ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn bed niet op z’n netst heb opgemaakt. Echt goed slapen ging me toch niet lukken.

’s Morgens stonden we vroeg op, want het plan was natuurlijk om zo veel mogelijk te zien en te beleven. Nu ik al tweemaal eerder in Londen was geweest, dacht ik wel te weten wat allemaal leuk zou zijn in onze paar uur. Het regende overigens wel, dus we doken vooral de metro in.

Foto 01-03-16 10 25 14

De eerste stop was Picadilly Circus, wat toch een soort van Times Square van Londen is. Joanne was daar de vorige keer niet geweest en zeker voor boekenfans is dat toch wel een vereiste. De grootste Waterstones is daar namelijk! We gingen daar meteen heen en snuffelde er een tijdje tussen de vele boeken. Ik kocht er twee in de tweede halve prijs- actie: The Sleeping Prince en A Gathering of Shadows. Nu wist ik dat er iets verderop nog een boekhandel zat. Zo’n hele oude met allemaal verdiepingen en krakende vloeren. Daar gingen we ook nog even langs, maar we kochten niks.

Foto 01-03-16 10 49 11

Foto 01-03-16 10 49 15

newin

Teruglopend naar de Metro kwamen we langs Paperchase. Liefde voor die winkel. Het is zo jammer dat hij vrijwel nergens meer in Nederland zit. Ze hadden er weer de leukste spulletjes en ik vond daar hét scrapbook voor mijn bruiloft. Dat wordt een mooi gastenboek.

scrapboek

Foto 01-03-16 11 29 03

Bij de metro hingen er posters van het boek wat ik net kocht. Zo leuk!

Foto 01-03-16 11 44 20

Volgens gingen we naar Oxford street, want Joanne wilde erg graag naar de Disney Store. Dat is altijd leuk om te bekijken. Als ik ooit kinderen heb, koop ik allemaal leuke pakjes voor ze.

Foto 01-03-16 11 45 11

Ook gingen we naar de HMV, waar ik een poster kocht van supernatural. Helaas is hij toch een beetje beschadigd op de terugreis. Maar he, mooie mannen alert.

postersupernatural

De waterstones konden we niet echt meer vinden, op een of andere manier ben ik die altijd kwijt daar. Dus we gingen naar de metro om naar de Tower te gaan. Ondertussen schreeuwden mijn voeten al: stappph. Zeer. Au. Maar we gingen door.

Foto 01-03-16 12 15 07

Foto 01-03-16 13 06 21 Foto 01-03-16 13 05 20

Helaas was de Tower echt ontzettend duur, dus besloten we het niet te doen. Als we echt geld hadden, oke, maar voor nu. Nope. Gelukkig wist is dat de meeste musea gratis zijn en stelde ik het Britisch Museum voor. Dit is namelijk een historisch museum en ik wist dat Joanne ook ontzettend veel van geschiedenis houdt. Dus wij weer helemaal terug naar af om naar het museum te gaan. Het was het wel helemaal waard! Ik heb eindelijk die mooie mummies daar kunnen zien. (Volgende keer naar Leiden!)

Foto 01-03-16 15 30 32

Foto 01-03-16 15 11 57

Foto 01-03-16 15 09 06

Foto 01-03-16 15 03 25

Foto 01-03-16 14 52 18

Foto 01-03-16 14 42 13 Foto 01-03-16 14 38 50 Foto 01-03-16 14 37 01 Foto 01-03-16 14 28 14

Na het museum was de pap ook wel op en we moesten natuurlijk de tijd ook een beetje in de gaten houden. Dus wij terug naar Liverpool Street voor de bus naar het vliegveld en daar begon de drama. Man man man. Op het station was namelijk nergens aangegeven waar onze bus zou komen. Dus wij vragen.. Kregen we een halte. Maar daar bleken alleen de bussen van twee andere maatschappijen te komen. Nee, we moesten naar die en die straat. Wij daarheen.. nergens wat aangegeven… Gelukkig stond er een koppeltje die een bepaalde halte hadden doorgekregen. Dus wij wachten wachten wachten. Bus al 20 minuten te laat… Kwam hij eindelijk: was het de bus de verkeerde kant op! EN DE GOEDE WAS NET WEG! Want, zo vertelde de buschauffeur, die stond wéér op een andere plek. Stelletje ARRRGHHHHHHHH. We waren zo boos dat we terug zijn gegaan naar het station, omdat we er niet op vertrouwde dat de volgende bus (een uur later) ons op tijd zou kunnen brengen. Dan maar een andere bus… toch? Nou, die gaven de tip om met de trein te gaan, vanwege de drukte op de weg. Nou, toen was ik er echt klaar mee. Maar welke keus hadden we? Treinkaartjes gekocht en op naar het vliegveld. Daar hebben we wat gegeten en we waren prima op tijd. Rond half 12 was ik weer thuis.

Voor mijn gevoel ben ik veel langer weggeweest dan die ene dag.. Dat is juist het lekkere; even weg. Even alles vergeten en genieten. En natuurlijk heel veel inspiratie opdoen voor mijn blog!

Tags: , , ,

Divider

15 responses to “Ik ging naar Londen en toen…

 1. Dat is echt wel heel tof zo’n dagje op en neer naar Londen :3 Zo te zien heb je hebt nog best veel kunnen zien op die ene dag! Wel een beetje jammer van al dat bussen en metro gedoe zeg :/

 2. Ooo Londen mn favo hoofdstad. Weer een jaartje geleden dat ik er ben geweest 🙂
  Leuke foto’s en Waterstones is zeker een must inderdaad

 3. Super leuk! Ik was vorige jaar in maart in Londen voor een lang weekend en toen wel naar de Tower geweest, wel een rib uit m’n lijf.. Het British Museum vond ik ook zo vet!

 4. Wat hebben jullie super veel gezien op één dag! Zelf was ik de afgelopen week ook in London maar ik zag veel minder bezienswaardigheden en geen enkele boekwinkel 🙁 de Waterstones in Oxford Street was onvindbaar en na deze zoektocht was het alweer tijd om terug naar België te gaan..

 5. Leuk verslag! wel balen van de heen en terugreis zeg! Pfff ik zou weer terug willen hoor, ik vond één dag echt te kort. Ik wil in een park op een kleedje zitten met een boek, alle boekwinkels af en lekker cultuur snuiven. Ik ga maar snel weer eens kijken wanneer ik weer terug kan haha.

 6. Isabelle

  Londen is zo’n heerlijke stad! Ik heb er bijna een jaar gewoond en er is nog steeds zoveel dat ik niet heb gezien, ik kan niet wachten om terug te gaan. Het klinkt alsof je een heerlijk dagje hebt gehad! En zo fijn he dat de meeste musea gratis zijn.

 7. Een paar foto’s uit het British Museum herkende ik meteen, met name die uit de Egypte-afdeling. Die had ik op diezelfde plek (twee jaar geleden) ook gemaakt. De reeks reliëfs uit wat nu Irak en Syrië heet vond ik ook geweldig. Helaas wordt veel daarvan nu in hoog tempo door IS vernietigd.

 8. Zo’n dagje zou voor mij te zwaar zijn. Zeker wanneer ik zie dat er dan nog de stress van het hele ‘Waar is mijn bus’-gebeuren bovenop komt en je je de hele tijd moet afjagen om op tijd terug te geraken. Na zowel jouw foto’s als die van Annabel te zien heb ik wel nog meer zin om naar Londen te gaan. Ooit gaat het lukken. Meerdere dagen Londen zodat ik in alle leuke boekenwinkels kan rondslenteren. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.