Gender reveal!

Geplaatst op 20 oktober 2019 door Emmy in Zwangerschap / 23 Comments

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover, de 20-weken echo! Deze echo is erg belangrijk, omdat de echoscopist je kindje compleet controleert of alles erop en eraan zit. Niet alleen is dat heel erg spannend, wij zouden ook eindelijk weten of wij een dochtertje of een zoontje mogen verwachten! Tijd voor een gender reveal!

Rond 10 uur zaten we in de auto naar het ziekenhuis. De baby was lekker aan het stuiteren in mijn buik en ik was echt al heel vroeg wakker. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet zenuwachtig was, al was het meer op een positieve manier. Ik kan namelijk steeds meer genieten van mijn zwangerschap en durf mijn onzekerheden en angsten steeds beter los te laten. Ik wilde zo graag weten of we een jongetje of meisje zouden verwachten, omdat ik het gevoel had dat ik op deze manier een nog betere band zou krijgen met de kleine. Natuurlijk hoopte ik ook dat alles helemaal in orde zou zijn: daarvoor ga je immers naar deze medische echo!

Afijn, we kwamen dus aan en op het bord stond meteen dat er 25 minuten uitloop was. Meteen baalde ik: ik wilde mijn kindje zien! Gelukkig werden we 10 minuten na onze afspraaktijd naar binnen geroepen en mocht ik meteen gaan liggen.

Alles werd bekeken. De kleine lag eerst nog mooi stil, zij het in stuit, maar begon al snel aan zijn/haar ochtendgymnastiek. Dit maakte het soms wat lastiger, maar op andere vlakken ook makkelijker, omdat we zo armpjes en beentjes mooi konden onderscheiden. Alles was goed en ik voelde de tranen al in mijn ogen prikken. Ik ben nu al zo verliefd op die kleine!

En toen kwamen we bij het geslacht. Wat zou het worden? Mijn gevoel dat het een jongetje zou worden, of onze diepe wens dat het toch een meisje zou zijn? (Tja, ik kan wel liegen, maar ergens hadden we toch een voorkeur!)

De echoscopist zoomde in en ik zag het meteen.

‘Ik zie drie streepjes!’ zei ze.
‘EEN MEISJE!’ riep ik.

Wij mogen eind februari een meisje verwachten!

Ik zit letterlijk op een roze wolk en ben nog verliefder op de kleine geworden. Dezelfde dag kocht ik haar eerste setje typische meidenkleding en stuurde ik een filmpje naar vrienden en familie.

Het voelt fantastisch om dit te kunnen delen en om eindelijk te weten dat we een klein meisje mogen verwachten.

Tags:

Divider

23 responses to “Gender reveal!

 1. Wat ontzettend leuk! En wat een schattig setje ? Geniet volop van jullie roze wolk ?

  Ben ik express extra vroeg wakker op zondag omdat ik enorm nieuwsgierig was naar deze post… misschien hahaha.

 2. Oli

  Wat fijn om te horen dat alles goed is, en dat je een meisje verwacht! Geniet van de bijzondere tijd samen. Heerlijk om zwanger te zijn en je kindje bij je te dragen. En veel plezier met de roze aankopen 😉

 3. Aaaahhhhhhh een kleine Merida ? wat geweldig! Een meisjes mama zijn is heel leuk!!

  En natuurlijk weer een hele opluchting dat alles goed ka met de kleine meid!

  Nu lekker genieten op jullie roze wolk van de tweede helft want die voelt misschien lang maar achteraf vloog hij aan je voorbij!

 4. Miranda

  Wat lekker dat alles goed was.. en dan weten wat het wordt lijkt me bijzonder.. de dame is meer als welkom bij jullie . Gefeliciteerd nu de laatste 20 weken

 5. Ik had precies hetzelfde gevoel bij het willen weten van het geslacht. Alsof ik me dan nog meer kon verbinden met de baby in mijn buik.
  Heel leuk dat jullie (en wij) het nu weten <3 en nu nog even (of misschien lijkt het wel heel lang te duren?) wachten tot ze er is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.