Geraakt – Margje Woodrow

Geplaatst op 4 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Geraakt – Margje WoodrowGeraakt | juli 2014
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789025757892
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Als Jessie na een avondje feesten door een trein wordt gegrepen, heeft het er alle schijn van dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar ook al bevestigen alle sporen dat Jessie niet langer wilde leven, toch kan haar vriendin Sam het niet geloven. Zelfs als Jessie bijkomt en toegeeft dat ze depressief is, blijft Sam ervan overtuigd dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Alleen, wat doe je als niemand je wil geloven?
Na Examendeal, Margje Woodrows spannende debuut, opnieuw een boek dat je in één ruk uit wilt lezen.

Koop dit boek bij Bol.com

Onlangs verscheen er bij Gottmer een nieuw boek van Margje Woodrow, Geraakt, die ook het boek Examendeal schreef. Ik was meteen nieuwsgierig, want een boek dat zich afspeelt in Tilburg (mijn studiestad) en ook nog eens hele actuele onderwerpen aangrijpt? Ja, daar had ik wel even zin in. Ik was dan ook heel erg blij toen ik dit boek kreeg om te recenseren, met het oog op de boekpresentatie waar ik donderdag heen ging. Ik ontving het boek op dinsdag en las hem in een ruk uit. Want echt, dit boek had me volledig in z’n greep.

Margje Woodrow neemt je mee op de wervelende tocht van Sam, die koste wat kost wil ontdekken wat er precies gebeurd is met haar beste vriendin Jessie. Ze heeft haar vermoedens, maar is op zoek naar bewijs. En niemand lijkt haar te geloven.. Maar zit daar misschien meer achter? Ik kon ontzettend meeleven met Sam en ik vond dat haar frustraties ontzettend duidelijk waren weergeven. Sam zou op het eerste oog nooit mijn type meisje zijn, maar haar trouw aan Jessie is zo bewonderenswaardig en een kwaliteit wat ik ontzettend waardeer aan haar.

Het feit dat het in Tilburg afspeelt vond ik ook erg tof, omdat het voor mij naast de deur is en ik er studeer. Een aantal plekken waren voor mij dan ook heel erg herkenbaar en dat vind ik altijd een extra dimensie toevoegen aan het verhaal.

Na het lezen van de achterflap had ik eigenlijk een heel ander perspectief verwacht, namelijk dat van Jessie of een alwetende verteller. Ik moest dan ook even wennen (het was meer een verrassing) dat Sam de verteller is. Maar dit pakte extra goed uit. Alles wat Sam deed (hoe dom ik het ook vond) paste enorm goed bij haar persoonlijkheid en maakte het geloofwaardig door haar vertelwijze.

Ik vond de plotwendingen uit de uiteindelijke uitkomst misschien niet het meest verrassend, maar wel mooi beschreven. Het past bij het verhaal, hoe veel frustratie het ook bij me opleverde. Het was uiteindelijk ontzettend indrukwekkend en zelfs toen ik dit boek uit had, was ik nog een tijdje stil. Het heeft zo veel herkenbare elementen voor de tienerleeftijd. Ik vind dat Margje dat ontzettend goed heeft te vatten in de slechts 200 pagina’s die dit boek telt.

Geraakt is voor een breed publiek geschikt en ik denk dat leerlingen op de middelbare school het extra indrukwekkend zullen vinden. Lezen dit boek!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Geraakt – Margje Woodrow

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.